Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

Παιχνίδι με τον θάνατο!

Η νέα «μόδα», που μετράει θύματα σε όλη την Ευρώπη.

Σε επιφυλακή για τη νέα επικίνδυνη διαδικτυακή «μόδα», το… παιχνίδι «NekNomination», που παίρνει διαστάσεις μανίας στην Ευρώπη και μετρά ήδη τους πρώτους νεκρούς, βρίσκονται οι αρμόδιες Αρχές στη χώρα μας! Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδας, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να κάνει την εμφάνισή του.

Ο στόχος του θανατηφόρου «παιχνιδιού» είναι να καταναλώσει ο παίκτης όση μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ γίνεται και έπειτα να προχωρήσει σε ένα παράτολμο εγχείρημα. Για παράδειγμα, να πηδήξει από μια γέφυρα, να γδυθεί σε δημόσιο χώρο ή να αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα… Μάλιστα οι παίκτες κινηματογραφούν τα «κατορθώματά» τους και τα ανεβάζουν στο διαδίκτυο, προκαλώντας στη συνέχεια κάποιους φίλους τους στα social media να κάνουν το ίδιο!

Αρκετοί είναι ήδη οι συμμετέχοντες που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του παράτολμου εγχειρήματος, με τους πρώτους νεκρούς να καταγράφονται στην Ιρλανδία. Στο Δουβλίνο σκοτώθηκαν δύο αγόρια, ένας 19χρονος και ο 22χρονος Jonny Byrne, που προσπάθησε να διασχίσει τον ποταμό Barrow χωρίς ποτέ να καταφέρει να φτάσει στην απέναντι όχθη. Οπως αναφέρουν οι διαγωνιζόμενοι στην Ιρλανδία, αρκεί να ακουστεί σε μια παμπ η μαγική λέξη «NekΝomination» και αμέσως ξεκινάει ο επόμενος γύρος του θανάσιμου «παιχνιδιού»!

Πριν από λίγα 24ωρα ένα ακόμη νέο παιδί έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για 20χρονο Βρετανό ο οποίος κατανάλωσε θανατηφόρο κοκτέιλ αλκοόλ και άφησε την τελευταία του πνοή στην προσπάθειά του να τους ξεπεράσει όλους και να σπάσει το ρεκόρ της πρωτιάς.

Η ονομασία του «παιχνιδιού» προέρχεται από τον αναγραμματισμό του «neck» (που σημαίνει λαιμός και αναφέρεται στον λαιμό του μπουκαλιού με το αλκοολούχο ποτό που πίνει ο διαγωνιζόμενος) και τη λέξη «nomination», αφού ο διαγωνιζόμενος στο τέλος αναφέρει το όνομα εκείνου που επιλέγει για να ξεπεράσει το «κατόρθωμά» του.

Οι Ελληνες επιστήμονες έχουν στρέψει την προσοχή τους στο επικίνδυνο «παιχνίδι», που εξαπλώνεται ταχύτατα μέσω των social media. «Το Τμήμα Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Ανω του ΨΝΑ παρακολουθεί το “ΝekΝomination”. Μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί περιστατικό, αλλά έχουμε περιπτώσεις όπου ακραίες συμπεριφορές έχουν βιντεοσκοπηθεί και αναρτηθεί σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την αυτοπροβολή.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ανάρτηση γίνεται εν αγνοία του ενδιαφερομένου, με σκοπό τον εκφοβισμό του!» ανέφερε η ψυχίατρος Στέλλα Χρηστίδη, επιστημονική υπεύθυνη του Τμήματος Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου 18 ΑΝΩ.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...