Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Μια καινούρια πληροφορία σε σχέση με την Βικτώρια...

Συγκλονιστικές οι εξελίξεις των νέων επεισοδίων της σειράς «Ο...

Η Ναταλία Γερμανού αποκάλυψε το μυστικό για το «Secret Song»

Η Ναταλία Γερμανού, ως γνωστόν, ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας...

Οι πρωταγωνιστές του «Fast and Furious» μπήκαν με ταχύτητα στο Hollywood και...

Τέσσερις μήνες πριν κυκλοφορήσει η δέκατη ταινία «Fast and...

Ο Αλεκ Μπάλντουιν κινδυνεύει με πέντε χρόνια φυλάκιση για τον θάνατο της...

Με πέντε χρόνια φυλάκιση κινδυνεύει ο Αλεκ Μπάλντουιν μετά...

«Αυτός έφαγε τον Γκιόλια»

Βόμβες μεγατόνων για τη Σέχτα από ισοβίτη των κυπριακών φυλακών.

Ο καταδικασμένος για το πενταπλό φονικό στην Κύπρο Τάσος Τσεχιλίδης εξαπολύει «βόμβες μεγατόνων» μέσα από τις φυλακές της Λάρνακας και εμπλέκει τον συγκρατούμενό του Δ. Μαμαλικόπουλο στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η Σέχτα Επαναστατών, αλλά και σε άλλη μια δολοφονία με «οσμή» τρομοκρατίας στην Κρήτη! «Αυτός σκότωσε τον Σωκράτη Γκιόλια!

Ο Μαμαλικόπουλος είναι στη Σέχτα, ο ίδιος μου τα έλεγε στο κελί…» είπε ο Τσεχιλίδης για τον Μαμαλικόπουλο, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί, όπως κι εκείνος, σε πέντε φορές ισόβια για τις πέντε δολοφονίες στην Αγία Νάππα το καλοκαίρι του 2012.

Ο Τσεχιλίδης, ο οποίος «έσπασε» ψυχολογικά μόλις άκουσε την ποινή-μαμούθ που του επιβλήθηκε, άρχισε να «κελαηδάει» από την πρώτη στιγμή και ζήτησε ο ίδιος να δει τους Κύπριους αστυνομικούς, προκειμένου να τους πει όλα όσα γνωρίζει, όχι μόνο για την υπόθεση της Κύπρου, αλλά ακόμη και για γιάφκες στην Ελλάδα, οι οποίες δεν υπάρχουν πλέον, όπως λένε πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., ή και για δολοφονίες που, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, έχει διαπράξει ο φίλος του και συγκρατούμενός του Δ. Μαμαλικόπουλος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», ο Τσεχιλίδης είπε στους εμβρόντητους Κύπριους αστυνομικούς πως ο Μαμαλικόπουλος είναι ένας από τους τρεις οπλοφόρους της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών, οι οποίοι εκτέλεσαν το καλοκαίρι του 2010 τον γνωστό δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε με την έγκυο γυναίκα του.

Ο ισοβίτης προχώρησε ακόμη ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας στους Κύπριους αστυνομικούς πως ο Μαμαλικόπουλος, ακόμη και την εποχή που οι δυο τους έκαναν παρέα στην Αθήνα, του έλεγε πως έχει σχέση με ένοπλες οργανώσεις, ενώ σε συζητήσεις που είχαν εκθείαζε τις ενέργειες της Σέχτας Επαναστατών, λέγοντας πως είναι «κομάντος-φαντάσματα» και πως η Αντιτρομοκρατική ποτέ δεν πρόκειται να βρει τους ίδιους ή τα όπλα-ταυτότητα της οργάνωσης. Επίσης, ο Τσεχιλίδης μιλά και για ακόμη μία ανθρωποκτονία στην οποία εμπλέκει τον φίλο του και συγκρατούμενό του. Πρόκειται για τη δολοφονία ενός άνδρα που είχε γίνει στην Κρήτη το 2009 και εκείνη την εποχή είχε αποδοθεί σε κυκλώματα της νύχτας.

Οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής είναι πλήρως ενήμεροι για τις αποκαλύψεις του κρατουμένου των φυλακών Λάρνακας, όμως τηρούν στάση αναμονής έως τη στιγμή που θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του, ώστε να έχουν κατ’ ιδίαν συνομιλίες: «Τότε θα ξεκαθαρίσει αν ρίχνει απλά “πυροτεχνήματα” ή έχει κρατήσει άσους στο μανίκι του…» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση της υπόθεσης.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


Και στις δύο δολοφονίες ήταν πιστόλια Glock 17

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι αποκαλύψεις του Τάσου Τσεχιλίδη ίσως έχουν κάποια βάση, καθώς ορισμένα στοιχεία «δένουν», όπως τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν τόσο στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια όσο και στην πενταπλή εκτέλεση των σωματοφυλάκων του Κύπριου επιχειρηματία στην Αγία Νάπα της Κύπρου. Και στις δύο περιπτώσεις ήταν πιστόλια Glock 17.

Ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, τον οποίο ο Τσεχιλίδης κατονομάζει ως έναν από τους δολοφόνους του Σωκράτη Γκιόλια, χρησιμοποίησε πιστόλι μάρκας Glock 17 με συμβατική γεμιστήρα (δηλαδή, 15 σφαίρες στη γεμιστήρα συν μία στη θαλάμη του όπλου) προκειμένου να εκτελέσει τους πέντε σωματοφύλακες του Κύπριου επιχειρηματία στην Αγία Νάπα. Χρειάστηκε μόλις 20 δευτερόλεπτα για να εκτελέσει πέντε ανθρώπους, οι οποίοι μάλιστα οπλοφορούσαν και ήταν εκπαιδευμένοι στις ειδικές δυνάμεις!

Στην περίπτωση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια, οι τρεις δράστες ήταν οπλισμένοι, οι δύο με πιστόλια μάρκας Glock 17 με μακριά γεμιστήρα (δηλαδή, 30 σφαίρες συν μία στη θαλάμη του πιστολιού) και ο τρίτος με περίστροφο 38 Special. Μόλις είδε τον Σωκράτη Γκιόλια, ο τρομοκράτης με το περίστροφο πυροβόλησε τη βαριά γυάλινη πόρτα της εισόδου, ενώ οι δύο συνεργοί του γάζωσαν μέσα σε 20 δευτερόλεπτα τον άτυχο δημοσιογράφο, τη στιγμή που αυτός έκανε κίνηση να ανέβει τις σκάλες σε μια προσπάθεια να γλιτώσει τη ζωή του.

Θ. Π. ΠΑΝΟΥ

Φίλος του Μαζιώτη και του «Γιώργου»

Ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο στον αντιεξουσιαστικό χώρο, καθώς η Αντιτρομοκρατική τον παρακολουθούσε πολύ καιρό πριν από τη δολοφονία στην Αγία Νάπα, αφού είχε βάσιμες υποψίες πως μπορεί να έχει σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο συγκρατούμενός του στις φυλακές της Λάρνακας φέρεται να είπε στους Κύπριους αστυνομικούς πως ο Μαμαλικόπουλος είναι φίλος με τον καταζητούμενο «αντάρτη πόλης» Νίκο Μαζιώτη, ενώ τόνισε πως συχνά πυκνά οι δυο τους -μαζί με έναν «Γιώργο», που επίσης είναι γνωστό πρόσωπο στον αντιεξουσιαστικό χώρο- είχαν συναντήσεις σε καφενείο της πλατείας Εξαρχείων.

Σε αυτές τις συναντήσεις ο Τσεχιλίδης δεν γνωρίζει τι συζητούσαν μεταξύ τους, καθώς υποστηρίζει ότι ο Μαμαλικόπουλος δεν του είχε πει. Πάντως, γεγονός είναι πως και στην Αντιτρομοκρατική κατά το παρελθόν είχαν φτάσει πληροφορίες για σχέσεις του Μαμαλικόπουλου με τον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη και τη συμβία του Πόλα Ρούπα.

Τέλος, οι αστυνομικοί κατά την παρακολούθηση που έκαναν στον Μαμαλικόπουλο τον έβλεπαν να μπαινοβγαίνει σε στέκια αντιεξουσιαστών, ενώ μήνες πριν από τη σύλληψή του διέμενε μόνιμα σε κτίριο υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων, το οποίο θεωρούνταν στέκι αντιεξουσιαστών, οι οποίοι συμμετείχαν σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Θ. Π. ΠΑΝΟΥ


Πονοκέφαλος στην ΕΛ.ΑΣ. με τα «ανοιχτά μέτωπα»

Οι έρευνες για τη ρουκέτα που, όπως υποστηρίζει η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, εκτοξεύτηκε κατά των εγκαταστάσεων της Mercedes στη Βαρυμπόμπη συνεχίστηκαν και χθες, χωρίς να βρεθούν υπολείμματά της, αλλά και χωρίς να εντοπιστεί κάποιο σημείο από το οποίο να φαίνεται πως έγινε η πυροδότηση.

Σε συνδυασμό με την εξαφάνιση του Κώστα Σακκά, οι «πονοκέφαλοι» με τα ανοιχτά μέτωπα για την Αντιτρομοκρατική πληθαίνουν. Ο Χριστόδουλος Ξηρός, η ομάδα του Νίκου Μαζιώτη και ενδεχομένως μια νέα τρομοκρατική ομάδα με επικεφαλής τον Σακκά είναι πλέον οι νέες προκλήσεις για την Υπηρεσία.

Ο «Μανώλης» της 17Ν έχει ήδη προαναγγείλει χτυπήματα, τα οποία πάντως αναμένονται ακόμη, ενώ στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν βέβαιο πως το δίκτυο που τον βοηθά να ξεφεύγει από τις Αρχές έχει άμεση σχέση με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Το συμπέρασμα αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, που ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο σπίτι του Γερμανού πρεσβευτή με πολυσέλιδη προκήρυξη, δεν αφιερώνει μισή κουβέντα στην απόδραση Ξηρού. Ετσι, στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν πλέον βέβαιο πως Μαζιώτης και Ξηρός μάλλον δεν έχουν κοινή πορεία στα… μονοπάτια του «αντάρτικου πόλης».

Οσον αφορά την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, οι αστυνομικοί βλέπουν στην κορυφή του επιχειρησιακού της βραχίωνα τον Νίκο Μαζιώτη και στον ιδεολογικό τομέα τη σύζυγό του Πόλα Ρούπα, η οποία είναι ο άνθρωπος που γράφει τις μακροσκελείς προκηρύξεις. Ωστόσο, οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ομάδα του Μαζιώτη να πλαισιώνεται από παλιούς τρομοκράτες, που κατά το παρελθόν κινούνταν στις παρυφές του ΕΛΑ.

Ο τελευταίος «πονοκέφαλος» της Αντιτρομοκρατικής δεν είναι άλλος από την οργάνωση Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις, που ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή δολοφονία στελεχών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει σύνδεσή της με άλλες οργανώσεις του χώρου, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν την πιθανότητα να συνδέεται με τη Σέχτα Επαναστατών.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


1.200 σφαίρες στο στρατόπεδο «Σακέτα»

Περίπου 1.200 σφαίρες βρήκαν περιπατητές χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Καρέα, πίσω από το πρώην στρατοπέδου Πεζικού «Σακέτα», οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία. Από μια πρώτη εξέταση του υλικού που έκαναν επί τόπου οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν πως οι σφαίρες είναι σχετικά παλιές και διαβρωμένες, ενώ είναι όλες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι πως πρόκειται μάλλον για ξεχασμένες σφαίρες από το πρώην στρατόπεδο και δεν έχουν να κάνουν με τρομοκρατία.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βγήκε με τη ρόμπα της στο Κολωνάκι για να αγοράσει τσιγάρα και μια σφουγγαρίστρα

Η γνωστή ηθοποιός μένει στο κέντρο της Αθήνας και...

Κούκλα από μικρή η γνωστή ηθοποιός

Η όμορφη μικρούλα της φωτογραφίας πόζαρε μερικά χρόνια πριν...

Τους «τσακώσαμε» στο κέντρο της Αθήνας – Κι όμως δεν είναι ζευγάρι αλλά πατέρας με κόρη

Βλέποντας κάποιος τον γοητευτικό κύριο με τη νεαρή κοπέλα...

Ορφέας Αυγουστίδης: Στη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα με τη γυναίκα, τον γιο και τον πατέρα του

Ο Ορφέας Αυγουστίδης με τη σύζυγό του, Γεωργία Κρασσά...

Χαριτίνη Καρόλου: Εντοπίσαμε σε έξοδό της την ηθοποιό – Πώς είναι σήμερα;

Η Χαριτίνη Καρόλου έγραψε τη δική της ιστορία στον...

Ηθοποιός του «Καφέ της Χαράς»: «Είμαι 55 κιλά, πώς να πάω στο Survivor;»

Ο γνωστός ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή...

Συγκλονίζει ο Τέρης Χρυσός: «Θέλω να πεθάνω για να λυτρωθώ»

Κραυγή απόγνωσης και απελπισίας από τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό...

Συγκλονίζει ο Μέμος Μπεγνής: «Με απειλούσε γιατί δεν δέχτηκα να πάω για καφέ μαζί της»

Ο Μέμος Μπεγνής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή...