Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

Twilight σιλουέτα

Η «Δίαιτα του λυκανθρώπου» που ακολουθούν πολλοί star υπόσχεται απώλεια κιλών ακόμη και σε 24 ώρες.


Οι λυκάνθρωποι δεν είναι της μόδας μόνο στα βιβλία και στον κινηματογράφο. Αποτελούν πηγή έμπνευσης και για δίαιτες που σπεύδουν να υιοθετήσουν διάσημες, όπως η Ντέμι Μουρ και η Μαντόνα. Η «Δίαιτα του λυκανθρώπου», ή αλλιώς «Σεληνιακή δίαιτα», βασίζεται στη θεωρία ότι η Σελήνη επιδρά στο νερό που υπάρχει στον οργανισμό μας με τον ίδιο τρόπο που επηρεάζει την παλίρροια. Αφού λοιπόν συμβαίνει αυτό, πρέπει η διατροφή να ακολουθεί τη «συμπεριφορά» των σωματικών μας υδάτων ώστε να επιτευχθεί απώλεια βάρους. Οι φανατικοί αυτής της δίαιτας μάλιστα υποστηρίζουν ότι μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην απώλεια τριών κιλών σε 24 ώρες!


Αν και υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις της δίαιτας, η βασική της αρχή είναι σταθερή και έχει να κάνει με την αποτοξίνωση του οργανισμού με υγρά για κάποιες ημέρες κάθε μήνα, είτε στην πανσέληνο είτε στη φάση του νέου φεγγαριού. Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία για τη διατροφή, η βαρυτική έλξη των υγρών στο σώμα μας είναι στα υψηλότερά της επίπεδα κατά τη διάρκεια της πανσελήνου και του νέου φεγγαριού, οπότε η νηστεία με υγρά κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος μπορεί να δώσει την ευκαιρία στο φεγγάρι να αποβάλει τις τοξίνες από τον οργανισμό, βοηθώντας έτσι στην κατεύθυνση της απώλειας βάρους.


Κάποιοι επίσης υποστηρίζουν ότι το φεγγάρι μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και ότι η νηστεία σε αυτά τα σημεία του σεληνιακού ημερολογίου μπορεί να μειώσει τις λιγούρες. Το site Moon Connection, το οποίο συμβουλεύει να καταναλώνει κανείς μόνο νερό και χυμούς κατά τις παραπάνω περιόδους, υπογραμμίζει ότι είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει κανείς τη δίαιτα το πρώτο λεπτό που ξεκινάει η φάση του φεγγαριού. «Αν η νέα φάση ξεκινάει στη μέση της ημέρας, μπορεί κανείς να φάει και να πιει ό,τι θέλει μέχρι εκείνη τη στιγμή και μετά να ξεκινήσει την υπόλοιπη διατροφή του βάσει ενός 24ωρου χρονομετρητή».


Εκτός από την 24ωρη, υπάρχει η μεγάλης διάρκειας εκδοχή της δίαιτας που προβλέπει νηστεία κατά την πανσέληνο και μετά ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα για τις διάφορες φάσεις του φεγγαριού. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του φεγγαριού που είναι στη «γέμιση», θα πρέπει κανείς να τρώει λιγότερο, ενώ κατά τη διάρκεια του αδειάσματος, δεν θα πρέπει κανείς να τρώει τίποτα μετά τις 6.00 το απόγευμα, όταν αρχίζει, δηλαδή, να αχνοφέγγει το φως του φεγγαριού. Εξηγώντας δε τη διαδικασία με την οποία η Σελήνη, σε συνδυασμό με τα υγρά, αποτοξινώνει τον οργανισμό, το Moon Connection γράφει:


«Η κατανάλωση περισσότερων υγρών θα προσελκύσει τη δύναμη της Σελήνης, θα διεγείρει τη δραστηριότητα των νεφρών και θα επιτρέψει στο σώμα να αποβάλει τα κατακρατημένα υγρά. Ετσι αποβάλλονται οι τοξίνες που συγκεντρώνονται στο σώμα, εξαιτίας ανθυγιεινών φαγητών, κακής πέψης και στρες, με αποτέλεσμα να τονώνεται το ανοσοποιητικό. Ασφαλές είναι να ακολουθεί κανείς αυτήν τη δίαιτα μόνο για μία με τρεις ημέρες κάθε φορά».


Οπως σε κάθε δίαιτα, ειδικά σε αυτές τις αποτοξίνωσης, έτσι και σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα της «Δίαιτας του λυκανθρώπου» υπάρχει σφοδρός αντίλογος. Οι διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι ενώ η αποτοξίνωση με χυμούς για 24 ώρες μάς κάνει να νιώθουμε πιο ελαφρείς, δεν είναι πιθανό να μας βοηθήσει να χάσουμε πάνω από μισό κιλό. Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει κάποια επιστημονική απόδειξη ότι η Σελήνη επηρεάζει το νερό που υπάρχει στο σώμα μας, ούτε ότι η νηστεία σε συγκεκριμένες φάσεις του φεγγαριού μάς βοηθάει να χάσουμε περισσότερο βάρος απ’ ό,τι θα χάναμε σε οποιαδήποτε άλλη φάση.


«Μπορεί να υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι η κατακράτηση υγρών προκύπτει σε κάποιες συγκεκριμένες φάσεις της έμμηνου ρύσης και ότι σε άλλα μειώνεται. Ωστόσο, δεν έχουν όλες οι γυναίκες κύκλο έμμηνου ρύσης που να συμπίπτει με τον κύκλο του φεγγαριού» τονίζει η εκπρόσωπος της Βρετανικής Διαιτολογικής Εταιρίας, Τζάνετ Κρόσλαντ. Μάλιστα συμπληρώνει ότι αν η Σελήνη έχει πράγματι την επίδραση να μειώνει την κατακράτηση υγρών στο σώμα, τότε αυτή η επίδραση θα είναι εξίσου παροδική με τη φάση της Σελήνης και το αποτέλεσμά της δεν θα αποτελεί πραγματική απώλεια βάρους.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...