Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Αποκάλυψη «βόμβα»: Τουρίστρια κατήγγειλε τον βιασμό της από μοντέλο και πρώην παίκτη ριάλιτι στη Ρόδο

Σαν «βόμβα έσκασε» η καταγγελία τουρίστριας στη Ρόδο για...

Άσπα για MadClip: «Ο αδελφός μου αγαπήθηκε πάρα πολύ από τον κόσμο, γιατί ήταν ο εαυτός του»

Η αδελφή του MadClip, Άσπα καλεσμένη της εκπομπής «The...

Διαπραγματεύσεις Μπέζου με Open για «οικοδεσπότης» σε δύο projects

Ο Γιάννης είναι... ανοιχτός σε συζητήσεις και σε τραγούδια....

Ζώδια: Οι προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 26 Μαΐου

ΚΡΙΟΣ: Δείτε τη ζωή με περισσότερη ωριμότητα και εργαστείτε για...

Κίνδυνος από το θανατηφόρο ναρκωτικό

Το ισχυρό σκεύασμα φαιντανύλη έχει γεμίσει τις πιάτσες και σκοτώνει τοξικομανείς.

Συναγερμός έχει σημάνει από τον εντοπισμό ενός νέου θανατηφόρου ναρκωτικού, εκατό φορές πιο εθιστικού από την ηρωίνη και τη μορφίνη και πολύ πιο τοξικού, που θερίζει το τελευταίο διάστημα στα στέκια των τοξικομανών σε Αθήνα και Κρήτη, όπου μάλιστα έχει διαπιστωθεί και επίσημα ο πρώτος θάνατος!


Πρόκειται για τη φαιντανύλη, η οποία είναι φαρμακευτικό σκεύασμα και συγκεκριμένα ισχυρό ναρκωτικό αναλγητικό, το οποίο χορηγείται αυστηρά σε καρκινοπαθείς στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας, όταν οι πόνοι έχουν γίνει αφόρητοι. Παράλληλα χρησιμοποιείται και ως αναισθητικό σε σοβαρά χειρουργεία. Βέβαια χορηγείται μόνο με δίγραμμη ιατρική συνταγή και είναι πανάκριβο. Τα άτομα που εθίζονται σ’ αυτήν χάνουν απότομα βάρος, παρουσιάζουν υψηλή αρτηριακή πίεση και έχουν μεγάλες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή.


Ομως αυτό το φαρμακευτικό σκεύασμα έχει γίνει ανάρπαστο το τελευταίο διάστημα μεταξύ των τοξικομανών της Αθήνας και της Κρήτης, καθώς κυκλοφορεί καθαρό, χωρίς προσμείξεις, έχει το διπλάσιο χρόνο επίδρασης από την ηρωίνη, ενώ στη μαύρη αγορά διακινείται στη μισή τιμή από αυτήν! Μετά τη «Σίσα», τη λεγόμενη και «κόκα των φτωχών», στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης η φαιντανύλη φαίνεται πως αποτελεί το νέο «διαβατήριο» που ανοίγει διάπλατα την πόρτα του θανάτου στους χρήστες!


Ωστόσο, όπως αποκαλύπτουν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, η φαιντανύλη είναι πολύ πιο θανατηφόρα από την ηρωίνη και γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη όταν χρησιμοποιείται αλόγιστα από τους χρήστες που δεν έχουν γνώση της δοσολογίας του ισχυρού ναρκωτικού. Το αποτέλεσμα είναι να χάνονται ζωές στα πεζοδρόμια…
Πριν από λίγες ημέρες στο Ηράκλειο Κρήτης συνελήφθη μια 46χρονη, η οποία μόλις είχε κατεβεί από το πλοίο της γραμμής, προερχόμενη από τον Πειραιά. Οι αστυνομικοί που της έκαναν έλεγχο, καθώς είχαν πληροφορίες για μεταφορά ναρκωτικών, κατάσχεσαν στις αποσκευές της τουλάχιστον 40 γραμμάρια της επικίνδυνης ουσίας. Οπως φαίνεται μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη ποσότητα που έφτανε στο νησί. Μόλις πριν από λίγες μέρες οι τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό ενός τοξικομανή έδειξαν πως ο θάνατός του δεν οφειλόταν σε χρήση ηρωίνης, αλλά σε υπερβολική δόση φαιντανύλης! Πρόκειται για τον πρώτο διαπιστωμένο επισήμως θάνατο από τη χρήση του νέου θανατηφόρου ναρκωτικού που κάνει θραύση μεταξύ των τοξικομανών.


«Δεν αποκλείεται να είχαμε και άλλους θανάτους από χρήση φαιντανύλης, αλλά στους τοξικομανείς που βρίσκονται νεκροί συνήθως δεν γίνεται τοξικολογική εξέταση, παρά μόνο νεκροτομή σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, καθώς τα αίτια θανάτου είναι εμφανέστατα. Τις περισσότερες φορές αυτά τα ταλαιπωρημένα από τη χρήση ναρκωτικών πλάσματα βρίσκονται με τη σύριγγα καρφωμένη στο μπράτσο» λέει στην «Espresso» έμπειρος αστυνομικός της Δίωξης.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», δεν περνά μέρα που να μη βρουν οι αστυνομικοί δόσεις φαιντανύλης στα χέρια τοξικομανών που προσάγουν στην υπηρεσία τους από το κέντρο της Αθήνας. Το ισχυρό αναλγητικό δεν διακινείται από παράνομα κυκλώματα, διότι δεν είναι δυνατόν να παρασκευαστεί σε παράνομο εργαστήριο. Ομως πολλοί εθισμένοι χρήστες που κάνουν διαρρήξεις σε φαρμακεία για να βρουν ναρκωτικά διοχετεύουν στο παράνομο εμπόριο φαιντανύλη, κυρίως σε μορφή ενέσιμης σκόνης. Αλλοι τοξικομανείς, πάλι, προμηθεύονται την ουσία από φαρμακεία προσκομίζοντας πλαστές συνταγές, τις οποίες τους πουλούν παράνομα κυκλώματα.


Μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας και στις γύρω περιοχές έχουν καταγραφεί ακόμα και ληστείες σε εφημερεύοντα φαρμακεία, όπου οι ληστές ζητούν ευθαρσώς από τους φαρμακοποιούς όχι μόνο χρήματα αλλά και το σύνολο των αποθεμάτων φαιντανύλης που διαθέτουν!


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥΣυνθετικό οπιούχο που δίνεται στους καρκινοπαθείς για να μην πονούν


Ικανή να σκοτώσει είναι η φαιντανύλη, ένα συνθετικό οπιούχο αναλγητικό, το οποίο χρησιμοποιείται από αναισθησιολόγους αλλά και στην κτηνιατρική. Το οπιούχο αναλγητικό στο οποίο έχουν στραφεί το τελευταίο διάστημα οι τοξικομανείς σε Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης είναι 80 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη και 40 φορές από την ηρωίνη!


Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Espresso» ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας, η φαιντανύλη (fentanyl) είναι ουσία που ανήκει στα οπιοειδή -όπως και η ηρωίνη-, τα οποία επιδρούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλούν αποτελέσματα τα οποία μιμούνται τη δράση ενδογενών πεπτιδικών νευροδιαβιβαστών, όπως οι ενδορφίνες και οι εγκεφαλίνες.


«Είναι πολύ ισχυρό παυσίπονο και αναισθητικό με μικρή διάρκεια. Δίνεται κυρίως σε καρκινοπαθείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο για να μην πονούν. Υπάρχουν και τσιρότα που τοποθετούνται στους καρκινοπαθείς ως παυσίπονα. Είναι όμως μεγάλος ο κίνδυνος σε περίπτωση υπερβολικής δόσης ή συνδυασμού του φαρμάκου με άλλα, όπως αντικαταθλιπτικά, καθώς μπορεί να προκαλέσει και τον θάνατο. Η φαιντανύλη προκαλεί τυπικά αποτελέσματα οπιούχων. Ευφορία, αναλγησία, ευημερία, υπνηλία και δυσμενείς επιπτώσεις. Το πιο κοινά περιλαμβάνουν δυσκοιλιότητα, ναυτία, εμετό, ζάλη, πονοκεφάλους, μερική απώλεια μνήμης. Προκαλεί μια ισχυρή φυσική και ψυχολογική εξάρτηση».


Στις ιατρικές οδηγίες του φαρμάκου αναφέρεται ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, δεν πρέπει να χορηγείται σε παιδιά κάτω των 12 ετών και είναι υποχρεωτική η γνώμη του γιατρού, ο οποίος οφείλει και να καθορίσει τη δοσολογία.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σπάνια δημόσια έξοδος για ζευγάρι της σόουμπιζ

Το βράδυ της Τρίτης το γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ...

Πρόταση γάμου σε ηθοποιό πετυχημένης ελληνικής σειράς

Ραφτείτε! Έχουμε γάμο στη σόουμπιζ! Ο σύντροφος της ηθοποιού,...

Κάτια Ταραμπάνκο: Αυτός ο άντρας είναι η «πέτρα του σκανδάλου» που τη χώρισε από τον Κωνσταντόπουλο

Αναστάτωση προκάλεσε στα καλλιτεχνικά στέκια και στις πρωινές εκπομπές...

Η Ευγενία Σαμαρά ποζάρει με την εντυπωσιακή μαμά της

Η Ευγενία Σαμαρά πέρασε μια δύσκολη χρονιά καθώς πριν...

Η Νίκη Λάμη ποζάρει με μπικίνι στην παραλία

Η Νίκη Λάμη βρήκε ελεύθερο χρόνο, έβαλε το μαγιό...

«Δεν έχω δει πιο αχάριστο άνθρωπο στη ζωή μου από τον Μάνο Παπαγιάννη»

Ποιος γνωστός κύριος της σόουμπιζ έκανε αυτές τις δηλώσεις...

Θοδωρής Κατσαφάδος: «Δεν φανταζόμουν πως με τη Χριστίνα Τσάφου θα γινόμασταν συμπέθεροι»

Μία συγκλονιστική συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ο...