Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Γόβα στιλέτο στον βωμό της θέμιδος!

Ο ενδυματολογικός «μπαξές» ή αλλιώς το dresscode της Ευελπίδων τα έχει όλα στους πιο απίθανους συνδυασμούς.

Από τη, μια γόβα στιλέτο και τσάντα που στοιχίζει τρεις φορές όσο ο… σημερινός κατώτατος μισθός και, από την άλλη, σκισμένο τζιν ή αμφίεση… γυμναστηρίου. Ο ενδυματολογικός «μπαξές» της Ευελπίδων τα έχει όλα και μάλιστα στους πιο απίθανους συνδυασμούς!


Από τους -πάντα στην τρίχα- δικηγόρους και τις προσεγμένες γυναίκες δικαστές μέχρι τους ατημέλητους κατηγορουμένους και τους κάθε λογής μάρτυρες, οι στιλιστικές επιλογές των θαμώνων των δικαστηρίων της πρωτεύουσας ποικίλλουν, μετατρέποντας τις δικαστικές αίθουσες σε έναν πολύχρωμο καμβά διαφορετικότητας.


Η… μάχη της τσάντας


Υπερμεγέθης, ώστε να χωρά όλα τα απαραίτητα έγγραφα της δικογραφίας, η τσάντα-βαλίτσα που κρατούν οι δικηγόροι θεωρείται must! Στη γυναικεία ή την ανδρική εκδοχή της ξεχωρίζει όχι μόνο λόγω μεγέθους αλλά και ετικέτας, καθώς συνήθως φέρει επώνυμη υπογραφή.


Τα -κατά κοινή ομολογία- κακοτράχαλα εδάφη της Ευελπίδων, με τα προβληματικά πεζοδρόμια και τις ρίζες των δέντρων που μετατρέπουν το οδόστρωμα σε… ανισόπεδο κόμβο (!), δεν φαίνεται να πτοούν τις γυναίκες δικηγόρους που ισορροπούν με άνεση πάνω σε πανύψηλες γόβες, κάνοντας το… επικίνδυνο σπορ να μοιάζει παιχνιδάκι! Για τους άνδρες τους επαγγέλματος εμφάνιση χωρίς σακάκι και γραβάτα δεν νοείται, ενώ τις βροχερές χειμωνιάτικες ημέρες την τιμητική τους έχουν και οι καμπαρντίνες.


Πιο σπορ είναι συνήθως η εμφάνιση των κατηγορουμένων, και δη εκείνων που έχουν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω και καταφθάνουν στην Ευελπίδων ταλαιπωρημένοι – ιδίως αν έχουν περάσει το προηγούμενο βράδυ στα κρατητήρια. Οταν έρχεται ωστόσο η ώρα της δίκης η περιβολή τους -έπειτα από παρότρυνση των συνηγόρων τους- αλλάζει προς το σεμνότερο ή το πιο «καθώς πρέπει». Τη θέση της φόρμας ή του σκισμένου τζιν παίρνει ένα υφασμάτινο παντελόνι, ενώ το φούτερ αντικαθίσταται συνήθως από πουκάμισο – ρόλο στις ενδυματολογικές επιλογές παίζει βεβαίως και η ηλικία.


Αν και βιαστικοί και γρήγοροι, οι μάρτυρες σε δίκες περιμένουν συχνά επί ώρες τη στιγμή που θα κληθούν να καταθέσουν όσα γνωρίζουν σε μια υπόθεση. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ντυμένοι όπως θα πήγαιναν στη δουλειά τους ή όπως θα έκαναν στις συνήθεις δραστηριότητές τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καθώς στιλιστικά είναι η πιο… ποικιλόμορφη «φυλή» της Ευελπίδων, με αποκλίσεις που κυμαίνονται από λεοπάρ γόβα έως την μπλούζα της αγαπημένης τους ομάδας!


Το… απαραίτητο αξεσουάρ


Φουριόζοι βγαίνουν από το «στοιχειωμένο» κτίριο 9 της Ευελπίδων οι επισκέπτες του, καθώς εντός του όλα τα κινητά σιωπούν. Δικηγόροι, μάρτυρες και κατηγορούμενοι με το κινητό ανά χείρας… σαν άλλο αξεσουάρ σπεύδουν στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων προς αναζήτηση του χαμένου τους σήματος! Αλλοι είναι καλοντυμένοι, άλλοι πάλι λιγότερο.


Η Ευελπίδων δεν είναι παρά μια μικρογραφία της πρωτεύουσας, όπου συναντά κανείς κομψές ενδυματολογικές επιλογές αλλά και στιλιστικά ατοπήματα. Φανταχτερά χρώματα και συνδυασμοί που δεν περνούν απαρατήρητοι «κατακλύζουν» καθημερινά τα δικαστήρια μαγνητίζοντας τα βλέμματα είτε λόγω καλού γούστου είτε ελλείψει…


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ – Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΝΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...