Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ο «κρητικός» που ξέρει να κερδίζει τις μάχες

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει (ο 73χρονος πλέον) Γκέραρντ και τα μαθήματα ζωής.

Μπορεί να γεννήθηκε στο Μπρούνσουμ της Ολλανδίας, αλλά πατρίδα του αισθάνεται μόνο την Κρήτη. Εδώ και πολλά χρόνια αγναντεύει τον Ψηλορείτη και τον αισθάνεται δικό του.

Το δέσιμό του με την Ελλάδα και κυρίως με την Κρήτη τον έκανε να πάρει και την ελληνική υπηκοότητα, αλλά και να αλλάξει ακόμη και το όνομά του σε Γκεραρντάκης (έτσι τουλάχιστον ονόμασε το κρασί που έβγαζε από τα αμπέλια του όταν αποφάσισε να απομακρυνθεί από τους πάγκους).

Για τον Ευγένιο Γκέραρντ η κρητική γη είναι πλέον η πατρίδα του, την οποία δεν θέλει να αποχωριστεί ποτέ – όπως φυσικά και το ποδόσφαιρο.

Τα τελευταία χρόνια περνάει αρκετά δύσκολα. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τον έχουν καταβάλει, αλλά δεν στέκονται ικανά να τον απομακρύνουν από τα γήπεδα. Ακόμη και υποβασταζόμενος παρακολουθεί τις προσπάθειες της αγαπημένης του ομάδας, του ΟΦΗ.

Ο Ευγένιος Γκέραρντ ανοίγει την καρδιά του στην «Espresso» και μιλάει για την καθημερινότητά του και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Για όλους έχει μία καλή κουβέντα, ακόμη και γι’ αυτούς που τον ξέχασαν.

Ο 73χρονος προπονητής που κάθισε μία 15ετία (1985-2000) στον πάγκο του ΟΦΗ, κατακτώντας και το Κύπελλο Ελλάδας (το 1987), κατοικεί μαζί με τη σύζυγό του Κατερίνα στην Ελιά Ηρακλείου.

«Είναι πολύ ωραία στο χωριό. Εχει καλό κλίμα εδώ, καλό φαγητό, όπως και σε όλο το νησί, και καλούς ανθρώπους. Αυτά τα τρία πράγματα μετράνε πάρα πολύ για εμένα. Αν και βλέπω πολλούς, όπως πολιτικούς, να φεύγουν στο εξωτερικό, πραγματικά εμένα δεν μου περνάει με τίποτα από το μυαλό να γυρίσω στην Ολλανδία. Θα μείνω εδώ για πάντα» τονίζει αρχικά και προσθέτει:

«Η ζωή μου τώρα είναι λίγο δύσκολη, γιατί δεν μπορώ να οδηγώ αυτοκίνητο όπως παλιά. Από τη μέση μου ξεκινάει όλο το κακό. Εχω κάνει δύο εγχειρήσεις: μία πριν από το τροχαίο ατύχημα που είχα το καλοκαίρι του 2010 (σ.σ.: πηγαίνοντας στη Βιάννο για να παρακολουθήσει τον φιλικό του ΟΦΗ κόντρα στον Πατούχα) και μία μετά. Επίσης, αντιμετωπίζω πρόβλημα με την ισορροπία μου».

Τα προβλήματα δεν του επιτρέπουν να πηγαίνει στο γυμναστήριο που άνοιξε με τη γυναίκα του στην περιοχή του Ηρακλείου. «Δυστυχώς, δεν μπορώ να πηγαίνω και να βοηθάω στο γυμναστήριο που ανοίξαμε πριν από πέντε χρόνια. Εκεί όμως δουλεύει η γυναίκα μου και ο ένας από τους δύο της γιους, ο Μηνάς».

Η θέση με το όνομα του τον περιμένει στο γήπεδο του ΟΦΗ

Παρ’ όλα αυτά ο Γκέραρντ δεν χάνει την αισιοδοξία του για το αύριο, καθώς και κανένα παιχνίδι του ΟΦΗ, παραδίδοντας στους Ηρακλειώτες πλέον μαθήματα ζωής. «Δεν είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να κάθομαι. Τρέχω στα γήπεδα. Αν δεν παίζει ο ΟΦΗ εντός έδρας, πάω να παρακολουθήσω αγώνες κάποιας άλλης ομάδας, όπως του χωριού, που είναι ενδιαφέρον.

Θέλει δύναμη σίγουρα για να κάνεις κάτι τέτοιο, αλλά το πιο δύσκολο για μένα -επαναλαμβάνω- είναι ότι δεν έχω αυτοκίνητο» λέει. Εξάλλου, σχολιάζοντας την ενέργεια της ΠΑΕ ΟΦΗ (ήταν πρόταση του γιατρού της ομάδας Γιώργου Στεφανουδάκη) να τοποθετήσει ειδικό κάθισμα για τον ίδιο στην Θύρα 9 του «Γεντί Κουλέ» με το σήμα του ΟΦΗ και το ονοματεπώνυμό του, ο Ολλανδός αναφέρει:

«Νομίζω ότι είναι πολύ τιμητικό να υπάρχει μία καρέκλα μόνο για τον Γκέραρντ στο γήπεδο. Καλό για μένα προσωπικά. Με χαροποιεί ιδιαιτέρως. Είναι κίνηση του Γιώργου Στεφανουδάκη. Καλός φίλος, καλός άνθρωπος και καλός γιατρός ο Στεφανουδάκης. Με αγαπάνε εδώ. Και ο κόσμος δεν με ξεχνάει. Στον ΟΦΗ άλλωστε έμεινα για 15 χρόνια».

Χαρά και δύναμη εξάλλου, όπως υποστηρίζει, του δίνει και η φετινή ομάδα του ΟΦΗ. «Εχει πολύ καλή ομάδα και τα πηγαίνει πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα τερματίσει, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, στη μέση του βαθμολογικού πίνακα».

Ευγένιος: «Δεν μου τηλεφωνούν οι παλιοί μου παίκτες»

Περήφανος για τους ποδοσφαιριστές που ήταν… μέλη της σχολής του, οι οποίοι πλέον πολλοί από αυτούς έχουν γίνει προπονητές (όπως για τους Νίκο Νιόπλια, Γιάννη Αναστασίου), είναι ο Ευγένιος Γκέραρντ.

«Είναι χαρά μου να βλέπω παιδιά που είχα παίκτες να κοουτσάρουν με επιτυχία μεγάλους συλλόγους. Δεν έχουμε επικοινωνία μέσω τηλεφώνου, μια και κανείς δεν γνωρίζει τον αριθμό μου. Ούτε όμως με επισκέπτονται. Δεν με στεναχωρεί καθόλου, καθώς όταν με συναντάνε στο γήπεδο έρχονται να μου μιλήσουν, ζητώντας μου ακόμη και συμβουλές. Είναι πολύ ωραίο αυτό» ανέφερε ο πρώην τεχνικός των ΑΠΟΕΛ, Ηρακλή, Παναχαϊκής, προσθέτοντας επίσης ότι δεν κρατάει σε κανέναν κακία. Καλύτερό του φίλο ο πολυνίκης κόουτς (247 νίκες, 103 ισοπαλίες και 173 ήττες στην Ελλάδα) θεωρεί τον Δημήτρη Παπυράκη, μέχρι πρότινος φροντιστή της ομάδας του ΟΦΗ.

«Ο Μήτσος Παπυράκης είναι πραγματικός φίλος! Ο καλύτερος που είχα όλα αυτά τα χρόνια. Εκανε εγχείρηση καρδιάς και εύχομαι όλα να πάνε καλά».

ΧΑΡΗΣ ΔΑΝΤΣΗΣ

offer

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...