Αστεγος κέρδισε στο λόττο και το μοίρασε σε ιδρύματα!

Ούγγρος άνεργος που ξαφνικά έγινε ζάμπλουτος και ήρωας των φτωχών.

Με τα τελευταία κέρματα που του είχαν απομείνει ή θα έπαιρνε λίγο ψωμί για να βγάλει τη μέρα ή θα ρίσκαρε να μείνει νηστικός αγοράζοντας ένα λόττο. Ο Ούγγρος άνεργος, καταχρεωμένος και άστεγος Λάσζλο Αντραστσέκ αποφάσισε να κάνει το δεύτερο και δικαιώθηκε, αφού κέρδισε το τζακ ποτ!

Τώρα ο 55χρονος Αντραστσέκ, που βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη με 630.000.000 ουγγρικά φόριντ (2.000.000 ευρώ), μπορεί να επιλέξει πού θέλει να μείνει, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Η μεγάλη αλλαγή στη ζωή του συντελέστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως έγινε γνωστή τελευταία, όταν ο μεσήλικας αποφάσισε να κάνει μια δωρεά σε έναν ξενώνα για αστέγους. Εκτοτε ο Αντραστσέκ έχει γίνει ένα είδος ήρωα. Στις συνεντεύξεις που παραχώρησε αποκάλυψε ότι η απόφαση να αγοράσει λόττο ήταν τυχαία και την πήρε ενώ βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό απ’ όπου ταξίδευε στη Βουδαπέστη για ένα εργαστήριο στο οποίο γινόταν εκπαίδευση σε πρώην αλκοολικούς.

«Είχα επιλέξει μόνο έξι αριθμούς και η υπάλληλος του πρακτορείου μου θύμισε ότι έπρεπε να επιλέξω κι έναν έβδομο. Της είπα να βάλει το 24, γιατί δεν θα άλλαζε και κάτι» θυμάται ο Ούγγρος υπερτυχερός. Τελικά άλλαξε κάτι και μάλιστα θεαματικά τόσο για τη ζωή του ίδιου όσο και των ανθρώπων που βρίσκονται στην κατάσταση που βρισκόταν αυτός μέχρι πρόσφατα. Ο Αντραστσέκ σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ίδρυμα για ανθρώπους με προβλήματα εθισμού και για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης από τους συζύγους τους.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ωστόσο με το που πήρε τα χρήματα στα χέρια του ήταν να ξεπληρώσει τα δάνειά του και να πάει με το ποδήλατό του σε μια αντιπροσωπία αυτοκινήτων. «Οταν ο πωλητής με ρώτησε πόσα ήμουν διατεθειμένος να ξοδέψω, τού έδειξα τρία δάχτυλα. Δεδομένου ότι με είχε δει να φτάνω με το ποδήλατο, υπέθεσε ότι αυτό σήμαινε 300.000 φόριντ (969 ευρώ), αλλά εγώ εννοούσα 3.000.000 φόριντ (9.700 ευρώ)» θυμάται ο Αντραστσέκ. Δεν οδηγεί, αλλά ήθελε το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις της γυναίκας και των τριών παιδιών του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ