Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Σκλάβωσαν» από το… διάστημα και τα βρετανικά όσκαρ

Ποιες ταινίες σάρωσαν τα φετινά BAFTA. Η συγκίνηση της Κέιτ Μπλάνσετ και ο χαμένος της λαμπερής βραδιάς Ντι Κάπριο.

Μια κινηματογραφική βασίλισσα, ένας αληθινός πρίγκιπας που μάλλον την έφερε σε δύσκολη θέση, μια διαστημική περιπέτεια και η σκλαβιά συνδυάστηκαν άψογα στα βρετανικά Οσκαρ. Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων BAFTA μπορεί να μην έκρυβε εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τους νικητές των κύριων κατηγοριών, είχε όμως τις απαραίτητες δόσεις χιούμορ και συγκίνησης, ώστε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Αν και το «Gravity» σάρωσε αριθμητικά αποσπώντας στο σύνολο έξι βραβεία, μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το «12 χρόνια σκλάβος», καθώς απέσπασε βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Α’ Ρόλου για τον Τσιουέτελ Ετζίοφορ. Την αμηχανία του «μεγάλου χαμένου» κατάφερε να κρύψει μοναδικά ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο οποίος, όταν είδε την κάμερα να στρέφεται προς το μέρος του προκειμένου να καταγράψει την αντίδρασή του, το έπαιξε cool στέλνοντάς της ένα φιλί.

Από τις πλέον συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση της Κέιτ Μπλάνσετ για την ερμηνεία της στο «Blue Jasmine». Η 44χρονη Αυστραλέζα ηθοποιός ανέβηκε στο πόντιουμ και υψώνοντας τα μάτια της προς τα πάνω αφιέρωσε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στον στενό φίλο της Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν, ο ξαφνικός θάνατος του οποίου πριν από μερικές ημέρες συγκλόνισε τη showbiz. «Φίλ, φίλε μου, αυτό είναι για σένα. Ελπίζω να είσαι περήφανος» είπε παλεύοντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Η Τζένιφερ Λόρενς αντιθέτως δεν ήταν παρούσα για να παραλάβει το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για το «Οδηγός διαπλοκής», εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων και εξ ονόματός της κλήθηκε να το παραλάβει ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Ο. Ράσελ. Στην αντίστοιχη ανδρική κατηγορία ο Μπάρχαντ Αμπντί από το «Captain Philips» ανέβηκε ενθουσιασμένος στη σκηνή.

Ο παρουσιαστής της βραδιάς Στίβεν Φράι ήταν κατά γενική ομολογία άψογος στον ρόλο του, φροντίζοντας να κάνει χιούμορ μόνο σε όσους ήξερε ότι μπορούν να το αντέξουν, όπως η Εμα Τόμσον. Η 54χρονη ηθοποιός σχημάτισε με τα δάχτυλά της το σήμα της νίκης όταν εκείνος αστειεύτηκε ότι «η πρωταγωνίστρια του “Saving Mr Banks” εκπροσωπούσε τους άνω των 70 στη βραδιά».

Η γκάφα του πρίγκιπα Γουίλιαμ

Υποδύθηκε με επιτυχία τον ρόλο της γιαγιάς του το 2006 στην ταινία «Queen» του Στίβεν Φρίαρς. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν θα μπορούσε επομένως να το αφήσει να περάσει ασχολίαστο, όταν ανέβηκε στο πόντιουμ για να απονείμει το βραβείο συνολικής προσφοράς στη Χέλεν Μίρεν. Αυτό όμως είχε και το στοιχείο της «γκάφας». Μιλώντας για εκείνη την περιέγραψε ως μια εξαιρετικά ταλαντούχα Βρετανίδα ηθοποιό, την οποία θα έπρεπε μάλλον να αποκαλεί «γιαγιά». Ο χαρακτηρισμός μάλλον δεν άρεσε στη Βρετανίδα ηθοποιό, η οποία όμως προτίμησε να μην το σχολιάσει. Μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους τόνισε ότι ήταν η πρώτη φορά που συναντούσε τον Γουίλιαμ και της φάνηκε γλυκός και γοητευτικός. Στον ευχαριστήριο λόγο της περιορίστηκε στο να στείλει ένα φιλί στον σύζυγό της, ο οποίος δεν μπορούσε να είναι παρών στη βραδιά.

Τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA) 2014 στις κύριες κατηγορίες:
Καλύτερης Ταινίας: «12 χρόνια σκλάβος»
Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας: «Gravity»
Σκηνοθεσίας: Αλφόνσο Κουαρόν για το «Gravity»
Α’ Ανδρικού Ρόλου: Τσιουέτελ Ετζίοφορ στο «12 χρόνια σκλάβος»
Α’ Γυναικείου Ρόλου: Κέιτ Μπλάνσετ στο «Blue Jasmine»
Β’ Ανδρικού Ρόλου: Μπάρχαντ Αμπντί στο «Captain Phillips»
Β’ Γυναικείου Ρόλου: Τζένιφερ Λόρενς στο «Οδηγός διαπλοκής»
Καλύτερου Ντοκιμαντέρ: «The Act of Killing»
Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων: «Frozen»
Πρωτότυπου Σεναρίου: Ερικ Γουόρεν Σίνγκερ και Ντέιβιντ Ο. Ράσελ για το «Οδηγός διαπλοκής»
Προσαρμοσμένου Σεναρίου: Στιβ Κούγκαν και Τζεφ Πόουπ για το «Philomena»
Καλύτερη Μη Αγγλόφωνη Ταινία: «The Great Beauty»
Μουσικής Επένδυσης: «Gravity»

Οι κυρίες που έκλεψαν την παράσταση στο κόκκινο χαλί

Λιουπίτα Νιονγκ

Η πιο εντυπωσιακή εμφάνιση της βραδιάς ήταν κατά γενική ομολογία της Λιουπίτα Νιονγκ, με πράσινη στράπλες τουαλέτα από τη vintage κολεξιόν του Michael Kors και χρυσά αξεσουάρ.

Αντζελίνα Τζολί

Είναι γεγονός ότι σπάνια αστοχεί στιλιστικά. Ακόμα και με ανδρόγυνο look Saint Laurent, πάντα στον αγαπημένο της black and white συνδυασμό, η Αντζελίνα Τζολί κατάφερε να συγκεντρώσει τα περισσότερα φλας.

Ολγκα Κουριλένκο

Οσο γρήγορα έκανε να επιλέξει την Burberry τουαλέτα που θα φορούσε, άλλο τόσο καθυστέρησε να βρει κομμωτή η Ολγκα Κουριλένκο, κινδυνεύοντας να μην είναι στην ώρα της στο κόκκινο χαλί.

Και αυτές που πήραν “χρυσό βατόμουρο” στην εμφάνιση

Λίλι Αλεν

Οπως δήλωσε στις κάμερες, τις πήρε τέσσερις ώρες να ετοιμαστεί, ωστόσο η ταλαιπωρία μάλλον δεν άξιζε τον κόπο. Η πορτοκαλοφούξια τουαλέτα της Vivienne Westwood σε συνδυασμό με το ροζ headpiece, κάθε άλλο παρά την κολάκευαν.

Μάγκι Γκίλενχαλ

Ξεχωριστή… με την κακή έννοια ήταν η εμφάνιση της Γκίλενχαλ στο κόκκινο χαλί, καθώς η άκρως «φορτωμένη» Lanvin τουαλέτα της θα μπορούσε και να παραπέμπει σε παραδοσιακή φορεσιά.

Ρουθ Γουίλσον

Κάτι από «Star Trek» θυμίζει το Antonio Berardi κοστούμι που επέλεξε για το κόκκινο χαλί η Γουίλσον. Η υπερβολική ασημόσκονη, οι πορτοκαλιές λεπτομέρειες και το λευκό πουκάμισο αρκούν για να χαρακτηριστεί «ατυχές».

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...