Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Η ωραία αδελφή στο σκαμνί

Μαζί με τον νταή που κατηγορείται για τη δολοφονία της Φαίης.

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οδηγείται το «θρίλερ» με τον φόνο της 23χρονης Φαίης Μπλάχα στη Νέα Μάκρη. Και σε αυτό, εκτός από τον 26χρονο Βαγγέλη Στεφανάκη, που τη νύχτα της 6ης Απριλίου 2013 φέρεται να έκοψε βίαια το νήμα της ζωής της 23χρονης φίλης του λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι της, θα καθίσει η ίδια η αδελφή του θύματος Μαριαλένα Μπλάχα, η οποία κατηγορείται για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία!

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το μοιραίο βράδυ ο Στεφανάκης άρχισε να χτυπάει την ανυπεράσπιστη κοπέλα, η οποία έχασε την ισορροπία της και χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου μένοντας αναίσθητη. Τα τραύματά της ήταν τόσο βαριά που κατέληξε μερικές εβδομάδες αργότερα…

Σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσε την Ευθυμία – Αθανασία (Φαίη) Μπλάχα χτυπώντας την με γροθιές στο πρόσωπο, το κεφάλι και το σώμα, εκμεταλλευόμενος την υπέρτερη σωματική του δύναμη. Στη συνέχεια κι ενώ η 23χρονη ήταν αναίσθητη, την έβαλε στο αυτοκίνητό του, έκανε μια στάση στο σπίτι του φίλου και συγκατηγορούμενού του και μαζί τη μετέφεραν στο νοσοκομείο. Αμέσως μετά τηλεφώνησε στην αδελφή του θύματος, με την οποία διατηρούσε παράλληλη ερωτική σχέση, και λίγη ώρα αργότερα τη συνάντησε περιγράφοντάς της τι είχε συμβεί. Από κοινού φέρεται ότι αποφάσισαν να πουν ψέματα και να υποστηρίξουν ότι δεν ήξεραν ποιος χτύπησε το άτυχο κορίτσι.

Ο ρόλος της 32χρονης

Η 32χρονη κατηγορουμένη Μαρία – Ελένη Μπλάχα κατέθεσε ψευδώς ότι την 23χρονη εντόπισε χτυπημένη και μετέφερε στο νοσοκομείο άλλο πρόσωπο, κρύβοντας την αλήθεια από τους αστυνομικούς αλλά και από τους γονείς του θύματος. Αιτία ήταν τα αισθήματα που έτρεφε για τον σύντροφο της αδελφής της, τον οποίο επιχείρησε να καλύψει. Οπως άλλωστε επιβεβαιώνουν μάρτυρες, η 32χρονη Μαριαλένα Μπλάχα δεν δίσταζε να διαβάλλει την αδελφή της στον κατηγορούμενο. «Η ερωτική σχέση μεταξύ Στεφανάκη και Μαριαλένας αλλά και οι ιδιαίτερα κακές σχέσεις της κατηγορουμένης με την παθούσα αδελφή της αποτέλεσαν το κίνητρό της να αποτρέψει τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του δράστη» αναφέρει χαρακτηριστικά το παραπεμπτικό βούλευμα. «Η Μαριαλένα αδιαφορούσε για την κατάσταση της υγείας της αδελφής της όσο εκείνη βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο» φέρονται να κατέθεσαν μάρτυρες

Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου, ο οποίος αρνήθηκε ότι είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και υποστήριξε ότι απλώς χαστούκισε το θύμα κατά τη διάρκεια ενός καβγά και ότι ο θανάσιμος τραυματισμός της 23χρονης είναι αποτέλεσμα της πτώσης της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του, είναι, κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, «απολύτως αβάσιμοι κι έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με το σύνολο του αποδεικτικού υλικού».

«Ο κατηγορούμενος είχε από την αρχή εκφράσει τη συντριβή του και τη λύπη του, γιατί η κοπέλα που χάθηκε ήταν η κοπέλα του, την οποία υπεραγαπούσε. Ο θάνατος της Φαίης οφείλεται σε μια τραγική ατυχία, διότι σε ένα κλασικό καβγαδάκι μεταξύ ερωτευμένων ανθρώπων, λόγω του νεαρού της ηλικίας και των δύο -θύτη και θύματος-, από τα λόγια περάσαμε στα έργα και από ένα χτύπημα η κοπέλα έπεσε στο έδαφος και χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του κατηγορουμένου. Καμιά ανθρωποκτόνος πρόθεση, καμία θέληση για να γίνει αυτό που έγινε, συντριβή και συγγνώμη…» δήλωσε μιλώντας στην «Espresso» ο συνήγορος υπεράσπισης του 26χρονου κατηγορουμένου Στάθης Καρυδομάτης.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς των δύο κοριτσιών

Οι γονείς των δύο κοριτσιών είναι οι τραγικές φιγούρες της υπόθεσης, αφού μετά τον ανείπωτο πόνο για τον χαμό της μιας κόρης τους θα αντικρίσουν τη δεύτερη στο εδώλιο του κατηγορουμένου. «Είμαστε ικανοποιημένοι, διότι διαπιστώθηκε από την ανάκριση η πρόθεση του δράστη να δολοφονήσει την κόρη μας και διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Είμαστε συγκλονισμένοι από τη συμμετοχή της αδελφής της και την αδιανόητη για εμάς στάση συγκάλυψης που παρείχε στον δράστη. Από την πρώτη στιγμή επιδιώκουμε να φανούν όλες οι πτυχές αυτού του εγκλήματος που μας στέρησε τη γλυκιά μας κορούλα» δήλωσαν οι γονείς του 23χρονου θύματος μέσω της συνηγόρου τους Αναστασίας Ασπρίδη. «Η οικογένεια ανέμενε αυτή την εξέλιξη, διότι από την πρώτη στιγμή υπήρχαν ενδείξεις – αποδείξεις για τη συμμετοχή της αδελφής της αδικοχαμένης Φαίης» πρόσθεσε η κυρία Ασπρίδη.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...