Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – To κάμπινγκ για παιδιά ΑμεΑ δεν...

Μια ξεχωριστή δυνατότητα συμπερίληψης και συμβίωσης των τυπικών παιδιών...

Η απάντηση της Χατζίδου για την πεθερά «babysitter»!

Αντέδρασε η Ελένη Χατζίδου, βάζοντας στη θέση τους ορισμένους...

Stefania: Από τη Eurovision στη… ζούγκλα!

Από τη σκηνή της Eurovision για λογαριασμό της Ελλάδας,...

ΗΠΑ: Η μάχη μεγιστάνα να μην του πάρει η γυναίκα του τη...

Σύννεφο πάει το κουτσομπολιό στην υψηλή κοινωνία της Βιρτζίνια...

Μετά την Κυριακή της Αποκριάς ο (νέος) γύρος με την τρόικα!

Με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη λήψη απόφασης στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου για την εκταμίευση διπλής δόσης 10,1 δισ. ευρώ αρχίζουν τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου οι συζητήσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση.

Με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη λήψη απόφασης στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου για την εκταμίευση διπλής δόσης 10,1 δισ. ευρώ αρχίζουν τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου οι συζητήσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση. Η δόση που διεκδικεί η Ελλάδα εκτιμάται ότι θα καλύψει τις ανάγκες της χώρας έως τον Αύγουστο.

Νέα αξιολόγηση της τρόικας αναμένεται τον Ιούνιο, μετά τις ευρωεκλογές, η οποία θα επικεντρωθεί πλέον στο χρηματοδοτικό κενό, στο νέο πρόγραμμα βοήθειας και στις αποφάσεις για το χρέος. Στόχος της κυβέρνησης πλέον είναι να επιτευχθεί μια τεχνική συμφωνία με την τρόικα μέχρι το Eurogroup του Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι η έκθεση των επικεφαλής θα συνταχθεί σε δεύτερο χρόνο και η χρηματοδότηση της Αθήνας θα γίνει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- στις αρχές Απριλίου.

Την ίδια ώρα πάντως τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις βρίσκονται κυρίως στη δέσμευση που ζητούν οι τροϊκανοί ότι θα υλοποιηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται στην «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ. Συγκεκριμένα, μεταξύ των διαρθρωτικών μέτρων που αναμένεται να ξεκλειδώσουν τη δόση, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται:

Κινητικότητα 25.000 υπαλλήλων και απολύσεις 4.000. Αλλαγή του καθεστώτος ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα (η Ελλάδα αρνείται και έχει προτείνει ενδιάμεση λύση).

Μείωση κατά 3,9% των εργοδοτικών εισφορών χωρίς να υπάρξει δημοσιονομική επίπτωση, κατάργηση πολλών εκ των φόρων υπέρ τρίτων, Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής 2014-2017.

Συγκεκριμένοι στόχοι φορολογικών ελέγχων και παρεμβάσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αναλυτικό και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων τόνωσης του ανταγωνισμού μέσα από τη λίστα ΟΟΣΑ με μεταρρυθμίσεις στο 100% των κλάδων.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώην αστυνομικός και σταρ του ΤikΤok: Σεξομανής & κοκάκιας

Εθισμένος στην κοκαΐνη αλλά και στο σεξ φέρεται ότι...

Παναγιώταρου στο Nammos της Μυκόνου χωρίς ρετούς

Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου μπορεί να έχει κάνει τη Μύκονο...

Τραγικό τέλος για τον γιο του καπετάν Ανδρέα Ζέππου

Χτυπημένος από τον καρκίνο, με δύο μαρτυρικούς μήνες να...

Ποιους «τσακώσαμε» στη Μύκονο

Διακοπές στο νησί των ανέμων κάνει η Μαρία Μπεκατώρου,...

Νεφέλη Λιβιεράτου in love στη Λέρο

Εναν μεγάλο έρωτα βιώνει η Νεφέλη Λιβιεράτου, κόρη του...

Το Airbnb του «Ντάνου» στη Σκιάθο και το ξενοδοχείο στο Θησείο του Κατσούλη

Είναι οι πιο γνωστοί και δημοφιλείς νικητές του «Survivor»,...

Σοφία Σεϊρλή: Η τραγική ειρωνεία για τη «Μάρω» των «Άγριων Μελισσών»

Σοκ και θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο για τον απροσδόκητο...