Θα την απολαμβάνουν φρέσκια ακόμα και τρία χρόνια έπειτα από την ημερομηνία παρασκευής της.
Και οι στρατιώτες θέλουν την πίτσα τους! Πλέον θα μπορούν να την απολαμβάνουν στο πεδίο μάχης, αντί της κλασικής ξηράς τροφής που αποτελούσε μέχρι πρότινος τη μοναδική επιλογή σίτισής τους. Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν τον τρόπο να διατηρούν φρέσκια και αναλλοίωτη την πίτσα ακόμα και έπειτα από τρία χρόνια από την ημερομηνία παρασκευής της, χωρίς να χρειάζεται ψυγείο ή καταψύκτης.
Αυτό που δυσκόλευε έως τώρα τους ειδικούς ήταν η εισχώρηση της υγρασίας από τη σάλτσα ντομάτας και τα υπόλοιπα υλικά μέσα στη ζύμη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας και βακτηριδίων. Τελικά Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ουσίες με τις οποίες προσκολλώνται τα μόρια του νερού και δεν μεταφέρονται στη ζύμη. Επιπλέον τροποποίησαν τον δείκτη οξύτητας όλων των υλικών, έτσι ώστε να είναι δυσκολότερο για το οξυγόνο και τα βακτήρια να αναπτυχθούν, ενώ πρόσθεσαν και ρινίσματα σιδήρου στη συσκευασία προκειμένου να απορροφούν τυχόν εναπομείναντα αέρα στο εσωτερικό της. Οσο για τη γεύση της, λένε ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασική.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ