Θεοχάρης – Στουρνάρας στόχος 34 βουλευτών

Ευθύνες σε Στουρνάρα και Θεοχάρη για το αγροτικό.

Τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θεωρούν υπεύθυνους για τις κινητοποιήσεις των αγροτών 34 βουλευτές της Ν.Δ. Λίγες ώρες προτού οι αγρότες όλης της χώρας κατακλύσουν με τα τρακτέρ τους το κέντρο της πρωτεύουσας, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατηγορούν τον «απίθανο» Χάρη για ασάφειες, ελλείψεις και κακούς χειρισμούς στη νομοθετική ρύθμιση για τη φορολόγηση των αγροτών.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές επισημαίνουν ότι η υλοποίηση -μέσω εγκυκλίων- της νομοθετικής ρύθμισης για τη φορολόγηση των αγροτών, λόγω ασαφειών, ελλείψεων, αλλά και κακών χειρισμών έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους αγρότες και τους έχει οδηγήσει σε κινητοποιήσεις. Και προσθέτουν:

«Στόχος πρέπει να είναι η εφαρμογή ενός πλαισίου απλοποιημένης και λογικής φορολόγησης των αγροτών και όχι φυσικά η αφαίμαξή τους, με αποτέλεσμα τον περαιτέρω οικονομικό μαρασμό της περιφέρειας και την κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από περίπου έναν μήνα ο κ. Θεοχάρης έπειτα από παρέμβαση βουλευτών της Ν.Δ. είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει επιτροπή που θα αξιολογούσε τις προτάσεις τους και στη συνέχεια θα ανακοίνωνε τις αλλαγές. Ωστόσο τρεις ημέρες μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοχάρης, παρά τη δέσμευσή του, ανακοίνωσε τα ίδια προκαλώντας την οργή των αγροτών.

Παράλληλα, καταθέτουν 16 προτάσεις για τη φορολόγηση των αγροτών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

– Τα ημερομίσθια του αγρότη, κτηνοτρόφου, πτηνοτρόφου και αλιέα, καθώς και των μελών της οικογενείας του που εργάζονται στις παραπάνω εργασίες να υπολογίζονται στα έξοδα του αγρότη, διότι η προσωπική εργασία τους δεν αμείβεται.

– Πρέπει να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, διότι ο αγρότης δεν είναι επιτηδευματίας, αλλά παραγωγός.

– Οι τόκοι δανείων του αγρότη, κτηνοτρόφου, πτηνοτρόφου και αλιέα, τα οποία έχει συνάψει και ακόμη δεν έχουν εξοφληθεί, πρέπει να υπολογίζονται στα έξοδα.

– Να εκπίπτουν οι δαπάνες για ασφάλιση του αγρότη και των μελών της οικογενείας του στον ΟΓΑ.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ