«Κλείδωσαν» την αγάπη τους στον Ισθμό!

Μετέτρεψαν τη γέφυρα σε «Love locks»… αξιοθέατο υιοθετώντας την ιδέα που σαρώνει στην Ευρώπη.

Ενας ερωτικός «θεσμός», τα «λουκέτα αγάπης», ο οποίος χρόνο με τον χρόνο υιοθετείται απ’ όλο και περισσότερες χώρες του κόσμου, τώρα κατακτά και την Ελλάδα! Η αρχή έγινε από τον Ισθμό της Κορίνθου, όπου ο πολιτιστικός σύλλογος Λουτρακίου αποφάσισε να μετατρέψει την πιο γνωστή και ιστορική γέφυρα της χώρας σε «Love locks»… αξιοθέατο για ρομαντικά και ερωτευμένα ζευγάρια. Με τα «λουκέτα της αγάπης» άτομα όλων των ηλικιών «κλειδώνουν» την αγάπη τους στην ειδικά διαμορφωμένη σιδερένια κατασκευή που έχει στηθεί στο μπροστινό μέρος της γέφυρας και κάνουν μια ευχή πετώντας το κλειδί στη θάλασσα.


«Αυτό που θέλουμε είναι οι φωτογραφίες του Ισθμού με τα “Love locks” να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, Ελλήνων και τουριστών, που θα θέλουν και εκείνοι να κρεμάσουν το δικό τους λουκέτο!» αναφέρει στην «Espresso» ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Λουτρακίου Γιάννης Παπαδάκης, ένας από τους υποστηρικτές της πρωτοποριακής ιδέας, που στόχο έχει να δώσει νέα πνοή στη σχεδόν ξεχασμένη από τους επισκέπτες γέφυρα του Ισθμού.


«Ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει και πάλι στον Ισθμό. Η περιοχή μετά τη δημιουργία της νέας εθνικής οδού είχε ερημώσει αισθητά, ενώ η επιχειρηματικότητα αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα. Με την κίνηση αυτή πιστεύουμε πως θα καταφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε όλη αυτήν την προσπάθεια είχαμε την έγκριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που μας έδωσε την ειδική άδεια που απαιτούνταν ώστε να φτιαχτεί η σιδερένια κατασκευή. Μάλιστα έγινε και μελέτη, καθώς η παλαιότητα της γέφυρας μας επέβαλε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».


Ο «θεσμός» με την ονομασία «Love locks» έκανε την εμφάνισή του στις αρχές της δεκαετίας του ’00 στη Ρώμη και είναι εμπνευσμένος από ένα πανάρχαιο κινεζικό έθιμο. Στην Ευρώπη η κίνηση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, καθώς υπάρχουν αναρίθμητα πλέον «Love locks» αξιοθέατα, τα οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο τουρίστες με σκοπό να προσθέσουν σε αυτά το δικό τους λουκέτο αγάπης.


«Σε όποια πόλη της Ευρώπης υιοθετήθηκε η ιδέα των “Love locks”, η επισκεψιμότητα έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Το ίδιο θέλουμε να συμβεί και εδώ. Ηδη αρκετά ζευγάρια έχουν κρεμάσει τα δικά τους λουκέτα, πάνω στα οποία έχουν γράψει μηνύματα αγάπης, έχουν ζωγραφίσει καρδιές ή όμορφα σχέδια» λέει καταλήγοντας ο Γιάννης Παπαδάκης.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ