Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

«Θα το κρίνουν οι σουτέρ»

Ο Ζάρκο Πάσπαλι μιλάει στην «Εspresso» για το αποψινό ντέρμπι των «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα και τον ρόλο των Κάρι και Λοτζέσκι.

Επί τέσσερα χρόνια, τρία με τον Ολυμπιακό (1991-94) και ένα με τον Παναθηναϊκό (1994-95), ο Ζάρκο Πάσπαλι έζησε για τα καλά τα «αιώνια» ντέρμπι, δηλώνοντας «παρών» στους ημιτελικούς των final 4 σε Τελ Αβίβ (με τα ερυθρόλευκα) και Σαραγόσα (με τα πράσινα). Ο παλαίμαχος διεθνής Σέρβος άσος δηλώνει μεν «συνταξιούχος και αποστασιοποιημένος από τα δρώμενα», παράλληλα όμως από το Βελιγράδι, όπου βρίσκεται, ανυπομονεί να παρακολουθήσει το αποψινό ντέρμπι.


«Θα είναι ένα ακόμη σκληρό παιχνίδι που θα κριθεί στη δύναμη» είπε, μιλώντας στην «Εspresso», για όσα αναμένεται να δούμε στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Και συνέχισε, συγκρίνοντας το τότε με το τώρα:


«Θα ήθελα πολύ να είμαι κάποια στιγμή παρών σε κάποιο ντέρμπι, να ζήσω ξανά ατμόσφαιρα, όπως μόνο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ξέρουν. Εγώ αγάπησα και τις δύο ομάδες, δεν είχα προβλήματα με τους οπαδούς τους, αν και φόρεσα και τις δύο φανέλες. Ηταν άλλες οι εποχές πριν από είκοσι χρόνια. Δεν ξέρω αν θα το ξανάκανα, να αλλάξω, δηλαδή, ομάδα και να πάω στον “αιώνιο”, αν μου δινόταν πάλι η ευκαιρία. Απλώς είναι δύσκολο για τους οπαδούς να συνηθίσουν σε μια διαφορετική κατάσταση τους μέχρι πρότινος πρωταγωνιστές τους, όπως, για παράδειγμα, συνέβη στην περίπτωση Σπανούλη».


«Οι σουτέρ»


Οσον αφορά τις εκτιμήσεις του; «Δεν υπάρχουν φαβορί σε αυτά τα ματς. Μπαίνεις για τη νίκη, ανεξαρτήτως έδρας, θεσμού, κατάστασης. Το προφανές, ότι, δηλαδή, θα ξεχωρίσουν ο Διαμαντίδης με τον Σπανούλη, δεν μπορεί να ισχύει συνέχεια. Πάντοτε προκύπτουν και άλλοι ήρωες. Δεν αποκλείεται το παιχνίδι να κριθεί στους σουτέρ, τον Κάρι και τον Λοτζέσκι. Είναι όμως και για τον Σπανούλη ένα ματς με κίνητρο, καθώς θέλει μια ηχηρή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ». Για το αν υπάρχουν μυστικά, ο Πάσπαλι, που κλείνει στις 27/3 τα 48 του, ανέφερε:


«Γνωρίζονται καλά οι αντίπαλοι, έπαιξαν ήδη αρκετές φορές φέτος και έρχονται και άλλες. Δεν έχουν να κρύψουν κάτι. Ο Ολυμπιακός θέλει ακόμη πιο παθιασμένα τη νίκη, για να αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει και στη δύσκολη έδρα του αντιπάλου του. Από την άλλη, ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός νιώθει υπεροχή, πλεονέκτημα, παίζοντας στο ΟΑΚΑ. Η έδρα παίζει ρόλο στα ντέρμπι, το βλέπουμε και στη Σερβία, στα ματς Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας. Μερικοί παίκτες που είναι στην πρώτη γραμμή, όπως ο Γκιστ και ο Λάσμε του Παναθηναϊκού, αγωνίστηκαν με επιτυχία στην Παρτιζάν, την οποία παρακολουθώ βέβαια ανελλιπώς».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...