Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ετσι σκότωσε (ο άλλος όχι εγώ) τον αρχιμανδρίτη

Σοκάρουν οι καταθέσεις των δύο νεαρών, που φορτώνουν τις ευθύνες για το έγκλημα ο ένας στον άλλο.

«Ετσι σκοτώσαμε τον ιερέα!» Σοκ και ανατριχίλα προκαλούν οι καταθέσεις των δύο νεαρών δραστών που έχουν συλληφθεί για την αποτρόπαια δολοφονία του 52χρονου αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαχαρόπουλου στη Χώρα Τριφυλίας.

Αν και οι διωκτικές Αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν το στυγερό έγκλημα, μια και οι φερόμενοι ως δράστες έχουν ομολογήσει, ωστόσο μέχρι σήμερα παραμένει αδιευκρίνιστο ποιος από τους δύο τού αφαίρεσε τη ζωή χτυπώντας τον με μία σιδερογροθιά και στραγγαλίζοντάς τον με ένα πουκάμισο…

Τόσο ο 18χρονος Ελληνας Ν.Π. όσο και ο 24χρονος Γεωργιανός Ν.Β. ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, παρουσιάζοντας διαφορετικές εκδοχές. Φως στο… τούνελ που θα αποκαλύψει τον δολοφόνο αναμένεται να ρίξουν οι αναλύσεις DNA αλλά και τα αποτυπώματα, τα οποία περιμένουν από μέρα σε μέρα οι διωκτικές Αρχές.

«Θέλαμε χρήματα για να πάμε στην Καλαμάτα προκειμένου να παρακολουθήσουμε αγώνες καρτ. Τότε ο Ν.Β. (Γεωργιανός) μου είπε να πάμε στο σπίτι του ιερέα για να μας δώσει… Μόλις φθάσαμε στο σπίτι ο ιερέας μάς άνοιξε την πόρτα και μπήκαμε μέσα. Εγώ έμεινα στο χολ και ο Ν.Β. μαζί με τον παπά πήγαν στην κρεβατοκάμαρα… Δέκα λεπτά μετά είδα τον παπά να στέκεται γυμνός στην πόρτα του δωματίου και τον Ν.Β. να τον χτυπά στο κεφάλι με μια σιδερογροθιά. Επεσε κάτω και τότε του έδεσε στον λαιμό ένα πουκάμισο και τον έπνιξε!» αναφέρει στην κατάθεσή του ο 18χρονος Ελληνας και προσθέτει:

«Μετά μου φώναξε να τον βοηθήσω να μεταφέρουμε τον παπά στην κουζίνα. Ετσι και έγινε. Τον πιάσαμε μαζί και τον μεταφέραμε στην κουζίνα. Εκεί τον σκεπάσαμε με το χαλί και βάλαμε στο κεφάλι του μια φανέλα. Επειτα ο Ν.Β. μου είπε να ψάξουμε το σπίτι για να βρούμε χρήματα. Εγώ έψαξα το δωμάτιο όπου έμενε η μητέρα του, αλλά δεν βρήκα τίποτα. Βρήκα μόνο το κινητό του, το οποίο πήρα. Μετά φύγαμε και πέταξα το κινητό σε ένα κάδο σκουπιδιών».

Διαφορετική ωστόσο είναι η εκδοχή που δίνει ο 24χρονος Γεωργιανός, ο οποίος ρίχνει τα βάρη στον Ελληνα συνεργό του.

«Ο,τι κάναμε, το κάναμε από κοινού με τον Ν.Π. Ηταν κοινή απόφαση. Πήγαμε στο σπίτι του ιερέα και μπήκαμε στο δωμάτιο… Οταν αρνήθηκε να μας δώσει τα χρήματα που είχαμε συμφωνήσει, ο μικρός άρχισε να τον χτυπά με τη σιδερογροθιά. Επεσε κάτω και έπειτα εγώ τον βοήθησα να τον πνίξει. Εγώ κρατούσα το κεφάλι του παπά και ο Ν.Π. τον έπνιξε με το πουκάμισο» περιγράφει!

Τα εργαστήρια θα πουν την αλήθεια

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», έπειτα από έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του 18χρονου Ελληνα βρέθηκαν δύο σιδερογροθιές, οι οποίες εστάλησαν για εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν μια εκ των δύο χρησιμοποιήθηκε στο έγκλημα. Ωστόσο έως αργά χθες το απόγευμα δεν είχε καταστεί δυνατόν να εντοπιστεί το κινητό του ιερέα, το οποίο -όπως ισχυρίζεται ο 18χρονος- το πέταξε στα σκουπίδια.

«Περιμένουμε τις απαντήσεις τόσο για τις σιδερογροθιές όσο και από το γενετικό υλικό για να δούμε ποιος τελικά τέλεσε την ανθρωποκτονία…» ανέφερε αστυνομική πηγή και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε να τις έχουμε μέχρι την Παρασκευή το πρωί, οπότε οι δύο συλληφθέντες θα οδηγούν στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας για να απολογηθούν».

Εναντίον των δύο νεαρών έχουν ασκηθεί διώξεις για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας κατά συναυτουργία, ληστεία τελεσθείσα κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία από κοινού, ενώ ο Ελληνας κατηγορείται επιπλέον για παράνομη οπλοκατοχή.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...