Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ελληνική βολίδα γκαζώνει για… κορυφή

Το super car, που βάζει υποψηφιότητα για την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό.

Eνα υπεραυτοκίνητο σχεδιασμένο από ελληνικά χέρια έρχεται να βάλει φωτιά στην άσφαλτο! Η δική μας «Lamborghini», η εντυπωσιακή Galena του Γρηγόρη Πολυμέρου μπήκε στην κορυφαία τριάδα του διεθνούς διαγωνισμού σχεδίου της ολλανδικής εταιρίας σπορ αυτοκινήτων Vencer και είναι υποψήφια για την πρώτη θέση. Αν τα καταφέρει και στον μεγάλο τελικό, ίσως βρει θέση στη γραμμή παραγωγής και τελικά στους δρόμους… Περισσότεροι από 350 ανεξάρτητοι σχεδιαστές κι εξειδικευμένα στούντιο συμμετείχαν στον μεγάλο διαγωνισμό, αναζητώντας φρέσκες ιδέες για το επόμενο μοντέλο της εταιρίας, ένα super car που θα προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και κορυφαία οδηγική ευχαρίστηση. Υστερα από 90.000 και πλέον ψήφους ανακοινώθηκαν οι τρεις καλύτερες προτάσεις, ανάμεσα στις οποίες εκείνη του 31χρονου Ελληνα σχεδιαστή. Σύντομα, η Vencer θα ανακοινώσει τον τελικό νικητή, το σχέδιο του οποίου θα αποτελέσει βάση για το νέο μοντέλο που θα μπει στη γραμμή παραγωγής.

«Η ιδέα για τον σχεδιασμό ξεκίνησε με στόχο τη συμμετοχή στον διαγωνισμό της Vencer. Μια και δεν υπήρχαν περιορισμοί ή κάποιο συγκεκριμένο θέμα, αποφάσισα να προχωρήσω με μια ιδέα για ένα αυτοκίνητο με V10 κινητήρα και τελική ταχύτητα 400+ χλμ./ώρα» δηλώνει στην «Espresso» ο Greg Πολυμέρου, μόνιμος κάτοικος Αυστραλίας εδώ και τέσσερα χρόνια. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τον «τερατώδη» V10 κινητήρα με κυβισμό 5,2 λίτρα της Λαμποργκίνι Γκαλάρντο, όμως στη συνέχεια ο σχεδιαστής αποφάσισε να σχεδιάσει την Galena με βάση τον V8 κινητήρα των 4,2 λίτρων και ισχύος 420 ίππων που κινεί το Audi R8.

«Επειτα από κάποιες σκέψεις σχετικά με το αν μπορούσε το αυτοκίνητο να υλοποιηθεί λαμβάνοντας υπ’ όψιν και ότι η Vencer βρίσκεται σε πρόωρο στάδιο σχετικά με τα υπεραυτοκίνητα, αποφάσισα να μειώσω λίγο τις επιδόσεις. Ετσι ανύψωσα ελάχιστα την οροφή για να δώσω μεγαλύτερη άνεση στο εσωτερικό και χρησιμοποίησα έναν κινητήρα V8» προσθέτει. Παρά τις «εκπτώσεις», τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις της Galena εντυπωσιάζουν: κινητήρας τοποθετημένος στο κέντρο, κίνηση στους πίσω τροχούς, πλαίσιο και καμπίνα από ανθρακονήματα, τροχοί με ζάντες διαμέτρου 19 ιντσών, τελική ταχύτητα 340 χιλιομέτρων και επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 3,78 δευτερόλεπτα! Για τον σχεδιασμό της Galena ο Γρηγόρης Πολυμέρου χρειάστηκε ένα εξάμηνο σκληρής δουλειάς.

«Εκτός του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων, όλα τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη είναι σχεδιασμένα από εμένα, περιλαμβανομένου του σασί, του συστήματος ανάρτησης, του εσωτερικού χώρου» τονίζει. Κι όμως, η πρότασή του περιλάμβανε πολύ περισσότερα απ’ όσα ζητούσε η Vencer! «Εκτός από το καλούπι του αυτοκίνητου, όλα τα υπόλοιπα ήταν περιττά, ο διαγωνισμός δεν ζητούσε τίποτα παραπάνω από το εξωτερικό του αυτοκίνητου. Τα υπόλοιπα τα σχεδίασα, διότι ήθελα να παρουσιάσω μια ολοκληρωμένη πρόταση, αλλά και για προσωπική μου εμπειρία, από τη σύλληψη της ιδέας έως και το “πάντρεμα” του αμαξώματος και των μηχανικών μερών».

Το κίνητρο πίσω από την απόφαση του 31χρονου για να το σχεδιάσει

Ο βασικός λόγος που οδήγησε τον Γρηγόρη Πολυμέρου στην απόφαση να εργαστεί τόσο σκληρά για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό ήταν η προοπτική να δει τα σχέδιά του να υλοποιούνται σε ένα πραγματικό αυτοκίνητο:

«Το σημαντικότερο κίνητρο ήταν η κατασκευή του αυτοκίνητου σε κλίμακα 1:1 και η καθιέρωσή του ως του επόμενου μοντέλου της Vencer. Ηταν μεγάλη ευκαιρία, καθώς -συνήθως- όταν οι εταιρίες αποφασίζουν να κατασκευάσουν το αυτοκίνητο του νικητή του εκάστοτε διαγωνισμού, το κατασκευάζουν ως concept car, δηλαδή σε μόνο μία μονάδα, που τις περισσότερες φορές δεν φέρει καν κινητήρα ή μηχανικά μέρη».

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν η Galena θα είναι ο τελικός νικητής του διαγωνισμού και συνεπώς αν θα αποτελέσει τη βάση για το επόμενο μοντέλο της Vencer. Ωστόσο, ο 31χρονος Ελληνας δηλώνει αποφασισμένος να της δώσει «σάρκα και οστά», ό,τι και αν γίνει: «Προς το παρόν δεν υπάρχει πρωτότυπο, μονάχα σχέδια. Ομως σκοπεύω να κάνω κάποια κίνηση αργότερα, αφού πρώτα οργανώσω μια μικρή ομάδα που θα με βοηθήσει, γίνει μια τελική μελέτη και βρεθεί χρηματοδότηση. Αν όλα πάνε καλά, αν όχι φέτος, τότε του χρόνου πιστεύω να ξεκινήσω να κάνω τα πρώτα βήματα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...