Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Αστεγος και ο πρώην της Νανάς!

Ο Αλεξ Κρητικός αναζήτησε (και βρήκε ευτυχώς) καταφύγιο στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Μία ακόμη δραματική ιστορία ξετυλίγεται πίσω από τις πόρτες του «Σπιτιού του Ηθοποιού». Μέτα τον Βαγγέλη Κατσουλίνο, την Καίτη Φίνου, τον Νίκο Ζιάγκο αλλά και τον Γιώργο Μαρίνο, άλλος ένας ηθοποιός, νεότερος αυτήν τη φορά, βρήκε καταφύγιο και θαλπωρή σε ένα από τα καλοφτιαγμένα δωμάτιά του. Ο Αλεξ Κρητικός, ο οποίος υπήρξε σύντροφος της Νανάς Παλαιτσάκη για περίπου 3,5 χρόνια, έως και το 2012, βίωσε το σκληρό πρόσωπο της ζωής, αλλά και της ανεργίας, αφού έφτασε στο σημείο να μείνει ακόμη και σε σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό!


Αν και πλέον έχουν χωρίσει, η δημοσιογράφος ήταν δίπλα του σε όλη τη δύσκολη κατάσταση που βίωνε τον τελευταίο καιρό, όπως άλλωστε είχε κάνει κι εκείνος συμπαραστεκόμενός της στη σοβαρή περιπέτεια που αντιμετώπισε με την υγεία της. Ο 40χρονος, που αυτόν τον καιρό ετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρεμιέρα μιας θεατρικής παράστασης, υποδέχτηκε την «Espresso» στο νέο του σπίτι και φωτογραφήθηκε τόσο στο δωμάτιό του όσο και στους υπόλοιπους χώρους, όπου ο ίδιος και οι συνάδελφοί του περνούν αρκετές ώρες της ημέρας. 
 
Οι δύσκολες στιγμές


«Στο “Σπίτι του Ηθοποιού” είμαι από τις 24 Σεπτεμβρίου του 2013. Ηρθα εδώ, όπως όλοι μας, λόγω οικονομικών δυσχερειών. Εκανα την αίτηση και η κυρία Αννα Φόνσου με καλοδέχτηκε». Προτού βρει εκεί ζεστασιά, παρέα και θαλπωρή, ο Αλεξ πέρασε δύσκολα, αναγκάστηκε να μείνει σε διάφορα σπίτια, πολλές φορές ακόμη και χωρίς τις απαραίτητες για τη διαβίωση παροχές. Ο ίδιος εξηγεί: «Η ζωή έδειξε το σκληρό πρόσωπο σε όλους μας, όχι μόνο σε μένα. Ομως το πιο σκληρό πράγμα ήταν όταν αναγκάστηκα να περάσω ένα διάστημα σε διαμέρισμα στο Ιλιον, το οποίο μου είχε παραχωρήσει η θεία μου. Για 3,5 μήνες ήμουν χωρίς νερό και ρεύμα μέσα στον χειμώνα. Ηταν κάτι πολύ δύσκολο και κράτησε από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και τον Μάρτιο του 2013».


Αν και είχε ακουστεί πως κάποια στιγμή είχε αναγκαστεί να μείνει ακόμη και στον δρόμο, εκείνος το διαψεύδει κατηγορηματικά. «Προσπαθούσα να το διασκεδάζω για να μη με πάρει από κάτω. Από κει και πέρα τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα, αφού έκανα κάποιες μεταφράσεις. Τον Μάρτιο πήγα σε ένα σπίτι στα Πετράλωνα με τη βοήθεια του φίλου μου Βασίλη Ντίνα, ο οποίος μου πλήρωσε τα δύο πρώτα νοίκια. Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια γιατί είναι και ο άνθρωπος που μεσολάβησε να έρθω εδώ» λέει ο Αλεξ.


Ο ηθοποιός δεν παραλείπει βέβαια να ευχαριστήσει και την πρώην σύντροφό του, αλλά και τους φίλους που στάθηκαν στο πλευρό του όσο καιρό αντιμετώπισε δυσκολίες. Οπως λέει ο ίδιος, «όταν πλέον δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω -αφού δεν πληρωνόμουν- βρέθηκα στο “Σπίτι του Ηθοποιού”. Δυσκολία διαβίωσης προφανώς και αντιμετώπισα, όταν δεν είχα να πληρώσω το νοίκι ή τους λογαριασμούς μου, όμως δεν πείνασα, γιατί φρόντιζαν γι’ αυτό οι δικοί μου άνθρωποι».


Στον νέο χώρο ο 40χρονος συνάντησε αγαπημένους καλλιτέχνες, που είναι πλέον οι γείτονές του. «Ο πρώτος που θα πω -γιατί είναι ένας θρύλος του ελληνικού θεάτρου- είναι ο κ. Ευάγγελος Κατσουλίνος. Τον είχα δει στην εκπομπή της Σεμίνας Διγενή, αλλά και σε μια παράσταση στο Ηρώδειο, αφιερωμένη στα μπουλούκια, και να που τα ‘φερε έτσι η ζωή και είμαι τώρα απέναντί του. Κάνουμε παρέα και είναι αστείρευτη πηγή ιστοριών και αστείων. Συναντιόμαστε σε καθημερινή βάση. Πιο διπλά είναι η Καίτη Φίνου και ο Γιάννης Γούτης, ενώ στον τέταρτο όροφο -όχι όμως για βιοποριστικούς λόγους, αλλά για θαλπωρή- βρίσκεται ο κ. Γιώργος Μαρίνος».


Η παράσταση στο Studio Κυψέλης


Τώρα πλέον αυτά ανήκουν στο παρελθόν, αφού καθισμένος στο γραφείο του δωματίου του, ο Αλεξ Κρητικός προετοιμάζει την παράσταση με τίτλο «Στίβεν», που θα ανέβει μέσα Μαρτίου στο Studio Κυψέλης, σε δική του σκηνοθεσία. «Είναι ένα θρίλερ μυστηρίου κι εκτός από εμένα παίζουν ο Δημήτρης Βασιλειάδης και η Μαρία Σύρρου. Το έργο βασίζεται στη νουβέλα του Στίβεν Κινγκ “Μυστικό παράθυρο, μυστικός κήπος”».


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ – Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΝΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...