Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Δεν μπορεί χωρίς πλατεία

Η επιστροφή του Αναστόπουλου στη Νέα Σμύρνη ως προπονητή.


Στην πλατεία της καρδιάς του επέστρεψε ο Νίκος Αναστόπουλος, δεύτερη φορά από το 1980 και πρώτη ως προπονητής. Η Νέα Σμύρνη είναι σαφέστατα το «δεύτερο σπίτι» του (μετά το Κολωνάκι), όπου εκεί βρίσκεται η κατοικία του και τα στέκια του από την εφηβεία του κιόλας.


Ο «μουστάκιας» καλείται πλέον να βγάλει από το αγωνιστικό αδιέξοδο τον Πανιώνιο, τον σύλλογο που το 1977 του έδωσε τη μεγάλη του ποδοσφαιρική ευκαιρία αποκτώντας τον από τη Δάφνη. Στους «κυανέρυθρους» έμεινε μέχρι το 1980 αποδεικνύοντας με όσα πρόσφερε στον σύλλογο ότι σωστά είχε πράξει ο τότε πρόεδρος της ομάδας Κώστας Τσολακάκης, όταν δαπάνησε μισό εκατομμύριο δραχμές για να φέρει τον Αναστόπουλο από τη Δάφνη στην πλατεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αναστόπουλος ξεκίνησε την αθλητική του πορεία ως… μπασκετμπολίστας (στη Δάφνη) και μάλιστα δεν ήταν καθόλου κακός!


Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό το 1980 (αντί 37.000.000 δραχμών και τον Καλτσά στον Πανιώνιο) απογείωσε την καριέρα του, αλλά οι δεσμοί του με την πλατεία και τον κόσμο των «κυανέρυθρων» παρέμεναν πάντοτε ισχυροί. Ακόμα κι όταν ξενιτεύτηκε στην Ιταλία για την Αβελίνο, το 1987, σε μια εποχή που η μεταγραφή Ελληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό, πόσο μάλλον σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα, ήταν σχεδόν αδιανόητη. Ο «μουστάκιας» διατηρούσε τις φιλίες του με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του Πανιωνίου και δεν ήταν τυχαίο ότι επιστρέφοντας στην πατρίδα, το 1988, πήγε ξανά στην πλατεία!


Είναι χαρακτηριστικό πως απέρριψε 50.000.000 δραχμές από τον Στράτο Γιδόπουλο, ο οποίος του έκανε πρόταση να μετακομίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετρώντας περισσότερο από τα χρήματα το συναίσθημα. Εντεκα χρόνια μετά την απομάκρυνσή του λοιπόν από τη Νέα Σμύρνη, ο Αναστόπουλος επέστρεψε ξανά στην αγαπημένη του γειτονιά (με προπονητή τον Μπο Γιόχανσον).


Λίγους μήνες αργότερα βέβαια ο Ολυμπιακός (η ομάδα της καρδιάς του Νικόλα, όπως είχε παραδεχτεί ο ίδιος από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του) είχε αρχίσει να καλοβλέπει ξανά την περίπτωσή του και τελικά τον έντυσε εκ νέου στα ερυθρόλευκα το 1989. Ο Αναστόπουλος σηκώνει άλλες δύο κούπες μέχρι το 1992 (δύο Κύπελλα Ελλάδας) και έπειτα μετακομίζει στον Ιωνικό. Εκεί έπαιξε μία σεζόν και επέστρεψε το 1993 ξανά στο «Γ. Καραϊσκάκης» (τρίτη φορά) για να κλείσει εκεί την ποδοσφαιρική του καριέρα. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια φόρεσε την γαλανόλευκη 74 φορές, με την οποία πέτυχε 29 γκολ.


Το 1995 ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία, με σταθμούς σε Πανελευσινιακό, Πανσερραϊκό, Παναιτωλικό, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκή, Καλλιθέα, Κέρκυρα, Αρη, Ιωνικό, Καβάλα, ΟΦΗ, Ατρόμητο, Πλατανιά. Και εδώ και λίγες ημέρες, ξανά στην πλατεία. Τρίτη φορά στα λημέρια της Νέας Σμύρνης, ευελπιστώντας πως θα συμβάλει στη σωτηρία του αγαπημένου του Πανιωνίου.


Λάτρης της ιταλικής μόδας


Το πέρασμα του Νίκου Αναστόπουλου από την Ιταλία και την Αβελίνο τον έκανε να αγαπήσει ακόμα περισσότερο τον καφέ και τη μόδα. Ιδιαίτερα με τη μόδα θα λέγαμε πως «κόλλησε» ο «αλενοτόρε» και από εκείνα τα χρόνια και έπειτα δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στα στιλάτα και ακριβά ιταλικά κοστούμια (μια αναζήτηση στις εικόνες του Google στο όνομά του θα σας πείσει). Το ίδιο και σε όλα τα είδη του ιταλικού καφέ! Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νίκος Αναστόπουλος εκείνα τα χρόνια μέχρι και σε διαφημίσεις πρωταγωνίστησε.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...