Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Ιπτάμενος Ολλανδός εκ Λαμίας στο Τσβόλε

Ο Θανάσης Καραγκούνης που άφησε τον Ατρόμητο για την Τσβόλε μιλά για τη νέα του ποδοσφαιρική περιπέτεια και εξομολογείται πώς ένιωσε απέναντι στον Αγιαξ.


Τον περασμένο μήνα ο Θανάσης Καραγκούνης έκανε ένα από τα ποδοσφαιρικά του όνειρα πραγματικότητα: Από τον Ατρόμητο βρέθηκε με μεταγραφή στην Τσβόλε και απολαμβάνει πλέον την ποιοτική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο ελληνικό και το ολλανδικό πρωτάθλημα.


Ο 22χρονος άσος με καταγωγή από τη Λαμία βλέπει την Τσβόλε ως ακόμη ένα σκαλοπάτι για να μεταπηδήσει τα επόμενα χρόνια σε μεγαλύτερη ομάδα και ταυτόχρονα θέλει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του Φερνάντο Σάντος, ώστε να περάσει το κατώφλι της Εθνικής Ανδρών. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Espresso της Κυριακής» μιλάει για τις πρώτες του μέρες στην Ολλανδία, τη ζωή στη χώρα της τουλίπας, την αγάπη που δείχνουν στο πρόσωπό του οι φίλαθλοι της Τσβόλε, αλλά και για τον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Αγιαξ, που θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη του.


Βρίσκεσαι ακόμη σε φάση προσαρμογής ή την έχεις ξεπεράσει;
Στην αρχή το πρώτο πράγμα που ήθελα να κάνω ήταν πράγματι να προσαρμοστώ. Αλλωστε τη δεύτερη μέρα που πήγα στην Ολλανδία φύγαμε αμέσως για τη Νότια Αφρική. Προετοιμαστήκαμε στο Κέιπ Τάουν, κάναμε επίσκεψη στη φυλακή του Νέλσον Μαντέλα και πραγματικά αυτό το ταξίδι ήταν για εμένα μια πολύ μεγάλη εμπειρία.


Η νέα σου ομάδα πώς σε υποδέχθηκε;
Από την πρώτη στιγμή τόσο οι άνθρωποι της διοίκησης όσο και ο προπονητής μου ο Ρον Γιανς ήταν συνεχώς κοντά μου και με βοήθησαν να εγκλιματιστώ. Ο προπονητής μου εξήγησε τον τρόπο προπόνησης, τι ζητάει από εμένα και πλέον είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια αγωνίζομαι στη βασική ενδεκάδα και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου.


Σε ποια θέση αγωνίζεσαι;
Δεξί εξτρέμ, όπως έπαιζα και στον Ατρόμητο.


Πώς είναι το ολλανδικό πρωτάθλημα;
Ο ρυθμός είναι πολύ έντονος, η μπάλα πηγαίνει πάνω κάτω και αυτό τους ενδιαφέρει είναι να ξεκινάει το παιχνίδι της δημιουργίας από την άμυνα.


Οι συμπαίκτες σου γνωρίζουν κάτι από το ελληνικό πρωτάθλημα;
Λίγα πράγματα. Ξέρουν τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και από εμένα έμαθαν τον Ατρόμητο. Δεν πολυασχολούνται.


Εμαθες κάτι από το παρασκήνιο της μετεγγραφής σου στην Τσβόλε;
Οπως μου είπαν, με παρακολουθούσαν εδώ κι ένα χρόνο. Είχαν έρθει στην Ελλάδα και με έβλεπαν στους αγώνες του Ατρόμητου, γιατί τους άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας. Σίγουρα με είδαν και από τους αγώνες που δώσαμε με την Αλκμααρ. Μάλιστα στην Ολλανδία είχα πετύχει και γκολ.


Πώς σε υποδέχθηκαν οι Ολλανδοί φίλαθλοι;
Οι άνθρωποι έχουν εξαιρετική κουλτούρα. Στα παιχνίδια στην έδρα μας υπάρχουν αρκετές ελληνικές σημαίες, φωνάζουν το όνομά μου και μια φορά που είχα σηκωθεί για ζέσταμα τραγουδούσαν συρτάκι. Ο κόσμος με έχει υποδεχθεί με πολλή αγάπη και μου το δείχνει όταν βγαίνω για βόλτα στην πόλη.


Οι στόχοι σου αυτή τη στιγμή ποιοι είναι;
Καταρχάς να καθιερωθώ στην ενδεκάδα, να μάθω τον τρόπο παιχνιδιού και κάθε φορά να κάνω ένα βήμα παραπάνω. Μέσα από τις εμφανίσεις μου στην Τσβόλε θέλω φυσικά να κληθώ στην Εθνική ανδρών, που είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή.


Ησουν βασικός στο 1-1 με τον Αγιαξ…
Αυτό το παιχνίδι δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Το να παίξεις κόντρα στον Αγιαξ είναι για μένα ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Είναι μια ομάδα-θρύλος. Επαθα πλάκα σε αυτό το ματς. Παίξαμε περισσότερο αμυντικά και τελικά καταφέραμε να πάρουμε ισοπαλία.


Υπάρχουν άλλοι Ελληνες ποδοσφαιριστές στην Ολλανδία;
Απ’ ό,τι ξέρω είμαστε εγώ και ο Κώστας Λάμπρου, που είναι αναπληρωματικός γκολκίπερ στη Φέγενορντ. Επειδή γνωριζόμαστε από τις μικρές εθνικές ομάδες και οι αποστάσεις στην Ολλανδία είναι κοντινές, έχουμε τακτική επικοινωνία.


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...