Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Αλωπεκία έλξης

Η απώλεια μαλλιών του διάσημου μοντέλου Ναόμι Κάμπελ αλλά και οι βασικές συμβουλές των ειδικών.


Ακόμα και στα 43 της χρόνια εξακολουθεί να είναι μετρήσιμη δύναμη στον χώρο του μόντελινγκ, ωστόσο η καριέρα της φαίνεται να είναι η αιτία ενός προβλήματος που μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο σε μια επαγγελματία της ομορφιάς αλλά και στη μέση γυναίκα σοβαρή ανασφάλεια!


Η Ναόμι Κάμπελ, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα σε όλο τον πλανήτη, έχει εκδηλώσει τα τελευταία χρόνια αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν αλωπεκία έλξης. Το διάσημο μοντέλο ύστερα από πολλά χρόνια σκληρής μεταχείρισης των μαλλιών του τόσο με τους πολύ σφιχτούς κότσους όσο και με τα εξτένσιον, έφτασε να εμφανίζει σημαντική αραίωση στο μέτωπο, το οποίο έχει μετατοπιστεί σχεδόν στο κέντρο του κρανίου του! Οι αφέλειες που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια αποδεικνύονται στρατηγικής σημασίας στην απόκρυψη του προβλήματος, ωστόσο ένα ελαφρύ αεράκι είναι ικανό να αποκαλύψει το πρόβλημα.


Η αλωπεκία έλξης είναι η απώλεια μαλλιών που προκαλείται από το τράβηγμα των μαλλιών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το τράβηγμα είναι αποτέλεσμα των χτενισμάτων και του υπερβολικού στάιλινγκ. Δεδομένου ότι αυτή η κατάσταση δεν έχει παθολογικό αίτιο, δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπισή της. Το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς για να προλάβει την αλωπεκία έλξης είναι να ακολουθήσει πιο φιλικούς προς τα μαλλιά τρόπους περιποίησής τους και χτενίσματός τους. Επίσης είναι ζωτικής σημασίας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, όταν δουν τα πρώτα συμπτώματα να συμβουλευτούν έναν ειδικό.


Οι βασικές συμβουλές σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να σταματήσει μια γυναίκα να φτιάχνει κοτσίδες και κοτσιδάκια, καθώς αυτοί οι τρόποι χτενίσματος είναι αναπόφευκτο να προκαλέσουν το τράβηγμα των τριχών από τις ρίζες τους. Εξίσου κρίσιμο είναι να πάψουν να φορούν τρέσες και εξτένσιον που στερεώνονται πάνω στις υπάρχουσες τρίχες, αυξάνουν το βάρος τους και κατά συνέπεια την πίεση που ασκείται στις ρίζες τους. Αλλος ένας παράγοντας επιβάρυνσης είναι τα καπέλα των στρατιωτικών και τα κράνη, κυρίως αυτά που φορούν όσοι κάνουν σκι ή ιππασία. Αυτά λόγω της τριβής που προκαλούν επιβαρύνουν σημαντικά τις ρίζες των μαλλιών πάνω από το μέτωπο.


Πιο δύσκολο στην αντιμετώπισή του είναι το θέμα της επιβάρυνσης των μαλλιών μας λόγω συμπεριφοράς. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν όσοι συνηθίζουν από αμηχανία, από στρες ή την ώρα που χαζεύουν να παίζουν με τα μαλλιά που είναι πάνω από το μέτωπο, κάνοντάς τα μπούκλες ή τραβώντας τα.


Τρόποι θεραπείας


Διάφορες θεραπείες κατά της απώλειας μαλλιών έχουν αποδειχτεί αποτελεσματικές και στην αντιμετώπιση της αλωπεκίας έλξης, υπό την έννοια ότι δυναμώνουν τις τρίχες και τους δίνουν μια ευκαιρία να ξαναφυτρώσουν, μόνο όμως αν το πρόβλημα είναι στις αρχές του. Αλλη μία μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί (επίσης σε αρχικό στάδιο) είναι η θεραπεία με λέιζερ χαμηλού επιπέδου. Το λέιζερ διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στους υπολειτουργικούς θύλακες των τριχών και έτσι βελτιώνει την οξυγόνωσή τους, οπότε συμβάλλουν στη δημιουργία της τρίχας.


Αν το πρόβλημα εντοπιστεί εγκαίρως και σταματήσουν οι παράγοντες που το προκαλούν, τότε σε διάστημα από τρεις μήνες έως έναν χρόνο τα μαλλιά αποκαθίστανται. Σε σοβαρές περιπτώσεις η μόνη λύση είναι η εμφύτευση μαλλιών. Σε αυτήν την τελευταία κατηγορία φαίνεται να εντάσσεται η Ναόμι Κάμπελ, η οποία προφανώς δεν πείστηκε να βγάλει τα εξτένσιον και να δώσει την ευκαιρία στα δικά της μαλλιά να απελευθερωθούν από το βάρος τους.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...