Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Επεφταν μέσα» και στα… προγνωστικά!

Ο υπερκοριός έπιασε, πέρα από την παράνομη διακίνηση, και κουβέντες για τα ματς της Super League.

Νέα έρευνα για «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες θα ξεκινήσει η Ασφάλεια Αττικής, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη προανάκριση για το κύκλωμα λαθρεμπορίας πετρελαίου στο οποίο κεντρικό πρόσωπο φέρεται  από την Ασφάλεια να είναι ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός.

Η αποκάλυψη ότι η φοροδιαφυγή από το συγκεκριμένο κύκλωμα ζημίωσε το Δημόσιο κατά 3,5 εκατ. ευρώ ήταν η «κορυφή του παγόβουνου» στο θέμα της διακίνησης παράνομων καυσίμων. Και αυτό γιατί στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν καταγγείλει εγγράφως στην υπηρεσία τους ότι από το λαθρεμπόριο το Δημόσιο χάνει συνολικά πάνω από 1 δισ. ευρώ κάθε μήνα!

Εκείνο που ερευνάται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», είναι οι συνομιλίες εμπλεκομένων στην υπόθεση που έχει πιάσει ο υπερκοριός της ΕΥΠ, καθώς σε αυτές έχει καταγράψει αναφορές σε παιχνίδια της Super League. Από τις απομαγνητοφωνήσεις προκύπτουν αναφορές σε διαιτητές συγκεκριμένων αγώνων του Ατρόμητου και συζητήσεις του Σπανού για αποδόσεις στοιχημάτων σε παιχνίδια του πρωταθλήματος, όλες με φράσεις-«κλειδιά» που δείχνουν ότι κάτι ύποπτο κρυβόταν.

Ο υπερκοριός κατέγραψε συνομιλίες, στις περισσότερες από τις οποίες οι συνομιλητές μιλούσαν με ασυνήθιστες εκφράσεις. Οι αστυνομικοί κράτησαν τις λέξεις-«κλειδιά» και πρόσεξαν ότι αυτές επαναλαμβάνονταν συχνότερα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, οι συνδιαλεγόμενοι είχαν «πέσει μέσα» σε προγνωστικά αγώνων ποδοσφαίρου!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι άνθρωποι που παρακολουθούσε ο υπερκοριός -ανάμεσά τους, βέβαια, και ο φερόμενος ως κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση, πρόεδρος της εταιρίας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος του Ατρόμητου- έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην απόδοση στοιχημάτων σε συγκεκριμένους αγώνες, χωρίς βέβαια να αποκλείεται το ενδεχόμενο να είχαν αυτό το ενδιαφέρον ως απλοί παίχτες στοιχήματος.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνταν με την εξάρθρωση του πολυδαίδαλου κυκλώματος λαθρεμπορίας πετρελαίου κράτησαν σε άλλο φάκελο αυτές τις συνομιλίες, προκειμένου όταν ολοκληρωνόταν η υπόθεση που ερευνούσαν, να ασχοληθούν και με αυτή την περίπτωση. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», οι επίμαχες συνομιλίες έχουν διαβιβαστεί στην αρμόδια υπηρεσία της Ασφάλειας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα για το ενδεχόμενο λειτουργίας παράλληλου κυκλώματος με στημένα παιχνίδια και παράνομο στοίχημα.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


Τον… «τσίμπησαν» από τη μηχανή αναζήτησης της Google στο ίντερνετ

Στη μηχανή αναζήτησης της Google βρήκαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής το «βαθύ λαρύγγι» του ΥΠΕΚΑ που τηλεφωνούσε στους λαθρεμπόρους καυσίμων για τους ελέγχους των συναδέλφων του!

Η φράση που είπε στον Μανόλη Χατζόπουλο ένας πρατηριούχος στο Σχιστό, τον οποίο ειδοποιούσε για τους ελέγχους, ήταν εκείνη που… ξεκλείδωσε το μυστήριο για τους «ωτακουστές» της ΕΥΠ: «Γεια σου, ρε Μανώλη συνδικαλισταρά!» Αλλά και ο ίδιος ο Χατζόπουλος δεν απέφυγε το λάθος, καθώς σε άλλη συνομιλία που είχε με τον ίδιο πρατηριούχο τού είπε βιαστικός: «Κλείνω τώρα, γιατί έρχεται ο υφυπουργός».

Από κει και έπειτα δουλειά έπιασε το Google, καθώς εκεί έψαξαν οι αστυνομικοί τους συνδικαλιστές του ΥΠΕΚΑ καταλήγοντας στον Χατζόπουλο, ο οποίος επί χρόνια κατέβαινε στις εκλογές του σωματείου με την κομματική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ, πλην όμως το τελευταίο διάστημα έγινε… αντιμνημονιακός, ενώ δημοσίευσε στις βουλευτικές εκλογές του 2012 άρθρο του στον «Ριζοσπάστη», στο οποίο τόνιζε πως συντάσσεται πλέον με το ΚΚΕ!

Να σημειωθεί ότι ο Χατζόπουλος χρησιμοποιούσε για τις ανάγκες του κυκλώματος κινητό που κάτοχός του εμφανιζόταν να είναι ένας Πακιστανός! Στις 300 σελίδες στις οποίες έχουν αποτυπωθεί όλες οι συνομιλίες των συλληφθέντων μελών και μη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η τηλεφωνική επαφή του υπαλλήλου του Τελωνείου Πειραιά με τον πρόεδρο της ΕΤΕΚΑ Γιώργο Σπανό, με τον τελώνη να τον πληροφορεί ότι θα πάει για «ψάρεμα» (δηλαδή θα βγει για ελέγχους το ΣΔΟΕ). Στη συνέχεια ο Σπανός τηλεφωνεί σε συνεργάτη του και τον ενημερώνει πως οι «φίλοι» τους θα πάνε για… ψάρεμα. Ετσι εκείνος δίνει εντολή σε υπάλληλο της εταιρείας να ακυρωθεί η παραγγελία, καθώς υπήρχαν πλωτά του ΣΔΟΕ στην περιοχή.

ΘΕΟΔ. Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...