Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

Ζανέτ: Στο «Voice» αντέδρασα ως μαμά!

Η Καπούγια μιλάει για το πως βίωσε (από το backstage τη συμμετοχή της Αλεξάνδρας της) στις ακροάσεις.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους φίλους της Ζανέτ Καπούγια στις Blind auditions του «The Voice» της προηγούμενης Παρασκευής. Η αγαπημένη Λατινοαμερικάνα τραγουδίστρια, που για πολλά χρόνια ήταν απούσα από το καλλιτεχνικό προσκήνιο, εμφανίστηκε στο talent show να αγωνιά για το… βλαστάρι της, την Αλεξάνδρα Βαρσάμη, η οποία συμμετείχε στις ακροάσεις. Η 24χρονη κόρη της Καπούγια, αν και δεν πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του show, κέρδισε τις εντυπώσεις με την ωραία φωνή της, αλλά και με τη γλυκιά και σεμνή παρουσία της.

«Δεν το ερμήνευσα όπως ήθελα το τραγούδι που είχα επιλέξει, γιατί λίγο προτού βγω στη σκηνή με κυρίευσε μεγάλο άγχος» εξομολογείται η ίδια στην «Espresso» και συμπληρώνει ότι «τα μέλη της επιτροπής δίκαια δεν γύρισαν προς το μέρος μου». Την ίδια άποψη έχει και η Ζανέτ Καπούγια, η οποία δηλώνει ότι η μάλλον αρνητική αντίδρασή της στον φακό μετά την απόρριψη της κόρης της είχε να κάνει με το ότι εκείνη τη στιγμή βγήκε από μέσα της η μάνα κι όχι η τραγουδίστρια. «Κάθε μητέρα… κουκουβάγια το ίδιο θα έκανε στη θέση μου» τονίζει με χιούμορ. 

Η Αλεξάνδρα, κόρη της καλλιτέχνιδας από τον γάμο της με τον αρχιτέκτονα Σταμάτη Βαρσάμη, σπούδασε παραγωγή τηλεοπτικοακουστικών μέσων. Τα μουσικά ακούσματα που είχε από παιδί -λόγω της μαμάς της, αλλά και του μπαμπά της που παίζει ερασιτεχνικά πιάνο- ήταν εκείνα που την οδήγησαν στα δεκαεννιά της στο να αρχίσει να τραγουδάει σε μικρούς χώρους.

«Ο φίλος μου που είναι μπασίστας -και είναι αυτός που έστειλε κρυφά από εμένα αίτηση γα να συμμετάσχω στο “The Voice”- με έβαλε επαγγελματικά στο τραγούδι. Είναι ηχολήπτης και επειδή του άρεσε πολύ η φωνή μου, έμαθε να παίζει κιθάρα για να με συνοδεύει στις εμφανίσεις μου. Ετσι τρία χρόνια τώρα κάνουμε μαζί ακουστικά lives, τα οποία τα ονομάζουμε “Tutti Frutti”, και προχωράμε».

Η νεαρή τραγουδίστρια υποστηρίζει ότι, όπως και η μητέρα της, θα ήθελε κι εκείνη να ασχοληθεί στο μέλλον όχι μόνο με το τραγούδι, αλλά και με άλλα πράγματα που έχουν σχέση με την τέχνη, είτε μπροστά είτε πίσω από το μικρόφωνο.

«Οταν ήμουν μικρή η μητέρα μου πήγε να σπουδάσει σε μια σχολή καλών τεχνών και με πήρε μαζί της για να μάθω πολλά μυστικά γύρω από τη ζωγραφική, την κατασκευή κοσμημάτων, την κεραμική, το μπατίκ κ.ά. Προς το παρόν όμως ασχολούμαι πολύ με τη φωτογραφία, με αντικείμενο τα ζώα. Εχω έξι γάτες στο σπίτι και τις έχω κάνει μοντέλα».

Η Αλεξάνδρα ετοιμάζει το πρώτο της single σε μουσική και στίχους δικούς της με τον τίτλο «Σου λέω μην αργείς», ενώ αυτήν την περίοδο εμφανίζεται στο «Θάλειας Μεζεδοτεχνείον» στο κέντρο της Αθήνας. Οσο για το αν θα βρεθεί στη σκηνή μαζί με τη μαμά της, λέει πως το βρίσκει μάλλον απίθανο, τουλάχιστον προς το παρόν. «Η φωνή της με κάνει να κλαίω από συγκίνηση και αυτό, όπως καταλαβαίνετε, δεν βοηθάει στο να είμαστε μαζί στη σκηνή. Ωστόσο έχει αποδειχτεί ότι συνεργαζόμαστε θαυμάσια όταν εκείνη είναι on stage κι εγώ στα παρασκήνια, καθώς από τότε που μεγάλωσα έχω αναλάβει να διοργανώνω οτιδήποτε έχει σχέση με τις live εμφανίσεις, την προβολή της στο ίντερνετ, αλλά και με τη δουλειά της γενικότερα».

Το δεύτερο στεφάνι της (σε νησί) και το άγνωστο ταλέντο στη ζωγραφική

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 η Ζανέτ Καπούγια -με ρίζες από την Ουρουγουάη, αλλά και από τη Μικρά Ασία- έκανε στη χώρα μας τη δική της εντυπωσιακή εμφάνιση στο τραγούδι. Με την υπέροχη φωνή της και παίζοντας κιθάρα διακρίθηκε σε λάτιν και ελληνικά κομμάτια, κερδίζοντας την αγάπη πολλών Ελλήνων και ξένων θαυμαστών της. Η μουσική tango είναι αυτή που την έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια, ως ερμηνεύτρια αλλά και δασκάλα του είδους, και της έχει προσφέρει σημαντικές εμφανίσεις και διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Ο ερχομός της Αλεξάνδρας με έκανε να αποτραβηχτώ από τα τραγούδι για αρκετά χρόνια, γιατί ήθελα να ασχοληθώ με το μεγάλωμα του παιδιού μου, αλλά και με την οικογένειά μου που είναι το καταφύγιό μου. Ωστόσο με κέρδισαν και η ζωγραφική και η κατασκευή κοσμημάτων, δύο μεγάλες αγάπες μου, με τις οποίες ασχολούμαι έως σήμερα». Η τραγουδίστρια διανύει μια όμορφη περίοδο της ζωής της στο πλευρό του μουσικού Κωνσταντίνου Νομικού, ο οποίος τη στηρίζει στη δουλειά της. Μάλιστα εμφανίζεται μαζί της στα lives που κάνει παίζοντας βραζιλιάνικη ντραμς. Οπως μάθαμε, το ζευγάρι το καλοκαίρι θα παντρευτεί με πολιτικό γάμο σε κάποιο ελληνικό νησί, με την παρουσία λίγων καλών φίλων του.

Η πολυτάλαντη Ζανέτ Καπούγια -αυτήν την περίοδο τραγουδάει στο Sala di Gusto στον Βύρωνα- μεθαύριο θα εμφανιστεί στον πολυχώρο Boo, στου Ψυρρή, όπου εγκαινιάζεται και η έκθεση ζωγραφικής με δικά της έργα. «Μου αρέσει πολύ να συνδυάζω το τραγούδι με τη ζωγραφική. Ενα από τα αγαπημένα μου project είναι μια εκδήλωση που έκανα στο παρελθόν για τη διάσημη Μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο, την οποία θέλω να επαναλάβω σύντομα με καινούργια στοιχεία» μας λέει.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ – Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...