Διακομιδή Ελλήνων ασθενών προς Τουρκία

Υπηρεσίες υγείας με ελκυστικά πακέτα!


Το γεγονός ότι ο τομέας της υγείας στη χώρα μας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση οδήγησε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της Τουρκίας να «εισβάλλουν» στη χώρα μας.


Το τελευταίο διάστημα σε νησιά του Αιγαίου (Κάρπαθο, Ρόδο, Χίο, Σάμο, Λήμνο) κυκλοφορούν διαφημιστικά έντυπα στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα που διαφημίζουν τις υπηρεσίες υγείας οι οποίες προσφέρονται στη γείτονα -σε χαμηλές τιμές- σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα.


Μάλιστα σε όλα τα έντυπα διαφημίζεται  αεροδιακομιδή επείγοντος περιστατικού με ελικόπτερα-ασθενοφόρα, που έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν αποστολή και τη νύκτα! Πολλοί νησιώτες έχουν επικοινωνήσει με τα τουρκικά νοσοκομεία (σε πολλά από αυτά, μάλιστα, εργάζονται Ελληνες γιατροί) και έχουν προμηθευτεί με χαμηλό κόστος την κάρτα υγείας που περιέχει και το πακέτο της αεροδιακομιδής.


Προχθές ο πρόεδρος της ΤΗΚ (Υπηρεσία Τουρκικής Αεροπορίας) Οσμάν Γιλντιρίμ δήλωσε πως «η ΤΗΚ φέτος θα κατασκευάσει το αεροσκάφος που χρειαζόμαστε και το αεροσκάφος μας αυτό θα πάρει τη θέση του στους ουρανούς».


Μάλιστα ο Γιλντιρίμ, ενημερώνοντας σχετικά με τα σημαντικά σχέδια που πραγματοποίησε η υπηρεσία την τελευταία χρονιά, ανέφερε πως το σημαντικότερο ήταν τα ελικόπτερα-ασθενοφόρα που εντάχθηκαν σε αυτήν. Ο Γιλντιρίμ ανέφερε πως τα ελικόπτερα φέτος θα αρχίσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες και τις νύχτες.


Να σημειωθεί πως η γειτονική χώρα διαθέτει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για να δεχτεί επαγγελματίες υγείας από το εξωτερικό, καθώς από τον Οκτώβριο του 2011 άλλαξε νομικό καθεστώς ώστε να μπορούν να εργάζονται σε αυτή μετανάστες.


Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Τμήματος Υπηρεσιών Υγείας της Τουρκίας, Ιρφάν Σενκάν, σήμερα περισσότεροι από 100  Ελληνες γιατροί απασχολούνται σε τουρκικά ιδιωτικά νοσοκομεία.


Ο Σενκάν υποστηρίζει ότι οι ανάγκες του ιδιωτικού τομέα της χώρας μπορούν να καλυφθούν από Ελληνες γιατρούς.


Προ μηνών έγινε γνωστό ότι περίπου 1.000 Ελληνες γιατροί στη Θεσσαλονίκη μαθαίνουν την τουρκική γλώσσα για να εργαστούν στην Τουρκία. Προφανώς, αρκετοί από αυτούς ήδη κάνουν καριέρα στη γείτονα χώρα.


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ