Με παραίτηση… εμφανίστηκε τελικά ο «αόρατος» σύμβουλος

Την παραίτησή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αναγκάστηκε να υποβάλει ο βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ταγαράς (φωτό) μετά το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso» που αποκάλυπτε ότι απουσιάζει συνεχώς από τις τακτικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου και βάσει του ισχύοντος Κανονισμού Λειτουργίας, θα έπρεπε να είχε εκπέσει του αξιώματός του.

Ο κ. Ταγαράς υπέβαλε την παραίτησή του πριν ξεκινήσει η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο δήμου Τριπόλεως. Τη θέση του πήρε ο πρώτος επιλαχών του συνδυασμού «Δυνατή Πελοπόννησος», Αλέξανδρος Κέζας.

Να θυμίσουμε πως ο «γαλάζιος» βουλευτής δεν είχε παρευρεθεί περισσότερες από τρεις με τέσσερις φορές στο Περιφερειακό Συμβούλιο επί συνόλου περίπου ογδόντα που είχε συνεδριάσει, επικαλούμενος κατά κύριο λόγο φόρτο εργασίας και ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Ο ισχύων κανονισμός όμως είναι σαφής: «Σε σύμβουλο που απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις συνεχείς συνεδριάσεις μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του Ν. 3852/2010, η πειθαρχική ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης».

Μέχρι το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας όμως ουδείς είχε πάρει τις προβλεπόμενες αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένου του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. 

Γ. ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ