Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ο Σάκης θα… γέλαγε από ψηλά!

Δέκα μέρες πριν «φύγει» έκλεισε ταβέρνα (πλήρωσε κιόλας) για την ψαρόσουπα του αποχωρισμού.


Ο Σάκης Μπουλάς ήταν γνωστός για το χιούμορ και τις εκπλήξεις του. Κατάφερε μάλιστα να κάνει τους δικούς του ανθρώπους να… σαστίσουν ακόμη και μετά τον θάνατό του! Με ποιον τρόπο; Είχε προνοήσει ώστε να τους κεράσει το τραπέζι που έγινε έπειτα από την κηδεία του!


Φεύγοντας το μεσημέρι του Σαββάτου από το κοιμητήριο των Μελισσίων, ο κόσμος πήγε στο καφενείο του Μπάκα, το οποίο βρίσκεται εκεί κοντά και κατόπιν οι συγγενείς και οι στενοί φίλοι του εκλιπόντος κατευθύνθηκαν προς το γνωστό για την επώνυμη πελατεία του εστιατόριο Νησιώτισσα, στα Βριλήσσια.


Το συγκεκριμένο μαγαζί ήταν από τα αγαπημένα στέκια του Σάκη και όπως είχε πει ο ίδιος στον Γιάννη Ζουγανέλη, ήθελε να τους πάει εκεί να τους κεράσει όταν θα γινόταν καλά. Δυστυχώς, η επιθυμία του δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα. Φρόντισε όμως καμιά δεκαριά ημέρες προτού πεθάνει να τακτοποιήσει το κέρασμα της καθιερωμένης ψαρόσουπας που σερβίρεται μετά τις κηδείες, γνωστής και ως μακαριά. Η έκπληξη ήταν τεράστια για τους ανθρώπους του Σάκη, όταν ζήτησαν τον λογαριασμό μόλις τελείωσαν το γεύμα τους. Ο ιδιοκτήτης της Νησιώτισσας, ο Νίκος Κυριακόπουλος, τους πληροφόρησε ότι «έχει καθαρίσει ο Σάκης»!


Την αποκάλυψη έκανε ο Διονύσης Σαββόπουλος το ίδιο βράδυ, από τη σκηνή του κέντρου Ακτή Πειραιώς, όπου εμφανιζόταν μέχρι πρότινος και ο Μπουλάς.


«Μείναμε όλοι μας άφωνοι σήμερα, διότι μετά την κηδεία πήγαμε σε παρακείμενο μαγαζί για την ψαρόσουπα, για την κλασική μακαριά. Και τι μας λένε; Ο μακαρίτης είχε συνεννοηθεί μέρες πριν με τον μαγαζάτορα. “Μετά την κηδεία μου”, λέει, “θα έρθουν εδώ 40-50 φίλοι, τι μενού θα βγάλεις και πόσο κάνει;”. “Ελάτε, κύριε Μπουλά” του απάντησε εκείνος, “τι πράγματα είναι αυτά;”. “Τι μενού θα βγάλεις και πόσο θα κάνει;” επανάλαβε ο Σάκης. “Σας παρακαλώ, κύριε Μπουλά, αν o μη γένοιτο, θα κάνω εγώ το κέρασμα”, του απάντησε πάλι ο μαγαζάτορας. “Οχι, 40-50 κεφάλια, πόσο κάνει;” επέμεινε ο Σάκης. Πλήρωσε τη μακαριά και μείναμε όλοι άφωνοι!».


Μόνο ο Ζουγανέλης το ήξερε


Ο κολλητός του Σάκη Μπουλά, Γιάννης Ζουγανέλης, περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες το «οργανωμένο σχέδιο» που σκάρωσε ο φίλος του, που αν έβλεπε από ψηλά, οπωσδήποτε θα γελούσε. «Ημασταν στο νοσοκομείο. Μου είπε “φίλε, άμα γίνω καλά, θα πάμε στη Νησιώτισσα και θα σας κεράσω. Αλλά και αν πάλι δεν γίνω καλά (αυτό μου το είπε χαμογελώντας, γιατί δεν ήθελε να με στενοχωρήσει), εσύ θα κανονίσεις να πάνε όλοι οι φίλοι μας και οι οικογένειές μας να φάτε και να πιείτε για μένα. Σαν να ήμουν εκεί…”».


ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ



Τραγική ειρωνεία στο τελευταίο αντίο του «Παυλίτου»


Εντονη συγκίνηση και δάκρυα στο κοιμητήριο των Μελισσίων (όπου είχαν γίνει γυρίσματα του «50-50») για τον Σάκη Μπουλά


Με δάκρυα στα μάτια συνόδευσαν τον Σάκη Μπουλά στην τελευταία του κατοικία συγγενείς και φίλοι του που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο κοιμητήριο Μελισσίων. Τραγική ειρωνεία; Εκεί είχαν γίνει πριν από μερικά χρόνια γυρίσματα για το σίριαλ «Πενήντα-Πενήντα», όπου είχε παρευρεθεί κι ίδιος! Σύμφωνα με το σενάριο, ο «Παυλίτο» με τον «Νικηφόρο» και τον «Μίμη» είχαν πάει τότε στην κηδεία του τέταρτου κολλητού τους. Και να που η μοίρα αντέγραψε το σενάριο, σπάζοντας πρόωρα το αγαπημένο τρίο της θρυλικής σειράς.


«Εχουμε κάνει γυρίσματα εδώ, έχουμε γελάσει και σήμερα ερχόμαστε για να κλάψουμε για τον Σάκη» δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης για τον πάλαι ποτέ συμπρωταγωνιστή και πάντοτε αγαπημένο φίλο του, συγκρατώντας με δυσκολία τους λυγμούς του. «Καλό ταξίδι, φίλε» ψέλλισε με τη σειρά του ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος φαινόταν να μην μπορεί να πιστέψει ότι οι τρεις τους δεν πρόκειται να ξαναβρεθούν ποτέ για να κάνουν χαβαλέ και να πιουν τα τσιπουράκια τους.


Δεκάδες γνωστά πρόσωπα πλημμύρισαν τον χώρο του κοιμητηρίου για να πουν το τελευταίο αντίο στον «γενναίο της νύχτας» που πάλεψε με τον καρκίνο και έχασε τη μάχη στα 60 του χρόνια. Ο επί τέσσερις δεκαετίες κολλητός του Γιάννης Ζουγανέλης έφτασε από τους πρώτους, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του Ισιδώρα Σιδέρη και την κόρη τους Ελεωνόρα, η οποία κρατούσε ένα μπουκέτο με λευκά λουλούδια.


Το «παρών» έδωσαν και ο Διονύσης Σαββόπουλος με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, οι οποίοι δούλεψαν με το Σάκη στην παράσταση «Γκαγκαντίν», που έμελλε να αποδειχτεί το κύκνειο άσμα του. Ελένη Ράντου, Τάνια Τσανακλίδου, Γιώργος Καπουτζίδης, Θάνος Μικρούτσικος, Λάκης Παπαδόπουλος, Βάσια Τριφύλλη, Αντώνης Ρέμος, Νικολέτα Καρρά, Αβα Γαλανοπούλου, Μπάμπης Στόκας, Χριστόφορος Παπακαλιάτης και πολλοί ακόμη άνθρωποι που έζησαν από κοντά τον εκλιπόντα καλλιτέχνη, δούλεψαν μαζί του και τον αγάπησαν ήταν επίσης εκεί.  


Τραγικές φιγούρες ο αδελφός του ηθοποιού, Νίκος Μπουλάς, και η τελευταία σύντροφός του Αλεξάνδρα Ούστα. Ο πρώτος, συντετριμμένος από την απώλεια, δήλωσε λακωνικά ότι «ο Σάκης ήταν το πιο γλυκό χαμόγελο του κόσμου». Οσο για την Αλεξάνδρα; Αποχαιρέτησε συντετριμμένη τον αγαπημένο της έχοντας δίπλα της τους φίλους της Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Φάνη Μουρατίδη, με το αυτοκίνητο των οποίων αποχώρησε κιόλας διακριτικά μετά την κηδεία.


Οι κολλητοί τραγούδησαν για πάρτη του
 
Η Ακτή Πειραιώς χωρίς τον Σάκη Μπουλά γέμισε ασφυκτικά το βράδυ του Σαββάτου σε μια παράσταση-φόρο τιμής που έδωσαν ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας αφιερωμένη στη μνήμη του φίλου τους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την προβολή βίντεο όπου συμμετείχε κι ο Σάκης, για να ακολουθήσει στη συνέχεια την κανονική ροή του. Οπως είπε ο Σαββόπουλος στον κόσμο, ο Σάκης τούς είχε ζητήσει να κάνουν την παράσταση «Γκαγκαντίν» ακόμη και το βράδυ που θα «έφευγε».


«Χτες δεν παίξαμε, παρακούοντας την εντολή του, γιατί δεν ήταν εύκολο. Μετά σκέφτηκα ότι εμείς οι καλλιτέχνες τιμάμε τους νεκρούς μας παίζοντας. Το δικό μας το παίξιμο περιέχει και το πένθος και την αθανασία» είπε χαρακτηριστικά ο Νιόνιος, συμπληρώνοντας ότι οι αμοιβές των καλλιτεχνών από τη χθεσινή παράστασή τους θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό. Μάλιστα από τις αποκαλύψεις που έκαναν οι φίλοι του πληροφορηθήκαμε πως ο Σάκης Μπουλάς είχε σταθεί εξαιρετικά τυχερός, καθώς την τελευταία στιγμή είχε ακυρώσει την πτήση του με το μοιραίο αεροσκάφος Helios που συνετρίβη στο Γραμματικό το 2005!


Η Ελεονώρα Ζουγανέλη, από την άλλη μεριά, δεν παράκουσε την επιθυμία του φίλου του πατέρα της και εμφανίστηκε κανονικά στον Σταυρό του Νότου το βράδυ της Παρασκευής. Και το δικό της πρόγραμμα ήταν φυσικά αφιερωμένο στον Σάκη. Τέλος, συντετριμμένη λόγω της απώλειας του κολλητού της φίλου βγήκε στη σκηνή του Anodos Stage και η Τάνια Τσανακλίδου. Η τραγουδίστρια άναψε τσιγάρο, έβαλε κι ένα ποτήρι ουίσκι και θρήνησε για τον φίλο της τραγουδώντας το «Πάτωμα» και άλλα κομμάτια, όλα αφιερωμένα στη μνήμη του.


Το μεγάλο του μυστικό της οικονομικής βοήθειας για να «αποκαταστήσει» έναν καλό του φίλο


Κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι πως ο προνοητικός Σάκης Μπουλάς -που, όπως αποδείχτηκε, ήξερε πολύ καλά ότι το τέλος του πλησιάζει- φρόντισε ακόμη και να αποκαταστήσει έναν καλό του φίλο μουσικό, που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία τον έχουν οδηγήσει και σε ψυχολογικό αδιέξοδο.


Ενα σεβαστό χρηματικό ποσό θα δοθεί τις επόμενες μέρες, με τη βοήθεια ανθρώπου του περιβάλλοντος του Σάκη Μπουλά, στον πολύ γνωστό καλλιτέχνη.  Οπως θεωρούσε και έλεγε ανοικτά ο Σάκης Μπουλάς, ο συγκεκριμένος συνάδελφός του απαξιώθηκε από το σύστημα γιατί δεν είχε καλές δημόσιες σχέσεις, με αποτέλεσμα το ταλέντο του να μην αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε. Αυτό βροντοφώναζε όσο ήταν εν ζωή ο αξέχαστος καλλιτέχνης και, όπως αποδείχτηκε, έκανε ό,τι μπορούσε για να τον βγάλει από τη δεινή οικονομική του κατάσταση.


ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ – Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...