Χρήμα για βόλεμα στο Εξωτερικών!

Τι αποκάλυψε ρεπορτάζ της “Κυρ. Δημοκρατίας” για προσλήψεις που έγιναν στο υπουργείο.

Στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποιεί την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να σκορπίσει χρήμα που  θα μπορούσε να εξοικονομείται.
Μικροεξυπηρετήσεις και βόλεμα συγκεκριμένων προσώπων, που συνεπάγονται δαπάνες,, έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, όπως προκύπτει από συγκεκριμένες αποφάσεις που αποκάλυψε η «Κυριακάτικη Δημοκρατία».


Μια τέτοια περίπτωση αφορά εννέα συμβάσεις έργου για την κάλυψη των υποτιθέμενων αναγκών του υπουργείου, που συνάπτονται με αμφιλεγόμενες διαδικασίες και με πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Ηδη έχουν υπογραφεί επτά από τις εννέα αυτές συμβάσεις, συνολικού ύψους περίπου 110.000 ευρώ, για επτά ή οκτώ μήνες και ενώ κάλλιστα οι συγκεκριμένες θέσεις θα μπορούσαν να καλυφθούν από μόνιμους υπαλλήλους του υπουργείου στον τομέα π.χ. της εθιμοτυπίας.
Η επιλογή έγινε από τριμελή επιτροπή του υπουργείου, την οποία συνέστησε ο υφυπουργός Εξωτερικών (αδελφός του ηθοποιού Ελένης Κούρκουλα και προσωπικός φίλος του κ. Βενιζέλου) Δημήτρης Κούρκουλας. Και το βασικότερο κριτήριο για τους υποψηφίους ήταν η «προφορική συνέντευξη»!


Το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι για το «σύστημα εγγραφής και διαπίστευσης της ελληνικής προεδρίας» έχουν επιλεγεί τρία άτομα, ένας «προσληπτέος» και δύο «επιλαχόντες». Δεύτερος στην κατάταξη δεν είναι πάντως ένας τυχαίος. Είναι ο ανιψιός του συζύγου της κυρίας Σοφίας Χηνιάδου, (σύζυγος  του πρέσβη Μιχάλη Καμπάνη, ο οποίος λέγεται ότι είναι από την πλευρά του άτυπος σύμβουλος του κ. Βενιζέλου)η οποία υπήρξε για πρώτη φορά συνεργάτις και μάλιστα έμπιστη του κ. Βενιζέλου το 1994 και σήμερα εμφανίζεται πάλι αποσπασμένη (ως μισθωτή της ΔΕΗ) στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών.


Τις μεγαλύτερες αποδοχές, όπως προκύπτει από τις συμβάσεις μίσθωσης έργου που αναρτήθηκαν στη Δι@ύγεια, λαμβάνουν η Κ.Μ. και ο Α.Κ., από 22.077 ευρώ έκαστος για οκτώ μήνες, δηλαδή περί τα 2.800 ευρώ μηνιαίως.
Τα χρήματα των υπολοίπων είναι λιγότερα και ξεκινούν από 15.960 ευρώ και φτάνουν ως τα 12.602 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ