Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η «χρυσή» έπαυλη του Β. Γιανουκόβιτς

Απίστευτη χλιδή στην πολυτελή βίλα του πρώην πρόεδρου Ουκρανίας.

Η Neverland, το θεματικό ράντσο του Μάικλ Τζάκσον, ωχριά ακόμη και στις δόξες της μπροστά στην πολυτέλεια και στα αξιοθέατα της «υπερέπαυλης» αλά Γκάτσμπι του έκπτωτου προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.


Οι Ουκρανοί που συγκεντρώθηκαν στην κατοικία του πρώην προέδρου τους, που εγκατέλειψε το Κίεβο κακήν κακώς το βράδυ του Σαββάτου, έτριβαν τα μάτια τους ανακαλύπτοντας τον ιδιωτικό ζωολογικό κήπο, το γήπεδο του γκολφ, τα χρυσοποίκιλτα μπάνια, αλλά και το πλωτό εστιατόριο που υπάρχει στη λίμνη της προεδρικής κατοικίας, η οποία βρίσκεται στο κτήμα, η έκταση του οποίου είναι ίση με το μισό Μονακό!


Στη Μεζιρίγια, μία ώρα με το αυτοκίνητο από το Κίεβο, ο Γιανουκόβιτς, απολάμβανε ανέσεις που ήταν αδιανόητες σε μια χώρα όπου ο μέσος μισθός είναι λιγότερο από 300 ευρώ τον μήνα. Το γκαράζ του είναι γεμάτο αυτοκίνητα αντίκες, αξίας εκατομμυρίων, ενώ κατά πάσα πιθανότητα ο πρώην πρόεδρος γευόταν συχνά ομελέτες με αβγά από τις στρουθοκαμήλους που έκαναν βόλτες στους κήπους.


Οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι κάθε φορά που ο πρόεδρος διοργάνωνε κάποια γιορτή, προσλάμβανε μέχρι και 3.000 ανθρώπους για ασφάλεια, αλλά και για την περιποίηση των καλεσμένων του, που κατά κανόνα απολάμβαναν το γεύμα ή το δείπνο τους στο παλιό ξύλινο πλοίο που έχει μετατραπεί σε εστιατόριο. Αρτιος ήταν ωστόσο και ο τεχνολογικός εξοπλισμός της πρώην προεδρικής κατοικίας, όπου εντοπίστηκαν -μεταξύ άλλων- ένα χόβερκραφτ κι ένα ταχύπλοο.


Αυτό πάντως που τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον των απλών πολιτών, αλλά και των επαναστατών που έφτασαν στην κατοικία του Γιανουκόβιτς, όταν έμαθαν ότι δεν φυλάσσεται πλέον, ήταν μια σειρά από μισοκαμένα έγγραφα.


Ομάδα πολιτών ανέλαβε να τα συλλέξει και να τα μελετήσει ελπίζοντας ότι θα βρεθούν στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν σε βάρος του δικαστικά. Σύμφωνα με τους διαδηλωτές που έφτασαν πρώτοι στο σημείο, οι στενοί συνεργάτες του Γιανουκόβιτς άφησαν στην έπαυλη μόνο τα ζώα και τα έπιπλα. Υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας μέτρησαν 44 απογειώσεις ελικοπτέρων, με τα οποία προφανώς αφαίρεσαν όλα τα τιμαλφή.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ


Ξέσπασε η Τιμοσένκο στα χέρια της κόρης της


Προτού χαιρετίσει το πλήθος των 50.000 διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου το Σάββατο, η Γιούλια Τιμοσένκο, με τον πόνο και την ταλαιπωρία ζωγραφισμένα στο πρόσωπό της, είχε την ευκαιρία να κρατήσει στην αγκαλιά της την κόρη της, Γιεβγκέινα. Η πρώην πρωθυπουργός της χώρας που πέρασε τα τρία τελευταία χρόνια στη φυλακή με την κατηγορία της διαφθοράς και είναι καθηλωμένη σε καροτσάκι λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη σπονδυλική της στήλη «ξέσπασε» όταν βρέθηκε με το παιδί της, που έδινε μάχη από την πρώτη στιγμή για την απελευθέρωσή της. Η μονάκριβη κόρη της, που μεγάλωσε μες στα πλούτη, αφού η μητέρα της είχε κάνει περιουσία δισεκατομμυρίων μέσω της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στον τομέα της ενέργειας, τα τελευταία χρόνια μεταμορφώθηκε σε πολιτική ακτιβίστρια. Συναντήθηκε με όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες και κατάφερε να βγάλει τη μητέρα της από τη φυλακή, αλλά και στο προσκήνιο, ως το σύμβολο της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ουκρανίας.


Η επόμενη μέρα και το μεγάλο ξεκαθάρισμα


Η επόμενη μέρα της αποπομπής του φιλορώσου προέδρου Γιανουκόβιτς από την Ουκρανία σήμανε -άγνωστο για πόσο- τέλος στην αιματοχυσία και περιορισμό των «μαχών» στο πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Οι βουλευτές, που θα πρέπει μέχρι αύριο να καταλήξουν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, έχουν ξεκινήσει ήδη το «ξήλωμα» του προηγούμενου καθεστώτος με την έκδοση εντολής σύλληψης για τον πρώην υπουργό Εσόδων και τον πρώην γενικό εισαγγελέα. Ο πρώην πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που φέρεται να προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να διαφύγει στη Ρωσία, δεν είναι γνωστό πού βρίσκεται, ενώ η Γιούλια Τιμοσένκο δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση της μεταβατικής πρωθυπουργού, επειδή προφανώς δεν θέλει να «καεί» στη μεταβατική διαδικασία. Η Τιμοσένκο αναμένεται να συναντηθεί σύντομα με τη Μέρκελ, η οποία υπογράμμισε με νόημα ότι η επιστροφή της στην πολιτική ζωή θα βοηθήσει τη χώρα να ακολουθήσει τον δρόμο των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων. Η Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε χθες και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και συμφώνησαν ότι η εδαφική ακεραιότητα και η λειτουργική κυβέρνηση είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την Ουκρανία.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...