Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025

«Πυρά» από Καϊλή και Τζόρτζι με αφορμή την αντιμετώπισή τους στο περίφημο...

Εμφάνιση «αντεπίθεσης» στα όσα άδικα και βάναυσα υποστηρίζει ότι...

«Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα»: Backstage εικόνες από τη φωτογράφιση για το θέατρο Αλσος

Με αισιοδοξία, χαμόγελα και πολύ κέφι συναντήθηκαν στο κέντρο...

Στέφανος Τσιτσιπάς – Πάουλα Μπαντόσα: Η πρώτη κοινή συνέντευξη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Πάουλα Μπαντόσα παραχώρησαν, για...

Η Τζένη Θεωνά με Celia Kritharioti

Με μια εκθαμβωτική εμφάνιση η Τζένη Θεωνά κατέκτησε το...

Ποδαρικό στο Διάστημα από τα παιδιά του Ρ. Μπράνσον!

Ο ιδιοκτήτης της Virgin θέλει να κλείσει στόματα για την ασφάλεια της πτήσης.

Ακόμη και τα παιδιά του θα πάρει στο Διάστημα ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, στην πρώτη εμπορική πτήση της Virgin Galactic, για να αισθανθούν οι επιβάτες ασφαλείς! Αυτό υπογράμμισε ο ιδρυτής της αυτοκρατορίας Virgin, θέλοντας έτσι να κλείσει τα στόματα όλων όσοι λένε ότι δεν έχει γίνει ακόμα σοβαρή προεργασία για τη δίωρη πτήση, η οποία είναι προγραμματισμένη για το φθινόπωρο.


«Δεν μπορούμε να χάσουμε πραγματικά κανέναν» δήλωσε ο Βρετανός μεγιστάνας, εξηγώντας ότι δεν μπορούν να έχουν ούτε το ποσοστό θανάτου (3%) που υπολογίζεται στις αποστολές της NASA. Για τη δίωρη πτήση, η οποία έχει στόχο να φτάσει τα 96,5 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη και περιλαμβάνει περίπου πέντε λεπτά μηδενικής βαρύτητας, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περίπου 700 επιβάτες, μεταξύ των οποίων σταρ του Χόλιγουντ, όπως ο Τομ Χανκς και η Αντζελίνα Τζολί, που έχουν καταβάλει 188.000 ευρώ έκαστος.


«Ο καθένας που υπογράφει στο πρώτο εμπορικό ταξίδι στο Διάστημα γνωρίζει ότι αυτή η πτήση αποτελεί τη γέννηση ενός νέου διαστημικού προγράμματος και κατανοεί τους κινδύνους. Η μεγαλύτερη ανησυχία που είχα ήταν επανείσοδος. Η NASA, που είναι κυβερνητική εταιρεία, έχει χάσει περίπου το 3% όσων έχουν πάει στο Διάστημα επειδή η επανείσοδος ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημά τους. Μια ιδιωτική εταιρία όμως δεν μπορεί να χάσει κανένα επιβάτη» υπογραμμίζει ο ιδρυτής της Virgin Galactic σε συνέντε2υξή του στον «Guardian», όπου ξεκαθάρισε πως στο πρώτο ταξίδι θα είναι ο ίδιος, ο γιος του Σαμ και η κόρη του  Χόλι.


Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις δοκιμαστικές πτήσεις του «SpaceShipTwo», το οποίο έχει φτάσει σε υψόμετρο 21 χιλιομέτρων. Για να πάρει όμως το πράσινο φως για εμπορική πτήση, το διαστημικό σκάφος (που μπορεί να χωρέσει δύο πιλότους και έξι επιβάτες) πρέπει να έχει άδεια από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, η οποία απαιτεί την επιτυχή ολοκλήρωση αποστολών δοκιμής σε πλήρη ταχύτητα και ύψος 96,5 χιλιομέτρων.


ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αποκαλυπτική γιαγιά της σόουμπιζ νυχτοπερπάτησε ξανά!

Φόρεσε το μίνι φόρεμά της η γνωστή κυρία της σόουμπιζ και βγήκε να διασκεδάσει με την παρέα της.

Ο Γιώργος Παράσχος δίνει μάχη με σοβαρή ασθένεια – Το μήνυμά του

Ο Γιώργος Παράσχος με ένα βίντεο αποκάλυψε τη μάχη...

«Λουκέτο» στο βραβευμένο με αστέρια Michelin resto Σπονδή!

«Λουκέτο» στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο της Αθήνας...

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Δείτε τη πρώτη φορά με φουσκωμένη κοιλίτσα

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου πρόσφατα αποκάλυψε πως περιμένει το πρώτο...

Το αντίο της Αντιγόνης Νεοφύτου στον Νίκο Γαλανό: «Θα μείνεις φως. Θα σου μιλάω»

Η Αντιγόνη Νεοφύτου συγκλονισμένη με την απώλεια του Νίκου...

Στα δικαστήρια η Ιζαμπέλα Κογεβίνα μετά τα ασφαλιστικά μέτρα στον πρώην σύζυγό της

Η Ιζαμπέλα Κογεβίνα βρέθηκε στα δικαστήρια το πρωί της...

Κατερίνα Μαραγκού: Συγκλονίζει η πρώην σύζυγος του Νίκου Γαλανού

Συγκλονίζει η Κατερίνα Μαραγκού για τον χαμό του πρώην...
spot_img