Ελεύθεροι με εγγυήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες όσων κατηγορούνται για λαθραία καύσιμα.

Ολοκληρώθηκαν ενώπιον του 7ου τακτικού ανακριτή Πειραιά οι απολογίες των δεκαέξι κατηγορουμένων που συνελήφθησαν για την υπόθεση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Οι τέσσερις τελευταίοι εμπλεκόμενοι -δύο οδηγοί βυτιοφόρων, ένας πρατηριούχος και ένας χειριστής γεφυροπλάστιγγας- που πέρασαν χθες το κατώφλι του δικαστικού λειτουργού αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, στον πρατηριούχο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Στον έναν οδηγό και στον χειριστή πλάστιγγας επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 7.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα, ενώ στον δεύτερο οδηγό επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Νωρίτερα, τον δρόμο για τη φυλακή είχαν πάρει -μετά τις απολογίες τους που ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο- ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργος Σπανός, ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του ΥΠΕΚΑ Εμμανουήλ Χατζόπουλος και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι. Ανακριτής και εισαγγελέας, με σύμφωνη γνώμη, τους έκριναν προσωρινά κρατούμενους για σωρεία βαρύτατων κατηγοριών, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία, ξέπλυμα κ.ά. Το σύνολο των κατηγορουμένων της υπόθεσης ανέρχεται στα 29 άτομα, μεταξύ των οποίων 23 πρόσωπα γνωστά στις Αρχές και έξι αλλοδαποί, τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται.

Στο μεταξύ, ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Χατζόπουλου κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα του λαθραίου εμπορεύματος που έχει κατασχεθεί και κοστολογείται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στα 662.880 ευρώ, δεν έχει προσδιοριστεί από αρμόδια όργανα, που σε αυτήν την περίπτωση είναι το τελωνείο με σχετική έκθεση προσδιορισμού διαφυγόντων φόρων και δασμών. Η ένσταση θα εξεταστεί το προσεχές διάστημα από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ