16.753 ευρώ για καφέδες, τυρόπιτες και νερά!

Απίστευτα έξοδα για τη διατροφή των βουλευτών.

Λεφτά υπάρχουν τελικά, αλλά προορίζονται για κουλουράκια, τσάντες και καφεδάκια, προς τέρψιν όσων κυκλοφορούν εντός του Κοινοβουλίου.

Λίγες μόλις ημέρες αφότου ενημερωθήκαμε για το περίφημο γεύμα που είχε κοστίσει εφτά χιλιάδες (7.000) ευρώ, έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για τις… διατροφικές συνήθειες των βουλευτών και το κόστος τους, καθώς για τρεις μόλις μήνες το Κοινοβούλιο έδωσε σχεδόν 17.000 ευρώ σε καφέδες και κουλουράκια!

Οπως φαίνεται, οι βουλευτές το πρωί όταν φεύγουν από το σπίτι τους μάλλον ξεκινούν την ημέρα τους χωρίς πρωινό και αν πρόκειται να συμμετάσχουν σε κάποια επιτροπή, ξέρουν πως ο καφές που θα πιούνε θα συμπληρώνεται και από τα βουτήματα του κυλικείου της Βουλής, που σίγουρα δεν πληρώνουν από την τσέπη τους. 

Συγκεκριμένα, οι καφέδες, τα μπουκαλάκια του νερού και τα κουλουράκια που προσφέρονταν κατά τις συναντήσεις του προέδρου και των αντιπροέδρων, καθώς και κατά τις συνεδριάσεις των διαρκών κοινοβουλευτικών επιτροπών για τρεις μήνες κόστισαν στους φορολογούμενους πολίτες το εξωφρενικό ποσό των 16.753,88 ευρώ.

Στις συνεδριάσεις των επιτροπών κατά τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες καφεΐνης, με τα απαραίτητα συνοδευτικά κουλουράκια. Γεγονός που θα μπορούσε ίσως να εξηγήσει και τα πολλά νεύρα και τους καβγάδες που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το διάστημα για το οποίο δαπανήθηκε το ποσό αυτό είναι οι μήνες Οκτώβριος, Νοέμβριος του ’13 και ο Ιανουάριος του ’14.

Εκτός όμως από τους καφέδες και τα κουλουράκια, η Ελληνική Βουλή ενέκρινε κονδύλι ύψους σχεδόν 7.000 ευρώ «για την προμήθεια υλικού για τις ανάγκες της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Πρόκειται για δαπάνη που αφορά την αγορά 1.500 υφασμάτινων (διαφημιστικών) τσαντών της ελληνικής προεδρίας. Καθεμία, δε, κοστίζει 3,75 €.

Εντύπωση όμως προκαλεί και άλλη μία δαπάνη του Κοινοβουλίου, ύψους 440.000 ευρώ, για «κάθε είδους δαπάνες δημόσιων σχέσεων», χωρίς να δίνει καμία επιπλέον εξήγηση για το πού ξοδεύτηκαν τόσα πολλά λεφτά.
                  
ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ