Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Εζησαν την κόλαση σε αγώνα των εφήβων

Οι παίκτες μπάσκετ του Α.Ο. Γαλατσίου δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς και αλλοδαπούς στον αγώνα με το Κουκάκι.

Το αποκρουστικό πρόσωπο της βίας είδαν πριν από λίγες ημέρες νεαροί αθλητές του μπάσκετ, όταν ο αγώνας τους κατέληξε σε εφιάλτη. Οσο απίστευτο κι αν φαίνεται, δέχτηκαν λεκτική και σωματική επίθεση από χούλιγκαν ηλικίας από επτά (!) έως και 60 ετών. Το σοβαρό επεισόδιο συνέβη σε αγώνα εφήβων στο Κουκάκι μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Α.Ο. Γαλατσίου. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν (42-51) αλλά έφυγαν «δαρμένοι», όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι του συλλόγου, οι οποίοι προχώρησαν σε επίσημη διαμαρτυρία προς την πειθαρχική επιτροπή της ΕΣΚΑ, ενώ το θέμα έχει πάρει και τη δικαστική οδό.

Σύμφωνα με ανθρώπους του Γαλατσίου: «Στο ανοιχτό γήπεδο στο Κουκάκι, μία ομάδα ανθρώπων από επτά (!) μέχρι και 60 ετών, αρκετοί αλλοδαποί, με το που ξεκίνησε το παιχνίδι έβριζαν τα παιδιά, τις μανάδες μας και όλους εμάς. Ακούστηκαν εμετικά και χυδαία συνθήματα, απειλές, μόλις σε ένα μέτρο απόσταση. Πολλοί από αυτούς φαινόταν ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Στη συνέχεια ακολούθησε νεραντζοπόλεμος. Χούλιγκαν με το που έληξε το ματς άρχισαν να χτυπούν τους νεαρούς τρομοκρατημένους παίκτες μας, χωρίς να έχουν προκληθεί. Επιτέθηκαν, έψαχναν οποιαδήποτε αφορμή για να δείξουν ότι θα επιβληθούν με τσαμπουκά. Δεν προλάβαμε καν να ειδοποιήσουμε την Αστυνομία. Πήραμε τα παιδιά άρον άρον και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά. Οταν δεν υπάρχει προστασία, όλα είναι πιθανά. Το φαινόμενο είναι επικίνδυνο. Οι συμπλοκές μπορεί να φέρουν μεγάλες ζημιές, χωρίς να το καταλάβουμε. Τα ματς αυτά είναι αργά το βράδυ καθημερινής και τα πράγματα δεν θέλουν πολύ για να ξεφύγουν».

Το περιστατικό επιβεβαιώνει και ο Στέφανος Τριαντάφυλλος (τεχνικός υπεύθυνος στην ομάδα ΠΑΟ Κουκάκι) και δημοσιογράφος, ο οποίος υποστήριξε: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ομάδα του Κουκακίου, το 2006, προσπαθούμε ιδιαίτερα να αναδεικνύουμε και καλούς χαρακτήρες. Παράλληλα έχουμε ως στόχο τη σύνδεση της ομάδας με την ίδια την περιοχή.

Το περιστατικό είναι το μοναδικό που έχει σημειωθεί. Φυσικά το καταδικάζουμε, όπως κάναμε την επόμενη ημέρα ακριβώς μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας του προπονητή του εφηβικού Αλέξανδρου Σταθόπουλου και του αντιπροέδρου του Γαλατσίου. Ζητήσαμε συγγνώμη για τη συμπεριφορά μερίδας κόσμου που βρέθηκε εκείνη τη στιγμή στο ανοιχτό γήπεδο. Επεισόδια τέτοιου τύπου δεν πρέπει να συμβαίνουν, ανεξάρτητα από τον λόγο που προκαλούνται. Το ρατσιστικό σχόλιο αθλητή του Γαλατσίου προς παίκτη μας και οι χειρονομίες που έκανε προς την εξέδρα, ακόμη κι αν είναι ανάρμοστες, δεν πρέπει να τιμωρούνται κατά αυτόν τον τρόπο.

Θεωρούμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους για τη συμπεριφορά των παικτών μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι έφυγαν αγκαλιασμένοι με εκείνους του Γαλατσίου για να τους προστατεύσουν. Διότι είχε κλιμακωθεί η ένταση εκείνη την Τρίτη με παράγοντα του Γαλατσίου».

Κινούνται με οργανωμένο σχέδιο

Το συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται να αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου προβλήματος που έχει τις ρίζες του, σύμφωνα με μαρτυρίες και παράπονα κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, στην επιθυμία ομάδων ατόμων -που αποτελούνται κυρίως από αλλοδαπούς- να παρεμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των ανοιχτών γηπέδων προκειμένου να κάνουν χρήση των χώρων για δικούς τους λόγους.

Οπως και να έχει, ο διαιτητής του αγώνα στην έκθεσή του επιβεβαίωσε τα παρατράγουδα, το ζήτημα έχει πάει ήδη στα αρμόδια όργανα της ΕΣΚΑ, που είναι υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων, και αναμένονται οι αποφάσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...