Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Γυναίκα τροχονόμος έγινε άνδρας

Εγχείριση αλλαγής φύλλου στη Νικολέτα (υπηρετεί στην Αττική) που έγινε Νίκος.

Η δυναμική Νικολέτα, αρχιφύλακας σε υπηρεσία της Τροχαίας στον νομό Αττικής, αποφάσισε να αφήσει πίσω της το θηλυκό κομμάτι του εαυτού της, προχώρησε σε αλλαγή φύλου και πλέον ονομάζεται Νίκος, όπως άλλωστε αναγράφει η νέα ταυτότητα που κρατά στα χέρια του, έπειτα μάλιστα από δικαστική απόφαση!

Η κίνηση να προβεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην ηγεσία της Αστυνομίας, καθώς ο 30χρονος άνδρας -τώρα πλέον- προέβη σε όλες τις νομότυπες ενέργειες, ενημερώνοντας μάλιστα την υπηρεσία έξι μήνες προτού πραγματοποιήσει τις πρώτες επεμβάσεις.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι ανώτατοι αξιωματικοί του Σώματος αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και -κυρίως- με τη δέουσα προσοχή αυτό το πρωτόγνωρο για τα αστυνομικά χρονικά της χώρας γεγονός, καθώς ο τρόπος που έγινε η αλλαγή φύλου του συγκεκριμένου ατόμου δείχνει αξιοπρέπεια και δύναμη ψυχής.

Ο αστυνομικός που άλλαξε φύλο και όνομα προσκόμισε ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες ιδιωτών γιατρών, οι οποίες συνηγορούν υπέρ της ψυχικής ισορροπίας του. Ωστόσο, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση από ιατρικό συμβούλιο, που θα κρίνει αν είναι ικανός να φέρει όπλο, ώστε να τοποθετηθεί σε μάχιμη υπηρεσία, όπως ζητεί, ή ανίκανος για οπλοφορία, που σημαίνει ότι θα τοποθετηθεί σε υπηρεσία γραφείου, ή παντελώς ανίκανος, που θα σημάνει την απόταξή του από την ΕΛ.ΑΣ.

Ηδη, ο «Νίκος της Τροχαίας» έχει λάβει μακρά αναρρωτική άδεια προκειμένου να ολοκληρώσει τις επεμβάσεις, αλλά και την αποκατάσταση από τις εγχειρήσεις στις οποίες έχει ήδη υποβληθεί, ενώ ο διοικητής της υπηρεσίας του έχει επιστήσει την προσοχή στους αστυνομικούς, ώστε κατά την επιστροφή στην ενεργό δράση του -πλέον- αρχιφύλακα να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα αξιοπρέπεια από τους συνάδελφους του.

Οι άνθρωποι που γνώρισαν και συνεργάστηκαν με τη Νικολέτα μιλούν για μια αστυνομικό με δυναμισμό και αίσθηση του καθήκοντος και για ένα πρόσωπο που δεν έδωσε ποτέ κανένα δικαίωμα για σχόλια, είτε στην υπηρεσία της είτε στην προσωπική της ζωή.

Ηταν μια κοπέλα αδύνατη, με 1,70 μ. ύψος, μελαχρινή με κοντά μαλλιά, η οποία φορούσε πάντα παντελόνια, ήταν δυναμική, ακέραια και πάνω απ’ όλα έντιμη στην άσκηση των καθηκόντων της.

Ωστόσο, η είδηση για την αλλαγή φύλου της Νικολέτας έπεσε σαν βόμβα στις τάξεις των συναδέλφων της, οι οποίοι ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό το πρωτόγνωρο για τα χρονικά της ΕΛ.ΑΣ. γεγονός. Ομως, όπως είπε χαρακτηριστικά άνθρωπος που γνωρίζει καλά πρόσωπα και καταστάσεις:

«Αν αισθανόταν φυλακισμένη σε αυτό το σώμα, το οποίο η ίδια δεν ήθελε, τότε καλά έκανε… Αλλωστε, από την πρώτη στιγμή που πήρε αυτήν τη μεγάλη απόφαση δεν το έκρυψε και το κοινοποίησε και μάλιστα εγγράφως και με δικαστικές αποφάσεις στην υπηρεσία της».

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


«Πάνω απ’ όλα σεβασμός στον άνθρωπο»

Εντονο προβληματισμό στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί η κίνηση γυναίκας αρχιφύλακα της Τροχαίας να προβεί -με νόμιμο τρόπο- σε αλλαγή φύλου, καθώς φοβάται… αλυσιδωτές αντιδράσεις, αφού έτσι ανοίγει ο δρόμος και σε άλλους αστυνομικούς, που ενδεχομένως επιθυμούν αλλαγή φύλου!

Ομως, πώς θα αντιμετωπίσει το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. έναν αστυνομικό που θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να προβεί σε αλλαγή φύλου; Σε μια τέτοια περίπτωση θα απαιτηθούν ιδιαίτερα λεπτοί χειρισμοί μιας τόσο ευαίσθητης προσωπικής υπόθεσης από την πλευρά της ηγεσίας του Σώματος, αλλά και των συναδέλφων του:

«Πάνω απ’ όλα είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο, στον εργαζόμενο και στις επιλογές του. Λέμε “όχι” στις διακρίσεις. Αλλωστε, έχουμε κάνει σχετική εργασία και σεμινάρια για παρόμοια θέματα, έχουμε διανείμει σχετικό ερωτηματολόγιο στο μεγαλύτερο μέρος του αστυνομικού προσωπικού. Βέβαια, αυτό που προέχει, είναι -όταν επιστρέψει με το καλό ο συνάδελφος- να είναι άρτιος στα αστυνομικά του καθήκοντα. Ο συγκεκριμένος έχει αποδείξει κατά το παρελθόν πόσο ακέραιος και ικανός είναι…» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος.

Οπως επισημαίνει, η απόφαση να επανέλθει στα καθήκοντά του ο Νίκος είναι τυπική και όχι ουσιαστική, καθώς η μεταβολή του φύλου δεν θα επηρεάσει την ικανότητα του συγκεκριμένου αστυνομικού:

«Είναι προφανές ότι θα χρειάζεται ανά τακτά διαστήματα να υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις, όπως άλλωστε έχει ενημερώσει ο ίδιος την υπηρεσία του. Εχει διασφαλιστεί ότι αυτό θα συμβαίνει όποτε το χρειάζεται» λέει ο κ. Φωτόπουλος.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...