Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο ταυρομάχος της κόκκινης αρένας

Ο Μίτσελ στο κορυφαίο βράδυ της προπονητικής καριέρας του.

Από προχθές το βράδυ ο Μίτσελ έχει την… τιμητική του! Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού πίνουν νερό στο όνομά του, ο ξένος Τύπος τον εξυμνεί. Κόντρα στη Μάντσεστερ ο Ισπανός κόουτς έζησε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό βράδυ της προπονητικής του καριέρας. Ρίχνοντας στο καναβάτσο μία από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη δεν ανέτρεψε μόνο τα προγνωστικά.


Πρόσθεσε ένα ακόμη «παράσημο» στην επαγγελματική του διαδρομή. Εχοντας βγει αλώβητος μέσα από τα «πυρά» της αμφισβήτησης που γνώρισε στο ξεκίνημα της σεζόν, τώρα ήρθε η ώρα να συλλέξει τους καρπούς της δουλειάς του. Με μεθοδικότητα, υπομονή και έξυπνη διαχείριση κατάφερε να αδράξει μια σημαντική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε φέτος στον δρόμο του.


Οπως είχε επισημάνει η «Espresso» πριν από το σπουδαίο ματς με τη Μάντσεστερ, ο Μίτσελ βρισκόταν μπροστά σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση: να εξαντλήσει και την τελευταία πιθανότητα για πρόκριση της ομάδας του στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι όπως φάνηκε, ο 51χρονος κόουτς, που χθες δήλωσε στους συμπατριώτες του ότι δίνει «περισσότερες αγκαλιές από έναν ταυρομάχο», κέρδισε το πρώτο στοίχημα κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους». Αφενός απέδειξε ότι το σύνολο που χτίζει στου Ρέντη είναι ικανό φέτος να πετύχει σπουδαία πράγματα κι εκτός συνόρων. Αφετέρου ανέτρεψε το σκηνικό, αφαιρώντας από την αγγλική ομάδα τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί.


Και δεν ήταν μόνο το ρεσιτάλ που έδωσε ο Μίτσελ με το κοουτσάρισμα από τον πάγκο. Ηταν και οι Λάτιν πρωταγωνιστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τσόρι Ντομίνγκες έκανε χωρίς υπερβολή ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της καριέρας του. Ο Αργεντινός ανταποκρίθηκε πλήρως στον ρόλο που του έδωσε ο Μίτσελ και ήταν ο «προπονητής» μέσα στο γήπεδο. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η μαγική βραδιά του Ντομίνγκες αποτελεί και μια δικαίωση για τον Ισπανό τεχνικό, που επέμεινε στην απόκτησή του. Το ίδιο επίσης θα πρέπει να αισθάνεται ο «ερυθρόλευκος» κόουτς και για την επιλογή του να αντικαταστήσει τον Βάις με τον Πέρες. Ο Παραγουανός ήταν εξαιρετικός κόντρα στη Μάντσεστερ. Μπορεί τεχνικά να μην είχε τις «εξάρσεις» και τις διεισδύσεις του Σλοβάκου, όμως ήταν πάρα πολύ ουσιαστικός στο παιχνίδι του και βοήθησε τον Ολυμπιακό όχι μόνο επιθετικά, αλλά και αμυντικά.


Ακόμη, στον Μίτσελ, που ήρθε πέρσι τέτοιον καιρό στην Ελλάδα χωρίς (προπονητική) εμπειρία από το Τσάμπιονς Λιγκ, πιστώνεται η γενικότερη παρουσία της ομάδας φέτος στην Ευρώπη. Οπως και η εξαιρετική διαχείριση στο ρόστερ (ενδεικτικό είναι ότι δεν δίστασε να στείλει στον πάγκο ένα από τα «αγαπημένα» του παιδιά, τον Σάμαρη, όταν ο Εντινγκά άρχισε να βρίσκει τον καλό του εαυτό), αλλά και η νοοτροπία που περνά στην ομάδα (χαρακτηριστικό είναι ότι μετά τον θρίαμβο κράτησε χαμηλά την μπάλα για να μην «αεροβατούν» οι παίκτες του, ενώ δεν «απάντησε» και στο παλαιότερο «καρφί» του σερ Αλεξ Φέργκιουσον για τον Ολυμπιακό). Επιπλέον, όπως είχε υποσχεθεί ο ίδιος, η ομάδα ήταν έτοιμη στο πρώτο μεγάλο ραντεβού με τη Μάντσεστερ και σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε να έχει κενά από τις απουσίες πρωτοκλασάτων παικτών (π.χ. του τραυματία Σαβιόλα ή του Μήτρογλου που αποχώρησε).



Καρεμπέ: Μεγαλώνουμε βήμα βήμα στην Ευρώπη


Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη (2-0) του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ, καθώς και από τα βήματα προόδου που κάνει ο σύλλογος στην Ευρώπη, είναι ο Κριστιάν Καρεμπέ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η υπόθεση πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει τελειώσει ακόμη και πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή. «Πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη εμφάνιση απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο. Ημασταν πολύ καλά διαβασμένοι κι έτσι πήραμε μια ιστορική νίκη.


Το 2-0 μας δίνει προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση, ωστόσο για να προστατέψουμε το υπέρ μας σκορ οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη ρεβάνς του “Ολντ Τράφορντ”. Εκεί τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά και θα πρέπει να κάνουμε ανάλογη και ενδεχομένως μεγαλύτερη προσπάθεια από την προχθεσινή για να έρθουν τα πράγματα για εμάς όπως επιθυμούμε. Πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι και να πιστεύουμε στα όνειρά μας.


Βήμα βήμα μεγαλώνουμε ολοένα και περισσότερο στην Ευρώπη κι αυτό μας χαροποιεί όλους» τόνισε στη μικτή ζώνη μετά το τέλος του παιχνιδιού με τους πρωταθλητές Αγγλίας ο στρατηγικός σύμβουλος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και πρόσθεσε: «Ακολουθούν σπουδαία παιχνίδια εντός των συνόρων, όπως με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, και πρέπει να μείνουμε απόλυτα προσγειωμένοι ώστε να έρθουν κι άλλες επιτυχίες».


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των Τσόρι Ντομίνγκες και Νταβίντ Φουστέρ. «Είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε τη νίκη και σκόραρα σε ένα υψηλών απαιτήσεων παιχνίδι. Κάναμε το τέλειο παιχνίδι, φέραμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, όμως πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στη γη. Είμαστε κοντά στην πρόκριση, όμως δεν πρέπει να επαναπαυτούμε.


Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και θέλουμε μία ακόμη νίκη» τόνισε ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, ενώ ο Φουστέρ είπε: «Ηταν ένα άψογο παιχνίδι για εμάς. Το 2-0 μας δίνει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης, ωστόσο περιμένουμε πολύ δύσκολη τη ρεβάνς. Η Μάντσεστερ είναι ένας αντίπαλος πολύ δυνατός. Οσον αφορά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κρύβει πάντα έντονα συναισθήματα για εμάς και για τον κόσμο μας. Είναι το ντέρμπι που πάντοτε θέλουμε να κερδίσουμε».



«Αχτύπητο δίδυμο»


Ο Ολυμπιακός ξεσήκωσε τους οπαδούς του με την απόδοσή του απέναντι στη Μάντσεστερ, αλλά στις εξέδρες αυτή που έκλεψε την παράσταση (για πολλοστή φορά) ήταν η σύζυγος του Ρομπέρτο, Μάρτα Ντομίνγκεθ. Η Ισπανίδα καλλονή εμφανίστηκε στο φαληρικό στάδιο φορώντας μίνι φούστα, μαύρο μπλουζάκι και το απαραίτητο μπουφάν για να προφυλαχθεί από το κρύο. Μάλιστα αποθεώθηκε από τους Πειραιώτες τόσο η ίδια, όσο και ο άντρας της κατά την αποχώρησή τους. «Είστε αχτύπητο δίδυμο» τους είπε στα ισπανικά ένας φίλος του Ολυμπιακού και αυτοί ξέσπασαν σε γέλια.



Οι ειρωνείες του Τζέραρντ


Τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ δεν τη χάρηκαν μόνο οι υποστηρικτές των «ερυθρολεύκων» αλλά και ο Στίβεν Τζέραρντ. Με ανάρτησή του στο twitter ο αρχηγός της Λίβερπουλ έδωσε τα συγχαρητήριά του στην ομάδα του Πειραιά με μία φωτογραφία του στην οποία έκλεινε το μάτι και έγραφε «Well done Olympiacos». Αργότερα συνέστησε στους φίλους του «αφιερώστε όλοι ένα λεπτό για να γελάσουμε με τη Γιουνάιτεντ». Από τα… τιτιβίσματα του διεθνούς Αγγλου μέσου δεν θα μπορούσε να γλιτώσει ο Ντέιβιντ Μόγες. Ο 33χρονος για να τον πικάρει ανέβασε μία νέα φωτογραφία, που δείχνει να φιλάει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ και… είδωλο είναι ο Σκοτσέζος τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» τρομαγμένος. Το καλύτερο όμως ο Τζέραρντ το κρατούσε για το τέλος. «Νομίζω ότι είναι τώρα αρκετά ασφαλές να πούμε ότι η χειρότερη μεταγραφή του Φέργκιουσον ήταν ο Μόγιες» έγραψε χαρακτηριστικά.


Ο Ολυμπιακός κέρασε μουσακά κι απολύει Μόγες


Εδω και καιρό ο Ντέιβιντ Μόγες δέχεται σκληρή κριτική για την εικόνα της Μάντσεστερ. Ομως η ήττα από τον Ολυμπιακό μοιάζει με τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Η υπομονή των φιλάθλων στο πρόσωπο του Σκοτσέζου τεχνικού δείχνει να εξαντλείται, ενώ και ο βρετανικός Τύπος τον έστησε χθες στον τοίχο ρίχνοντας «δηλητηριώδη βέλη».


«Μουσακάς για Μόγες» είναι το χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο της «Sun». Για «ταπείνωση» κάνει λόγο η «Mail». Επίσης, τα social media πήραν φωτιά με ειρωνικά σχόλια, ενώ μέχρι και οι bookmakers έριξαν τις αποδόσεις για τις πιθανότητες της αποχώρησής του. Μάλιστα, μια φημολογία που ξεκίνησε από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έφερνε τον 51χρονο προπονητή στην πόρτα της εξόδου από το «Ολντ Τράφορντ». Σενάριο που δεν επιβεβαιώθηκε στην παρούσα φάση. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι η αναπάντεχη ήττα από τους Πειραιώτες κάνει την καρέκλα του Μόγες να τρίζει επικίνδυνα.


Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετά τον αγώνα στο Καραϊσκάκη αμφισβητήθηκε εμμέσως από τον Φαν Πέρσι. Ο Ολλανδός επιθετικός εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τον τρόπο που αγωνίστηκαν ο ίδιος και η ομάδα του. «Παίζουμε πολύ αργά και δημιουργούμε λίγες ευκαιρίες» τόνισε σε ΜΜΕ της πατρίδας του και ερωτηθείς για τον προπονητή του, είπε: «Είναι εύκολο να δείχνεις κάποιον με το δάχτυλο, αλλά δεν είμαι έτσι. Πρέπει να βελτιωθούμε.


Ομως, με όλο τον σεβασμό, θα έπρεπε να νικήσουμε αυτήν την ομάδα με 2-0 ή 3-0». Η νίκη του Ολυμπιακού προκάλεσε αίσθηση σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Είναι ενδεικτικό ότι δύο κορυφαίες εφημερίδες, η «Equipe» και η «Gazzetta dello Sport» έβαλαν το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη στην πρώτη τους σελίδα, ενώ ανάλογη θέση είχε το επίτευγμα των «ερυθρολεύκων» στις ισπανικές «Marca», «AS», καθώς και στην αργεντίνικη «Ole».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...