Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Πότε θα βγω;

Ο Γολγοθάς του Λάκη Γαβαλά με το ελληνικό Δημόσιο.

Κραυγή απόγνωσης, αλλά και αγανάκτησης μέσα από τις φυλακές για τον Λάκη Γαβαλά, ο οποίος θέλει να αναπνεύσει αέρα ελευθερίας μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, καθώς -όπως υποστηρίζει- προσφέρει όλη την περιουσία του στο Ελληνικό Δημόσιο ώστε να εξοφληθούν τα χρέη του και να πάψει πλέον να βλέπει τον ήλιο πίσω από τα κάγκελα του κελιού του.

Θύμα της ελληνικής γραφειοκρατίας, η οποία εξακολουθεί να τον κρατά επί έναν χρόνο δέσμιο και να του συμπεριφέρεται σαν να πρόκειται για εγκληματία του κοινού Ποινικού Δικαίου, είναι ο γνωστός επιχειρηματίας και σχεδιαστής. Μετά από έναν χρόνο στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού και την ανοιχτή του πρόσκληση στο Δημόσιο, «Πάρτε τα όλα και αφήστε με ελεύθερο», ο «Mr Lak» εξακολουθεί να κρατείται, ενώ οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του δημευμένου ακινήτου του στην Κάντζα έχουν «παγώσει».

Την ώρα που ο Λάκης Γαβαλάς δηλώνει πως βρίσκεται «σε απόγνωση», το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο «σβήνει» την ελπίδα του να βγει από τη φυλακή. Σύμφωνα με τον νόμο, μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από την προσωρινή κράτηση κάθε κρατουμένου το Δικαστικό Συμβούλιο συνεδριάζει για να αποφασίσει την παράταση ή την υπό όρους αποφυλάκισή του. Εξετάζει αν πληροί όλες τις προϋποθέσεις, όπως εάν επέδειξε καλή διαγωγή, αν έχει κάνει μεροκάματα μέσα στη φυλακή ή είναι ύποπτος φυγής. Στην περίπτωση ωστόσο του Λάκη Γαβαλά που πέρασε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 19,5 εκατομμυρίων ευρώ, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές αποφάσισαν με… συνοπτικές διαδικασίες να παραμείνει έγκλειστος μέχρι τη συμπλήρωση του 18μηνου της προσωρινής του κράτησης. Το σκεπτικό της απόφασης, η οποία ακόμη δεν έχει καθαρογραφεί, παραμένει άγνωστο. Μάλιστα, η ελληνική πολιτεία δείχνει πρωτοφανή κωλυσιεργία και δεν προχωρεί τις διαδικασίες για την πώληση ή την αξιοποίηση του ακινήτου του στην Κάντζα, το οποίο έχει ήδη δημευτεί.

«Το Συμβούλιο συνεδρίασε όπως λέει ο νόμος για την παράταση ή μη της προσωρινής κράτησης του κ. Γαβαλά πέραν του χρόνου και αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή. Δεν ξέρω για ποιο λόγο βγήκε αυτή η απόφαση και δεν μπορώ να την κρίνω», δήλωσε στην «Espresso» η δικηγόρος του Λάκη Γαβαλά, Μαρία Σαξιώνη, η οποία άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του Ελληνικού Δημοσίου σχετικά με την αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας του 61χρονου επιχειρηματία.

«Πλέον είναι στο “χέρι” του Ελληνικού Δημοσίου… Μιλάμε για έναν οφειλέτη που στο παντελόνι του δεν έχει ούτε ένα ευρώ. Δεν έχει λογαριασμούς. Ο,τι μισθό και μερίσματα έπαιρνε από την εταιρεία τα διέθετε για την προσωπική του ευχαρίστηση και δεν τα έβαζε στην τράπεζα και, το κυριότερο, δεν τα έκρυβε από το ελληνικό Δημόσιο. Γιατί δημιουργήθηκε όλη αυτή η υπόθεση είναι άλλο θέμα και θα το δούμε στο δικαστήριο. Είναι θέμα του Δημοσίου, και όχι δικό μας» συμπλήρωσε η κυρία Σαξιώνη, καταλήγοντας ότι η υπόθεση έχει φύγει από τα «χέρια» του νομικού επιτελείου του 61χρονου επιχειρηματία, που πλέον περιμένει να δει τι θα πράξει η ελληνική Πολιτεία.

Σχετικά με τον τελευταίο «γρίφο», η «Espresso» επικοινώνησε με τον διακεκριμένο δικηγόρο των Αθηνών Γιάννη Καλογριδάκη, ο οποίος μας εξήγησε τι προβλέπει ο νόμος στην περίπτωση του γνωστού σχεδιαστή. Ο ίδιος, αφού χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σκληρή» τη δικαστική μεταχείριση του κατηγορουμένου, σημείωσε ότι «εάν ο κ. Γαβαλάς έκανε ρύθμιση της οφειλής του ενώ βρισκόταν έγκλειστος, τότε θα έπαυε η εναντίον του ποινική δίωξη και συνεπώς θα αίρετο και η προφυλάκιση. Ο άνθρωπος, όμως, δεν έχει ούτε ευρώ. Γι’ αυτό και καλεί το κράτος να δεσμεύσει την περιουσία του ώστε να συμψηφιστεί το χρέος». Παράλληλα, ο κ. Καλογριδάκης υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που έχει δεσμευτεί το κτίριο της Κάντζας, θα πρέπει το ελληνικό Δημόσιο είτε να το βγάλει στο σφυρί είτε να το αξιοποιήσει για να στεγάσει σε αυτό διοικητικές υπηρεσίες. Ετσι εμμέσως ο Λάκης Γαβαλάς προβαίνει σε εξόφληση των οφειλών του και δρομολογείται άμεσα η αποφυλάκισή του. Μέχρι να «κινητοποιηθούν» οι αρμόδιοι φορείς, θα παραμένει στο κελί του για τυπικούς -ουσιαστικά- λόγους. «Με τη συμπλήρωση ενός έτους προφυλάκισης άλλοι κρατούμενοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά αδικήματα, όπως δολοφονίες, ληστείες, ναρκωτικά, έχουν καλύτερη τύχη. Εννιά στους δέκα αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ο κ. Γαβαλάς δεν είναι εγκληματίας, φοροοφειλέτης είναι, κι όμως αντιμετωπίζεται σαν σκληρός ποινικός». Σημειώνεται ότι πριν από δύο βδομάδες ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός υπέβαλε πρόταση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να περάσουν οι δημευμένες εκτάσεις στην Κάντζα που φέρουν την επωνυμία Λάκης Γαβαλάς στην Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, η πρόταση του κ. Σγουρού περιλάμβανε πλήρη οικονομικά στοιχεία βάσει των οποίων προκύπτει ότι η εξαγορά των εγκαταστάσεων αντί τιμήματος 19,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσε να διαθέσει η Περιφέρεια θα ήταν ωφέλιμη, αφού διαθέτει ήδη δέκα εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε ενοίκια.     «Πάρτε τα όλα κι αφήστε με ελεύθερο»

Ο ίδιος ο Λάκης Γαβαλάς έχει δηλώσει επανειλημμένα έτοιμος να παραχωρήσει την περιουσία του για την εξόφληση των οφειλών του. «Τι περιουσία; Τετραχιλιαπλάσια από αυτή που είναι το χρέος μου! Να την πάρουν, να την κάνουν σχολεία, να την κάνουν νοσοκομεία. Εχω 20.000 τετραγωνικά κτίσμα στην Κάντζα. Γιατί δεν βάζουν αστέγους μέσα; Για να πουν ότι τιμωρούν τον Γαβαλά στο Αλκατράζ; Γιατί δεν παίρνουν τη Βουκουρεστίου που είναι πενταώροφο; Γιατί δεν παίρνουν τη Μύκονο;» έχει δηλώσει ο γνωστός επιχειρηματίας μέσα από τη φυλακή. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η πρόσφατη δήλωσή του, στην οποία τόνιζε ότι είναι σε απόγνωση: «Εκλεισα έναν χρόνο στο κελί. Δεν καταλαβαίνω γιατί με κρατάνε ακόμα φυλακισμένο. Διαπιστώνω τρομερή εμπάθεια (…) Το θέμα του χρέους μου έχει κλείσει. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν μπορώ να απελευθερωθώ» τονίζει χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως έχει δημευτεί το κτίριο της εταιρείας του στην Κάντζα, η αξία του οποίου αποτιμάται στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ – ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ


Φόρεσε τέσσερις φορές χειροπέδες

Τα μπλεξίματα του 61χρονου Λάκη Γαβαλά με τη Δικαιοσύνη ξεκίνησαν στις 3 Δεκεμβρίου 2011, όταν συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Ανδρες του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας τον περίμεναν τότε να τελειώσει τη διασκέδασή του σε νυχτερινό μαγαζί και κατά την επιστροφή του στο σπίτι του στο Κολωνάκι του πέρασαν χειροπέδες.

Στις 26 Ιανουαρίου ο 61χρονος trendsetter βρέθηκε για δεύτερη φορά στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για χρέη προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 7.597.233,96 ευρώ. Οταν εμφανίστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο επικαλέστηκε την υπαγωγή της εταιρείας του στο άρθρο 99, καταφέρνοντας να πάρει αναβολή για τις 9 Φεβρουαρίου. Ωστόσο δεν πρόλαβε να χαρεί την ελευθερία του, αφού πριν καλά-καλά συμπληρωθούν είκοσι τέσσερις ώρες από την προηγούμενη σύλληψή του, του ξαναπέρασαν χειροπέδες για χρέη περίπου 150.000 ευρώ από μη απόδοση ΦΠΑ για το 2011. Μάλιστα οδηγήθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου  παρέμεινε για μερικές ημέρες και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους και εγγύηση.

Ο κύκλος των συλλήψεων για τον γνωστό celebrity έκλεισε τον Απρίλιο του 2012, όταν συνελήφθη για τέταρτη φορά από την Οικονομική Αστυνομία για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ. Μαζί του συνελήφθη -για δεύτερη φορά- η αδερφή του Νότα, η οποία επειδή είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος και των δύο, παραδόθηκε αυτοβούλως. Τα αδέλφια απολογήθηκαν στον ανακριτή, όμως λόγω διαφωνίας με τον εισαγγελέα συνεδρίασε το δικαστικό συμβούλιο, που έδειξε και στους δύο τον δρόμο της φυλακής.


Ακίνητα αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Τεράστια περιουσία που αποτελείται από δεκάδες πολυτελή ακίνητα, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε Μύκονο, Κηφισιά, Παιανία και Κολωνάκι έχει στην κατοχή του ο Mr Lak. Μάλιστα, ο γνωστός σχεδιαστής ουκ ολίγες φορές έχει πει μέσα από τη φυλακή ότι η περιουσία του είναι πολύ μεγαλύτερη από το χρέος του και κάθε φορά καταλήγει με έμφαση: «Να την πάρουν να τελειώνω…» Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο γνωστός σχεδιαστής, εκτός από την έκταση των 20.000 τετραγωνικών στην Κάντζα, έχει στην κατοχή του ακόμη τα εξής: Στην Κηφισιά διαθέτει έκταση περίπου πέντε στρεμμάτων, στη Φτελιά της Μυκόνου έπαυλη σε οικόπεδο 4,8 στρεμμάτων, ενώ σε περιοχές της Παιανίας «μετράει» δεκατέσσερα αγροτεμάχια συνολικής έκτασης περίπου πέντε στρεμμάτων. Επίσης, είναι ιδιοκτήτης ενός ακινήτου στο Κολωνάκι, στο οποίο και διέμενε, καθώς κι ενός πενταώροφου κτιρίου στη Βουκουρεστίου. «Γιατί δεν παίρνουν τη Βουκουρεστίου που είναι πενταώροφο, γιατί δεν παίρνουν τη Μύκονο; Να τους κάνω εγώ τραπέζια, να τους δείχνω την Ελλάδα που τώρα την απολαμβάνουν άλλοι που φοροδιαφεύγουν και δεν τους κάνουν τίποτα, την έχω χ… τη Μύκονο» τονίζει ο ίδιος αγανακτισμένος.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...