Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Μύρισαν» χρώματα!

Ξενώνες και boutique ξενοδοχεία ιδανικά για τις ειδυλλιακές ανοιξιάτικες αποδράσεις εντός των συνόρων.


Η άνοιξη ξεκινάει με τους καλύτερους καιρικούς οιωνούς, παρότι μας τα χάλασε ελαφρώς η συννεφιά των τελευταίων ημερών. Τι καλύτερο από πρώιμες ανοιξιάτικες αποδράσεις εντός Ελλάδος σε ξενώνες και boutique ξενοδοχεία με θέα το απέραντο γαλάζιο αλλά και το βουνό! Ολη η Ελλάδα λοιπόν στο πιάτο σας με πληθώρα επιλογών σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη από τον Βορρά έως τον Νότο.


Ξεκινάμε την περιήγηση από το μοναδικό Πήλιο. Το βουνό συναντά τη θάλασσα και η φυσική ομορφιά οργιάζει με οξιές, βελανιδιές, καστανιές και δροσερά πλατάνια όπου μπορείς να ξαποστάσεις μετά τον πρωινό σου περίπατο. Μακρινίτσα, Πορταριά, Τσαγκαράδα, μερικά από τα πιο φημισμένα μέρη του Πηλίου με ομορφιά απαράμιλλη.


Παραδοσιακοί ξενώνες, μικρά μοντέρνα ξενοδοχεία, τοπική γαστρονομία και μεγάλη γκάμα αθλοπαιδιών να γεμίσεις όλη σου την ημέρα. Το «12 months Resort» το ανακάλυψα τυχαία σε μία από τις περιηγήσεις μου στο βουνό και από τότε έγινε must προορισμός. Αποτελείται από 18 πολυτελή πετρόκτιστα διαμερίσματα, μέσα στο δάσος, ιδανικό location για trekking, jogging, ιππασία και άλλα πολλά. Τέσσερις από τις σουίτες του εγκαινιάστηκαν φέτος και διαφέρουν από τις υπόλοιπες χάρη στις… hi-tech πινελιές του design τους. Η διακόσμησή του στηρίζεται κατά βάση σε γήινους τόνους και αποχρώσεις, κάτι που δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί, μια και το resort βρίσκεται σε ένα σημείο γεμάτο καστανιές, και πράσινο.


Τα δωμάτιά του είναι άνετα και ευρύχωρα, οι κοινόχρηστοι χώροι του λιτά διακοσμημένοι δημιουργώντας μια όμορφη αίσθηση οικείου σε όποιον τους επισκεφθεί, ενώ στο συγκρότημα υπάρχει και εστιατόριο, στο οποίο μπορείτε από το πρωί να απολαύσετε το πρωινό σας με αρκετά σπιτικά είδη και συνταγές. Μην παραλείψετε να ρίξετε μια ματιά στο κελάρι, όπου θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ελληνικές ετικέτες κρασιών.


Οπως αποκαλύπτει και όνομά του, το «12 months Resort» είναι ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου. Βρίσκεται σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από την Τσαγκαράδα, στον Αγιο Ιωάννη, το κέντρο ουσιαστικά που επιλέγει για τις εξόδους της η βορειοανατολική πλευρά του Πηλίου. Διαθέτει παραλία για όσους αγαπούν το μπλε, και μάλιστα αυτή της Νταμούχαρης, ευρέως γνωστή από τα γυρίσματα του «Mamma Mia», ενώ λίγο πιο κάτω, οι λάτρεις της παράδοσης μπορούν να επισκεφθούν και το Λαογραφικό Μουσείο.


Γερολιμένας Μάνης: Εξαιρετική τοπική αρχιτεκτονική, ιδανικό location, μοναδική γαστρονομία. Το τοπίο φαντάζει μοναδικό, τόσο απόμακρο αλλά συνάμα μαγευτικό, παντρεύει το γαλάζιο του ουρανού με την αυστηρή πέτρα. Αγριο και παράλληλα ελληνικό. Το «Κυρίμαι boutique hotel» αποτελεί μέλος των Ιστορικών Ξενοδοχείων της Ευρώπης αλλά και της πρώτης αλυσίδας ελληνικών ανεξάρτητων boutique ξενοδοχείων Tresor Hotels & Resorts.


Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της χερσονησίδας του Ταινάρου, εκεί όπου το Ιόνιο σμίγει με το Αιγαίο πέλαγος στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με τη νότια Σικελία και το στενό του Γιβραλτάρ. Τα 22 δωμάτιά του, ατμοσφαιρικά και πολύ ρομαντικά, σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή. Το πρωινό του περιλαμβάνει τοπικές, γλυκές και αλμυρές λιχουδιές, ενώ παρασκευάζεται από προϊόντα μικρών παραγωγών, σπιτικές μαρμελάδες και μέλι παραγωγής του ξενοδοχείου. Στο εστιατόριό του συναντάμε κάρτα του Γιάννη Μπαξεβάνη με έντονη την ελληνική δημιουργική κουζίνα, ενώ ακόμη και στο μπαρ πλάι από την πισίνα του, τα cocktails «μυρίζουν» γεύσεις λαχταριστές, μια «μυρωδιά» που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει και διαλέγοντας κάποιο από τα κρασιά του κελαριού του τα οποία προσεκτικά επέλεξαν επαγγελματίες οινολόγοι.


Κοίτα, Λακωνία: Ενα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο, το «Citta dei Nicliani», σας περιμένει να το ανακαλύψετε στο χωριό Κοίτα της Μέσα Μάνης. Η πυργοκατοικία αυτή κατασκευάστηκε στα μέσα του 18ου αιώνα κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας. Η Κοίτα αποτελούσε την κοιτίδα των Νικλιάνων, μιας ισχυρής οικογένειας προυχόντων της Μάνης οι οποίοι, μαζί με άλλες μεγάλες οικογένειες, ζήτησαν από τον Ιταλό δούκα Κάρολο Α’ την απελευθέρωση της Ελλάδας, κάτι στο οποίο ο ίδιος ανταποκρίθηκε. Ιστορική λοιπόν και αυτή η κατοικία, έχει πλέον αναπαλαιωθεί με πολύ μεράκι παρέχοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις στους επισκέπτες της.


Ολοι οι τύποι δωματίων στο «Citta dei Nicliani» έχουν χαρακτικά έργα. Τα δωμάτια διαθέτουν κλινοσκεπάσματα της Guy Laroche, είδη μπάνιου Κορρές, wi-fi, κλιματισμό και επίπεδη τηλεόραση 32 ιντσών, υψηλής ευκρίνειας, με δορυφορικά κανάλια. Ορισμένοι τύποι δωματίων χωρίζονται σε δύο επίπεδα, καθώς έχουν και σοφίτα, ενώ δύο συγκεκριμένα δωμάτια διαθέτουν δική τους ξεχωριστή βεράντα, της οποίας τα πλακάκια είναι φυσικά με αληθινά απολιθώματα φυτών.


Στο «Citta dei Nicliani» η ημέρα σας θα αρχίσει με ένα πλούσιο πρωινό που περιλαμβάνει φρέσκο ψωμί από τον τοπικό ξυλόφουρνο, σπιτικές μαρμελάδες, τα περίφημα μανιάτικα λαλάγγια, καθώς και τυρί, αβγά, ελιές, παξιμάδια και κέικ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να απολαύσετε διάφορα ποτά και σπιτικά λικέρ με συνοδεία μεζέδων ή να επιλέξετε κάποιο κρασί από το κελάρι το οποίο διαθέτει πάνω από 100 ετικέτες ελληνικών κρασιών. Η γύρω περιοχή είναι πανέμορφη και προσφέρει πολλές δραστηριότητες στη φύση. Είναι ιδανική για πεζοπορίες στα όμορφα μονοπάτια και φαράγγια της.


Editor’s Tip:


Εάν βρεθείτε στο Πήλιο, και συγκεκριμένα στην Τσαγκαράδα, δοκιμάστε να γευματίσετε στα:
Lost Unicorn: Στην πανέμορφη πλατεία της Αγίας Παρασκευής, πλάι στο πανάρχαιο πλατάνι, μπορείτε να φάτε στο ειδυλλιακό μπαλκόνι του χαμένου μονόκερου. Πιάτα λιτά αλλά δημιουργικά και πολύ ενδιαφέροντα, όπως χοιρινό ψαρονέφρι με σύκα και κάστανα με σάλτσα μπίρας και μελιού, πατέ καπνιστού σολομού, αρνάκι με δενδρολίβανο και σκόρδο.


Aleka’s House: Παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα, με υπέροχο κήπο γεμάτο με τριανταφυλλιές και πιάτα καθαρά ελληνικά, όπως σπετζοφάι, μοσχαράκι κοκκινιστό, στιφάδο, πεντανόστιμες σαλάτες και δικό τους ρακί. Στη Μάνη, από το Λιμένι, το Ταίναρο και τον Φάρο, αξίζει να περιηγηθείτε και να ανακαλύψετε τοπία και μυρωδιές μοναδικές και άκρως ελληνικές που δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...