Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Ο… Ζορό που εκπαιδεύει τους ηθοποιούς

Ο Κωνσταντίνος Μπουμπούκης μιλά για την τέχνη της ξιφασκίας και τις θεαματικές μάχες στο σανίδι.

Από τα χέρια του έμαθαν να κρατούν το σπαθί οι Γιώργος Κιμούλης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Κώστας Σπυρόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, καθώς και πολλοί ακόμη Ελληνες πρωταγωνιστές. Η δουλειά του είναι να «στήνει» τις θεατρικές και κινηματογραφικές ξιφομαχίες μαθαίνοντας στους ηθοποιούς και τους φοιτητές δραματικών σχολών πώς να αμύνονται σε περίπτωση μάχης στο σανίδι.


Ο καθηγητής θεατρικής οπλομαχητικής και φυσικής αγωγής Κωνσταντίνος Μπουμπούκης είναι ένας από τους λίγους στην Ελλάδα που ειδικεύονται στον χειρισμό της σπάθης, μια τέχνη για την οποία μάλιστα έχει αποσπάσει και μια σειρά από μετάλλια. Το τελευταίο του θεατρικό πρότζεκτ είναι η παράσταση «Συρανό ντε Μπερζεράκ», που έκανε πρεμιέρα την περασμένη Τρίτη στο Παλλάς, με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Σμαράγδα Καρύδη.


«Η ξιφασκία είναι η οικογενειακή μας παράδοση την οποία ακολούθησα και εγώ. Και αυτό αφού ο πατέρας μου, ο Χριστόφορος, υπήρξε και εκείνος δεινός ξιφομάχος» τονίζει ο ίδιος. Γνωστός ηθοποιός της εποχής, ο Χριστόφορος Μπουμπούκης είχε παίξει σε ταινίες -όπως «Η κόμισσα της φάμπρικας»- και στο σίριαλ «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», προτού αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην τέχνη της οπλομαχητικής. Η ενασχόλησή του υιού Μπουμπούκη με την ξιφασκία αρχικά έγινε καθαρά σε αθλητικό επίπεδο, αποσπώντας μετάλλια και διακρίσεις, ενώ μετά το τέλος του σχολείου πέρασε στη Γυμναστική Ακαδημία της Αθήνας.


«Επηρεασμένος από τον πατέρα μου ίσως, αλλά και δεδομένου ότι οι καθηγητές οπλομαχητικής σπανίζουν, αποφάσισα να ασχοληθώ και με το θέατρο. Γι’ αυτό και γράφτηκα στην ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης του Εθνικού» αναφέρει ο ίδιος, ο οποίος έχει επιμεληθεί τις σπαθογραφίες σε μια σειρά θεατρικών παραγωγών: «Μάκβεθ» με τον Γιώργο Κιμούλη, «Ποια Ελένη» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, «Ομήρου Οδύσσεια», «Αργοναυτική εκστρατεία» (σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη), «Οι τρεις σωματοφύλακες», καθώς και σε μια σειρά από παραστάσεις στις οποίες η πλοκή… σήκωνε μονομαχίες με το σπαθί.


Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως ύστερα από τόσα χρόνια έχει δημιουργήσει δυνατές φιλίες με πολλούς ηθοποιούς, όπως με τον Γιώργο Κιμούλη, τον Κώστα Σπυρόπουλο, την Κάρμεν Ρουγγέρη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Με τον τελευταίο μάλιστα είχαν ξιφομαχήσει σε μια τηλεοπτική μονομαχία για τις ανάγκες μιας διαφήμισης. Ιδιαίτερη σχέση έχει αναπτύξει ο σπαθογράφος και με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, μια και ο πρωταγωνιστής του «Συρανό ντε Μπερζεράκ» υπήρξε μαθητής του πατέρα του στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών.


«Εχει διδαχθεί πώς να χειρίζεται το ξίφος κι επομένως έχω περισσότερες απαιτήσεις από αυτόν» λέει χαριτολογώντας ο κ. Μπουμπούκης, τονίζοντας πως έχει βάλει το… χεράκι του στον τρόπο που μάχονται οι πρωταγωνιστές και μιας άλλης μεγάλης παραγωγής του Παλλάς, του «Τρωικού Πολέμου».


ΓΙΩΤΑ ΒΑΖΟΥΡΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...