Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η Εθνική μετά τον Σάντος

Τα πρώτα ονόματα ξένων τεχνικών που ακούγονται ως αντικαταστάτες του Πορτογάλου μετά το Μουντιάλ.


Στα πρόθυρα της μετα-Σάντος εποχής είναι πλέον η εθνική ομάδα, καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε (και επίσημα) αρνητικά στην πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του, κάτι που σημαίνει ότι θα αποτελέσει παρελθόν μόλις το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.


Το χρονικό του προαναγγελθέντος διαζυγίου ήρθε να επιβεβαιώσει χθες ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Σαρρής, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβολαίου για την απορριπτική απάντηση του 59χρονου προπονητή και εξουσιοδοτήθηκε για την πρόσληψη του αντικαταστάτη του, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι από την αγορά του εξωτερικού.


«Από ό,τι κατάλαβα, αυτό που του λείπει είναι η καθημερινότητα. Μακάρι να έμενε, γιατί όλοι το θέλαμε, καθώς πρόσφερε πολλά στα τέσσερα αυτά χρόνια, τόσο στην Εθνική όσο και σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο» δήλωσε ο Σαρρής για την απόφαση του Σάντος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα επηρεάσει τους διεθνείς εν όψει Μουντιάλ.


«Ηταν κάτι που μπορούσε να συμβεί. Το ίδιο πρόβλημα έχουν κι άλλες ομάδες, όπως η Ιταλία. Πρωταρχικός στόχος είναι η διάκριση στο Μουντιάλ και να περάσουμε στον δεύτερο γύρο. Πιστεύω πως δεν θα επηρεαστεί η ομάδα».


Σήμερα το μεσημέρι ο Σάντος θα παρουσιάσει τη δική του εκδοχή στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει για την αποστολή του φιλικού αγώνα της 5ης Μαρτίου με τη Νότιο Κορέα στο «Γ. Καραϊσκάκης».


Οι πρώτοι υποψήφιοι


Τη διαδικασία πρόσληψης νέου ομοσπονδιακού τεχνικού θα «τρέξει» ο τεχνικός διευθυντής Τάκης Φύσσας, ο οποίος θα αναλάβει να έρθει σε επαφή με όλους τους υποψήφιους προπονητές έχοντας εξουσιοδότηση από την ΕΠΟ. «Δεν νομίζω πως θα δυσκολευτούμε να βρούμε έναν άξιο αντικαταστάτη. Θα σταθμίσουμε τις προτάσεις που έχουν αρχίσει να καταφθάνουν και πιστεύω πως μέσα στον Απρίλιο θα πάρουμε μια απόφαση» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, που ξεκαθάρισε ότι το μπάτζετ θα είναι αντίστοιχο με το συμβόλαιο του Σάντος, ήτοι 650.000 ευρώ ετησίως συν τα μπόνους.


Πρόθεση της ομοσπονδίας είναι να φέρει ένα μεγάλο όνομα για να συνεχίσει το έργο των προκατόχων του Ρεχάγκελ και Σάντος που αφήνουν πίσω τους βαριά κληρονομιά. Ηδη έχουν πέσει στο τραπέζι οι Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Τιμούρ Κετσπάγια, που ήταν υποψήφιοι και την προηγούμενη φορά, αλλά και οι Ερνένστο Βαλβέρδε (φωτό), Γκους Χίντιγκ, Εκτορ Ραούλ Κούπερ.


Για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού υπάρχει η επιφύλαξη ότι εργάζεται ήδη στην Μπιλμπάο, επιπλέον για οικογενειακούς λόγους δεν μπορεί να είναι μακριά από την πατρίδα του για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που πάντως δεν θα αποτελέσει ιδιαίτερο πρόβλημα αν αναλάβει την Εθνική. Ο Χίντιγκ έχει εμπειρία από εθνικές ομάδες (Αυστραλία, Ρωσία, Κορέα) αλλά δεν είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, προϋπόθεση που έχει βάλει για την ώρα η ΕΠΟ, ενώ ο Κούπερ είναι μια πολύ προσιτή περίπτωση και λόγω ονόματος και επειδή έχει εργαστεί στην Ελλάδα (Αρης) στο παρελθόν.


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...