Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ο βασιλιάς Kαρνάβαλος νίκησε και τον μουντό καιρό!

Εορταστικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα κόντρα στη βροχή.

Με αμείωτο κέφι, χιούμορ και έντονα σατιρική διάθεση γιορτάστηκε και φέτος, σε πείσμα των καιρών -κυριολεκτικά και μεταφορικά- το καρναβάλι σε κάθε γωνιά της χώρας. Από την Ξάνθη έως το Ρέθυμνο και από τη Ζάκυνθο έως τη Λάρισα οι βροχοπτώσεις δεν πτόησαν τους καρναβαλιστές, που βγήκαν στους δρόμους και στις πλατείες παρασύροντας στο ενθουσιώδες πέρασμά τους μικρούς και μεγάλους! Οι εορταστικές παρελάσεις περιλάμβαναν εκτός από ευφάνταστες στολές -στο πνεύμα της επικαιρότητας και όχι μόνο- ατέλειωτους χορούς, τραγούδι και πολλές εκπλήξεις.


Φέτος, ύστερα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της κρίσης, επανήλθε και μάλιστα δριμύτερο το καρναβάλι του Μοσχάτου, ενώ ακόμα μία χρονιά τα σκήπτρα των εορταστικών εκδηλώσεων κράτησαν η Πάτρα, το Ρέθυμνο και η Ξάνθη, όπου επισκέπτες και καρναβαλιστές διασκέδασαν σε ξέφρενους ρυθμούς. Σε Καλαμάτα και Τρίπολη χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν την καρναβαλική παρέλαση, ενώ στον Τίρναβο οι εορταστικές εκδηλώσεις ήταν φαντασμαγορικές.


Την ίδια ώρα, δύο ατυχήματα σκίασαν τις εορταστικές εκδηλώσεις. Στην Πάτρα ένα 12χρονο αγόρι έχασε το φως του από το ένα μάτι, καθώς υπέστη βλάβη στην ωχρά κηλίδα από τα δυνατά ντεσιμπέλ της παρέλασης. Στη Λάρισα το αίμα των παρευρισκομένων «πάγωσε», όταν ένας 23χρονος νεαρός έπεσε στο έδαφος από το άρμα στο οποίο βρισκόταν, κατά τη διάρκεια του τιρναβίτικου καρναβαλιού. Από την πτώση υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.


Ο μασκέ Λάκης Γαβαλάς και η λαμπερή «βασίλισσα» Ευαγγελία Αραβανή


Κάθε χρόνο στη χώρα μας δεν υπάρχει βασιλιάς Καρνάβαλος χωρίς την… υπογραφή της showbiz.


Ετσι φέτος οι Ρεθυμνιώτες -που γιόρτασαν τα 100 χρόνια του δικού τους πολυδιαφημισμένου καρναβαλιού- είχαν ως γκεστ σταρ τον Λάκη Γαβαλά. Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας ήταν επικεφαλής της ομάδας «Η Χιονάτη και οι επτά βαρβάτοι» αλλά και τιμώμενο πρόσωπο των δύο πάρτι στα οποία εμφανίστηκε μέσα σε ένα ροζ κελί που έγραφε -χάρη αστειότητας- ΦΥ.LAK. Οπως μάθαμε πάντως, οι ντόπιοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.


Στην Ξάνθη, την πόλη που επίσης κάθε χρόνο προετοιμάζεται με πολύ κέφι για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις της, η εντυπωσιακή Ευαγγελία Αραβανή κατείχε τα φετινά σκήπτρα της «βασίλισσας», αλλά, λόγω της βροχής και του κρύου παρέλασε με κόκκινη ομπρέλα ασορτί με την τουαλέτα της και γούνα.


Το ενδυματολογικό σύνθημα «φωτιά στα κόκκινα» ακολούθησε και η Ελσα Τόλη, η οποία παρουσίασε το καρναβάλι στο Λουτράκι, την πόλη όπου μένει τα τελευταία χρόνια.
«Βίβα Κόρινθος» αναφώνησε ο Μάρκος Σεφερλής. Ο κωμικός ηθοποιός ήταν ο παρουσιαστής του καρναβαλιού της ιδιαίτερης πατρίδας του, ντυμένος «βασιλιάς της ροκ» Ελβις Πρίσλεϊ.


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ


Πήγαν στου Φιλοπάππου για τα Κούλουμα οι υποψήφιοι


Η κακοκαιρία χάλασε τον παραδοσιακό εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας! Τα πυκνά σύννεφα και η βροχή που επικράτησαν στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν επέτρεψαν το πέταγμα του χαρταετού και τους υπαίθριους χορούς. Ετσι, αρκετοί ήταν εκείνοι που γιόρτασαν τα Κούλουμα απλώς… τρώγοντας τα γνωστά σαρακοστιανά εδέσματα.


Ο κακός καιρός έγινε αιτία να αναβληθούν οι μουσικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων στον λόφο του Φιλοπάππου, όπου είχε προγραμματιστεί χορός υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου, ενώ ελάχιστοι ήταν οι χαρταετοί που πέταξαν στον αττικό ουρανό. Ωστόσο οι Αθηναίοι που ανηφόρισαν στου Φιλοπάππου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από το σαρακοστιανό τραπέζι του δήμου, που στρώθηκε κανονικά με λαγάνες, ελιές και χαλβά.


Τους τα χάλασε


«Ο καιρός μάς τα χάλασε, είμαστε όμως εδώ με τους γενναίους, μοιράζουμε φαγητό και περνάμε καλά» δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης που έδωσε το «παρών» στη γιορτή. Τον λόφο επισκέφτηκε επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος Αρης Σπηλιωτόπουλος, που επισήμανε ότι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες «βρέθηκαν δίπλα στον συμπολίτη τους», καθώς και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που δήλωσε ότι «είναι στο δικό μας χέρι να μπορέσουμε να φέρουμε ξανά στη ζωή μας την αισιοδοξία».


Η κακοκαιρία και η ματαίωση των ημερήσιων εκδρομών είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά, όπου έσπευσαν χιλιάδες πολίτες να προμηθευτούν έστω και την τελευταία στιγμή τα απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι.


Η βροχή εμπόδισε το πέταγμα των χαρταετών και στη Θεσσαλονίκη, αλλά όχι και τις εκδηλώσεις του δήμου με παραδοσιακά εδέσματα και μουσική, που πραγματοποιήθηκαν σε στεγασμένους χώρους ή κάτω από υπόστεγα, όπως στο πολιτιστικό κέντρο της Τούμπας, στην Τριανδρία κ.α.


Αγώνας με…. λαγάνες


Τον τίτλο για την παρασκευή της μεγαλύτερης λαγάνας διεκδικούν φέτος Πρέβεζα και Κρέστενα και, όπως όλα δείχνουν, το αποτέλεσμα θα κριθεί στα εκατοστά! Στην Πρέβεζα, την είσοδο γνωστού καταστήματος «έκλεισε» η 30 κιλών και 2,20 μέτρων λαγάνα, που έφτιαξε ο ιδιοκτήτης, η οποία δεν είναι φυσικά προς πώληση, αλλά θα διατεθεί στις φτωχές οικογένειες της περιοχής. Λαγάνα-γίγας έφτιαξε και ο ιδιοκτήτης παραδοσιακού αρτοποιείου στην Κρέστενα. Για την παρασκευή της… υπερμεγέθους λαγάνας χρειάστηκαν 20 κιλά αλεύρι και οι διαστάσεις της είναι 1,50 x 2,20 μέτρα!

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...