Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Μάρτης, γδάρτης με κρύο και βροχές

Ο χειμώνας επέστρεψε με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας που θα διαρκέσουν μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Μπορεί να άργησε λίγο, αλλά ο χειμώνας επέστρεψε και μάλιστα δριμύς! Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το κύμα κακοκαιρίας που έκανε την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα μας ταλαιπωρήσει όλη την εβδομάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες.


Πρόσκαιρη αποδείχτηκε η βελτίωση που παρουσίασε ο καιρός την Κυριακή, καθώς χθες επικράτησαν κακές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Σε ορισμένες περιοχές έβρεξε πάρα πολύ, για παράδειγμα στα Βίλια, όπου έπεσαν περισσότερα από 75 χιλιοστά βροχής μέσα σε 24 ώρες, ή στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, όπου μετρήθηκαν 57 χιλιοστά. Από την παρατεταμένη βροχή προκλήθηκε συσσώρευση υδάτων στο 38ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, με αποτέλεσμα η Τροχαία να προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.


Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, κακοκαιρία θα επικρατήσει και σήμερα σε όλη τη χώρα. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο, αλλά στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Επίσης, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ένταση 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, από 7 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά.


Αντίστοιχο προβλέπεται το σκηνικό του καιρού και αύριο Τετάρτη. Στα δυτικά, τα βόρεια, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ νεφελώδης θα είναι ο καιρός και στις υπόλοιπες περιοχές, με τη διαφορά ότι εκεί οι βροχές θα είναι πρόσκαιρες. Οι νοτιάδες θα συνεχιστούν και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά άστατος σε όλη τη χώρα, με περιοδικές νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.


Τέλος, βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η στροφή των ανέμων σε βοριάδες θα φέρει μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...