Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Εβγαλαν στο σφυρί την φυλακή του θανάτου

Παρά τις αυτοκτονίες, το ακίνητο του 19ου αιώνα πωλείται για κατοικία ή επαγγελματική χρήση με τιμή πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αγοραστές που δεν παθαίνουν κλειστοφοβία πίσω από κάγκελα και δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη βεβαρημένη με πολλά θανατικά ιστορία ενός κτιρίου απευθύνονται οι υπεύθυνοι της Φυλακής της Αυτού Μεγαλειότητας Σριουσμπέρι, η οποία πωλείται είτε για κατοικία είτε για επαγγελματική χρήση σε τιμή που εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει και τα 2 εκατομμύρια ευρώ!


Η φυλακή του 19ου αιώνα, που είναι γνωστή και ως Φυλακή Ντάνα, έκλεισε τον περασμένο Μάρτιο, επειδή ήταν πολύ παλιά αλλά και πολυέξοδη σε επίπεδο συντήρησης. Οπότε τώρα βγαίνει στο σφυρί. «Εχει προσελκύσει ήδη πολλούς ενδιαφερομένους» δηλώνει ο Τσαρλς Χάουελ από το γραφείο ακινήτων Cooper Green Pooks που έχει αναλάβει την πώληση του ακινήτου με τα 182 «δωμάτια» για λογαριασμό του βρετανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης. Παραδέχεται μάλιστα πως λόγω του ότι είναι παλιό ακίνητο θα χρειαστούν πολλά χρήματα για να διαμορφωθεί κατάλληλα προκειμένου να έχει εμπορική χρήση.


Πέρα όμως από τις δυσκολίες που παρουσιάζει ένα κτίριο του 19ου αιώνα, το πιο σοβαρό μείον του είναι ότι σε αυτό έχουν χάσει τη ζωή τους πάρα πολλοί άνθρωποι. Τον Σεπτέμβριο του 2004 ο βουλευτής Τζορτζ Στέβενσον ζήτησε να γίνει έρευνα, καθώς ήταν ανησυχητική η συχνότητα με την οποία καταγράφονταν αυτοκτονίες στη φυλακή. Ενδεικτικό είναι ότι τρεις τρόφιμοι βρέθηκαν απαγχονισμένοι μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο. Επιπλέον, το διάστημα από το 1902 έως το 1961 πραγματοποιήθηκαν και εκτελέσεις επτά δολοφόνων.


Δεδομένης της διαρρύθμισης της φυλακής αλλά και του γεγονότος ότι βρίσκεται στο κέντρο του Σροπσάιαρ, εκτιμάται ότι το πιθανότερο είναι να αγοραστεί για εμπορική χρήση, όπως για παράδειγμα για τη δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου ή για τη στέγαση ενός εκπαιδευτικού ομίλου.


Οσο για την τιμή του ακινήτου, όπως υπογραμμίζουν οι άνθρωποι της εταιρίας μεσιτών που το έχει αναλάβει, θα καθοριστεί από μια σειρά παραγόντων, ωστόσο δεν αποκλείουν να φτάσει τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ.


Το βρετανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει βγάλει στο σφυρί πολλές φυλακές. Μεταξύ αυτών και μια διαβόητη φυλακή στη Σκωτία, στην οποία κρατούνταν οι πιο σκληροί εγκληματίες και ήταν γνωστή ως «εργοστάσιο μίσους».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...