Κατασχέσεις των καταθέσεων εξπρές, χωρίς προειδοποίηση!

Οσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, δεν τα εξυπηρετούν μήνες τώρα, δεν έχουν κάνει ρύθμιση και έχουν κάποια «ψιλά» στην τράπεζα για «ώρα ανάγκης», θα πρέπει να ανησυχούν.

Οσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, δεν τα εξυπηρετούν μήνες τώρα, δεν έχουν κάνει ρύθμιση και έχουν κάποια «ψιλά» στην τράπεζα για «ώρα ανάγκης», θα πρέπει να ανησυχούν. Και αυτό γιατί αλλάζουν άρδην όλα όσα γνωρίζαμε για τις αναγκαστικές κατασχέσεις στα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών. Ολοι ξέραμε ότι μέχρι σήμερα η διαδικασία ήταν χρονοβόρα αλλά και αναποτελεσματική, ενώ το Δημόσιο χαλούσε περισσότερα χρήματα για επιδόσεις κατασχετηρίων, από όσα έβαζε στο ταμείο.

Ομως για όλα έχει λύσεις το ΥΠΟΙΚ. Με το νέο σχέδιο, η διαδικασία των κατασχέσεων θα ολοκληρώνεται το πολύ μέσα σε 16 ημέρες. Πώς θα γίνονται οι κατασχέσεις; Με ένα e-mail! Εχουμε και λέμε: Οι εφοριακοί υπάλληλοι με ένα e-mail θα ζητούν και θα μαθαίνουν άμεσα από τις τράπεζες τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών. Οι εφορίες, πάλι με ηλεκτρονικό τρόπο, θα στέλνουν τα κατασχετήρια στις τράπεζες. Με το που φτάνει το κατασχετήριο οι τράπεζες θα βγάζουν τα χρήματα από τους λογαριασμούς των οφειλετών και θα τα αποδίδουν στο Δημόσιο. Εκείνο όμως που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι με το νέο σύστημα όλα θα γίνονται χωρίς ενημέρωση των οφειλετών. Και ο λόγος είναι απλός: δεν θα τους δίνεται ο χρόνος να κάνουν ανάληψη των τραπεζικών τους υπολοίπων και έτσι η Εφορία θα «αλωνίζει» και θα… καθαρίζει τον τραπεζικό λογαριασμό.

Από τα τρελά και φυσικά ελληνικά της υπόθεσης είναι ότι μπορεί να γίνει κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού ακόμη και για λόγους… υγείας. Ανασφάλιστος μεταβαίνει επειγόντως σε δημόσιο νοσοκομείο για σειρά εξετάσεων. Αν δεν έχει χρήματα, υπογράφει υπεύθυνη δήλωση ότι θα πληρώσει εν ευθέτω χρόνω. Αν ύστερα από εύλογο χρονικό διάστημα δεν πληρώσει, η οφειλή μεταβιβάζεται στην εφορία του για τα περαιτέρω. Αν η εφορία βρει τραπεζικό λογαριασμό, τον κατάσχει…

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ