Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Ο Τσεχειλίδης ξέρει ποιος είναι ο γιατρός

Η Αντιτρομοκρατική περιμένει απαντήσεις για τον 40χρονο και αν πρόκειται για τον ίδιο που είχε σχέσεις με τους αντιεξουσιαστές.

Τον ρόλο του μυστηριώδη γιατρού, που πιθανολογείται ότι είναι αντιεξουσιαστής και ίσως είχε απασχολήσει τις Αρχές για επαφές του με τον Επαναστατικό Αγώνα σε σχέση με το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα στην Κύπρο, προσπαθούν να διερευνήσουν στην Αντιτρομοκρατική έπειτα από την παράδοση του 34χρονου Αλβανού Εμίλιο Πάπα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Τον ρόλο του γιατρού στην υπογραφή του «συμβολαίου θανάτου» αποκάλυψε ο ίδιος ο επιχειρηματίας-στόχος, με επιστολή του στο Κακουργιοδικείο της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης των δύο Ελλήνων εκτελεστών που σκότωσαν τους πέντε σωματοφύλακές του στην Αγία Νάπα.

Με δεδομένο ότι ο 40χρονος γιατρός διαμένει πλέον μόνιμα σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης, όπου ασκεί το επάγγελμά του, ο γρίφος που καλείται τώρα να λύσει η Αντιτρομοκρατική είναι ο εξής: Στο παρελθόν η υπηρεσία είχε εντοπίσει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο είχε επαφές με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ είχε απασχολήσει και για ενδεχόμενη σχέση του με ένοπλη οργάνωση. Το άτομο αυτό πριν από περίπου τρία χρόνια έφυγε αιφνιδιαστικά από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε μόνιμα σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης, όπου ασκεί το ιατρικό λειτούργημα. Ετσι, το ερώτημα τώρα είναι αν πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που παρακολουθούσε η Αντιτρομοκρατική ή είναι άλλο πρόσωπο.

Αυτό το ερώτημα θα απαντηθεί στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα έχουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής με τον Αναστάσιο Τσεχιλίδη, ο οποίος έκανε πρώτος λόγο για σχέση τόσο του συγκρατούμενού του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου όσο και του 34χρονου Πάπα με τη Σέχτα Επαναστατών και, κυρίως, με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κατατεθεί επίσημο αίτημα δικαστικής συνδρομής, προκειμένου κλιμάκιο της υπηρεσίας να μεταβεί στην Κύπρο για να τον εξετάσει επίσημα.

Στην Κύπρο πάντως είχαν για… νεκρό τον Εμίλιο Πάπα, παρά το γεγονός πως τόσο ο επιχειρηματίας-στόχος όσο και ένα στέλεχος της Κυπριακής Αστυνομίας είχαν συχνή επικοινωνία μαζί του έως και τον Αύγουστο του 2013, σε μια προσπάθεια να τον πείσουν να πάει στην Κύπρο προκειμένου να τους αποκαλύψει τον άνθρωπο που πλήρωσε 30.000 ευρώ για την εκτέλεση του «συμβολαίου θανάτου».

Οπως αποκάλυψε ο ίδιος ο επιχειρηματίας, το κινητό τηλέφωνο του Εμίλιο Πάπα το είχε δώσει σε έναν αστυνομικό με το όνομα «Γιώργος», λέγοντάς του πως πρόκειται για τον άνθρωπο που έκλεισε το «συμβόλαιο» με τους δύο Ελληνες εκτελεστές των φρουρών του.

Ομως, όπως ο ίδιος ο επιχειρηματίας υποστήριξε, σε σύντομο χρονικό διάστημα ο αστυνομικός τού είπε πως ο Πάπα είχε εξαφανιστεί στην Αλβανία και το πιο πιθανό ήταν πως έπεσε θύμα τροχαίου ή δολοφονικής ενέργειας, ενώ τα ίχνη του χάθηκαν! Μέχρι που -ως εκ θαύματος! – ο «νεκρός» εμφανίστηκε έξω από τη ΓΑΔΑ και παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...