Πτήση ελπίδας στο Αμβούργο για την Αλεξία

❱❱ Η οκτάχρονη, η οποία το Πάσχα τραυματίστηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα, μεταφέρεται σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης

Ταξίδι προς την ελπίδα αναμένεται να κάνει σήμερα η μικρή Αλεξία, το κοριτσάκι από τις Θεσπιές Βοιωτίας που το Πάσχα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα, ενώ έπαιζε αμέριμνο στην αυλή του σπιτιού του!

Από την Εύα Παπαδάτου

Οι γονείς της 8χρονης, Νικολέτα και Λουκάς Σαμαρτζής, κατάφεραν με τη βοήθεια τού κόσμου να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό των 90.000 ευρώ για τη μεταφορά της κόρης τους στο Αμβούργο, όπου για πεντέμισι μήνες θα ακολουθήσει θεραπεία σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης με ειδίκευση στα παιδιά.

Εδώ και έξι μήνες το αγγελούδι νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αλλά ο πατέρας και η μητέρα του ήθελαν, αντί να μεταφερθεί σε γνωστό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, να πάει σε αντίστοιχο κέντρο της γερμανικής πόλης. Πριν από λίγες ημέρες είχαν απογοητευτεί, καθώς το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ είχε απορρίψει το αίτημά τους να μεταφερθεί η κορούλα τους στο εξωτερικό. Εκείνοι, όμως, δεν το έβαλαν κάτω και απηύθυναν έκκληση στον απλό κόσμο να βοηθήσει όπως μπορεί για να κάνει η μικρή τους το ταξίδι που πιστεύουν ότι θα τη βοηθήσει.

«Το παιδί μου πρέπει να φύγει έξω, δεν υπάρχει κέντρο για την Αλεξία εδώ, τόσο μικρή που είναι» είχε πει πριν λίγες ημέρες η μητέρα της, εκφράζοντας την ευχή και την ελπίδα «να περπατήσει ξανά, να μιλήσει ξανά, να πει “μαμά”, “μπαμπά”, να είναι το παιδί που ήταν…».

Στην αυλή

Η μοίρα έπαιξε τραγικό παιχνίδι στην άτυχη μικρούλα και στους δικούς της την Κυριακή του Πάσχα. Η Αλεξία έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές με άλλα παιδάκια, όταν ξαφνικά έπεσε αιμόφυρτη στο δάπεδο.

Τα ουρλιαχτά των παιδιών που είδαν το κοριτσάκι να έχει πέσει αναίσθητο στο χώμα, πλημμυρισμένο στο αίμα, σήκωσαν στο πόδι όλο το χωριό. Από τότε άρχισε για την άτυχη 8χρονη και τους γονείς της ο απόλυτος εφιάλτης. Το παιδί είχε χτυπηθεί στη δεξιά κροταφική χώρα από πυροβόλο όπλο. Μάλιστα η βολίδα είχε σφηνωθεί στο κρανίο και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή της.

Ο 54χρονος δράστης εντοπίστηκε και εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για πρόκληση μη σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων να μην πλησιάζει το χωριό όπου έγινε το κακό, απόφαση που προκάλεσε την οργή της οικογένειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Δευτερόλεπτα πριν πάθει το εγκεφαλικό ο Μυλωνάκης απάντησε σε μήνυμα της Μεσσαροπούλου λέγοντας…»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Δήμος Βερύκιος κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Happy Day» για την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Κεφαλονιά: «Ραγίζει» καρδιές η μητέρα της 19χρονης – «Η Μυρτώ μου θα έρθει σπίτι, δεν έφυγε»

Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο κέντρο του Αργοστολίου και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Δεν είναι σύντροφος αλλά ο γιος της – Γνωστή τραγουδίστρια ποζάρει αγκαλιά με τον Βαγγέλη της!

Η τραγουδίστρια πρόσφατα δημοσίευσε φωτογραφίες με τον γιο της να την κρατάει αγκαλιά και όπως βλέπετε αν δεν ξέραμε πως ήταν το παιδί της θα λέγαμε πως βρήκε νέο σύντροφο.

Μάχη για τη ζωή της δίνει η Νάντια Φαρές – Βρέθηκε στον πάτο της πισίνας

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η Γαλλίδα ηθοποιός Νάντια Φαρές, η οποία έγινε διάσημη μέσα από την ταινία «Πορφυρά ποτάμια» δίπλα στον Βενσάν Κασέλ και τον Ζαν Ρενό

Σοφία Χατζηπαντελή: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις της Σοφίας Χατζηπαντελή προκάλεσαν έντονη συζήτηση,...

«Δεν θα πλήρωνα να δω την Κωνσταντίνα – Αν είχε το άστρο, θα είχε προχωρήσει περισσότερo»

«Δεν ξέρω αν βρήκε το στίγμα της στη μουσική. Είναι ποπ; Είναι λαϊκή; Δεν κατάλαβα ποτέ. Δεν θα πάω να πληρώσω για να τη δω»

Κεφαλονιά: Δείτε τι βρήκε η αστυνομία στο δωμάτιο που ήταν η 19χρονη Μυρτώ

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλονιά. Ένας εκ των κατηγορουμένων είδαμε σε βίντεο να την κουβαλάει αναίσθητη έξω από δωμάτιο ξενοδοχείου. Τι βρέθηκε στο δωμάτιο;