Τετάρτη 13|11|2019
ΑΡΧΙΚΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Στα χέρια πειρατών τάνκερ του εφοπλιστή Καρνέση

Στα χέρια πειρατών τάνκερ του εφοπλιστή Καρνέση

Ένα θρίλερ με απρόβλεπτη τροπή βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτά του Τόγκο με ένα υπό ελληνική σημαία τάνκερ που έχει πέσει στα χέρια πειρατών, οι οποίοι κρατούν ομήρους τέσσερα μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και έναν Έλληνα, ενώ οι υπόλοιποι είναι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας από τη Γεωργία.

Πρόκειται για το τάνκερ «Elka Aristotle», που ανήκει στην εταιρία European Product Carriers του Έλληνα εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, ο οποίος διαθέτει το 63,8% της ΕΛΙΝΟΪΛ, της δεύτερης μεγαλύτερης σε τζίρο εταιρίας εμπορίας πετρελαίου.

Η πειρατεία στο ελληνικό τάνκερ έγινε από ενόπλους τη Δευτέρα, 18 χιλιόμετρα ανοιχτά του λιμανιού Λόμε, παρότι το πετρελαιοφόρο φυλασσόταν από ιδιωτικούς φύλακες, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών.

Την πειρατεία επιβεβαίωσε και η πλοιοκτήτρια εταιρία, η οποία ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της πως «είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι συνέβη ένα περιστατικό στο Τόγκο, που είχε ως αποτέλεσμα την απαγωγή τεσσάρων μελών του πληρώματος. H εταιρία υπογράμμισε, επίσης, πως η προστασία και η ασφάλεια των ανθρώπων του πληρώματος είναι υψίστης σημασίας και ότι οι υπεύθυνοί της κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν την έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωση των τεσσάρων ναυτικών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως τόσο το πλοίο όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα είναι ασφαλή και παράλληλα ζητείται από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ευαίσθητη φύση της κατάστασης και τα μέλη των οικογενειών του πληρώματος αυτή τη δύσκολη για όλους ώρα.

Για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ και ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να παρακολουθούν στενά το θέμα. Το ρεσάλτο στο τάνκερ υπό ελληνική σημαία συνέβη δύο ημέρες μετά ένα παρόμοιο περιστατικό πειρατείας στα νερά του Μπενίν, όπου οι πειρατές είχαν επιτεθεί σε πλοίο νορβηγικών συμφερόντων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε μας στο Facebook!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CELEBRITY NEWS