Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Τρεις νύφες γεμάτες με φινέτσα γύρω από τον τέως!

Από κοινές (αλλά πανέμορφες) θνητές κατάφεραν να στεφθούν βασίλισσες στις καρδιές των γαλαζοαίματων υιών.


Ομορφες, χαρισματικές, αρτίστες στο σαβουάρ βιβρ και με γνήσια φινέτσα. Στοιχεία που αναμφισβήτητα διαθέτουν οι τρεις νύφες της πρώην βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας κλέβοντας τις εντυπώσεις και αιχμαλωτίζοντας προσοχή σε κάθε τους εμφάνιση δίπλα στους γαλαζοαίματους συζύγους τους. Μαρί Σαντάλ, Λετίθια Ορτίθ, Τατιάνα Μπλάτνικ, τρεις κοινές θνητές που κατάφεραν με το ταμπεραμέντο τους να στεφθούν βασίλισσες στις καρδιές του πρίγκιπα Παύλου, του Φελίπε από την Ισπανία και του πρίγκιπα Νικόλαου. Και οι τρεις βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Ελλάδα για το μνημόσυνο των 50 ετών από τον θάνατο του βασιλιά Παύλου, πατέρα του Κωνσταντίνου, προσελκύοντας τα βλέμματα και μαγεύοντας τον φωτογραφικό φακό.


Οι τρεις καλλονές έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εκτίμηση ολόκληρης της πρώην βασιλικής οικογένειας από την πρώτη κιόλας γνωριμία, αφού η παιδεία τους, σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα τους, δεν άφηνε περιθώρια για αντιρρήσεις. Το ίδιο συμβαίνει και σε ολόκληρο τον κόσμο των γαλαζοαίματων, οι οποίοι τις ξεχωρίζουν και τις σέβονται. Εκτός όμως από τα στοιχεία του χαρακτήρα τους, που θεωρούνται από τα βασικότερα προσόντα τους, η Μαρί Σαντάλ, η Λετίθια Ορτίθ και η Τατιάνα Μπλάτνικ ξεχωρίζουν και για την εμφάνισή τους που κατά καιρούς γίνεται πρώτο θέμα συζήτησης στα γυναικεία γαλαζοαίματα -και όχι μόνο- πηγαδάκια.


Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός ότι διάσημοι στιλίστες και σχεδιαστές μόδας που έχουν κληθεί κατά καιρούς να ασχοληθούν με το στιλ και κυρίως με τις επίσημες εμφανίσεις τους τις κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις πιο όμορφες εστεμμένες. «Εχουν μοναδικό πριγκιπικό στιλ, ενώ μπορούν να αναδείξουν ακόμα και την πιο απλή δημιουργία» έχουν κατά καιρούς σχολιάσει για τις νύφες των ντε Γκρέτσια, ενώ χαίρονται να δημιουργούν για εκείνες, αφού -μεταξύ άλλων- διαθέτουν και αναλογίες μοντέλων.


Τατιάνα Μπλάτνικ


Από event planer έγινε πριγκίπισσα


Οταν η πανέμορφη Τατιάνα Μπλάτνικ γνώρισε τον δεύτερο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, τον Νικόλαο, δεν ήξερε τίποτα για την καταγωγή του και την ιστορία που κουβαλούσε. Αυτό παραδέχτηκε άλλωστε και σε πρόσφατη συνέντευξή της η εντυπωσιακή ξανθιά, που δεν φεύγει λεπτό από το πλευρό του πρίγκιπα της καρδιάς της. «Δεν ήξερα ότι ήταν πρίγκιπας. Οταν τον γνώρισα, ήταν απλά ο Νικόλας, ένας φίλος του αδερφού μου».


Η Τατιάνα Μπλάτνικ γεννήθηκε το 1980 στη Βενεζουέλα. Είναι κόρη ενός θρυλικού, όπως χαρακτηρίζεται, playboy της εποχής, του σλοβενικής καταγωγής Βλαντιμίρ Λάντισλαβ «Λότι» Μπλάτνικ, και της Γερμανίδας Μαρί Μπλανς Μπιερλίν. Τον πατέρα της, ο οποίος διατηρούσε στα 60s δεσμό με την ηθοποιό Νάταλι Γουντ, τον αποκαλούσαν «βασιλιά των παπουτσιών» της Βενεζουέλας. Η μητέρα της, πάλι, έχει αριστοκρατικό προφίλ, καθώς η καταγωγή της είναι από τον οίκο του Ανόβερο και του βασιλιά Γεωργίου Ι της Αγγλίας.


Σε ηλικία 6 ετών η Τατιάνα θα χάσει τον πατέρα της, ενώ τα επόμενα χρόνια τα περνά μεταξύ Ελβετίας -εσώκλειστη σε αυστηρά αγγλικανικά κολέγια- και Ουάσινγκτον, όπου σπούδασε μετά τα δεκαοχτώ, επιστρέφοντας όμως κάθε χρόνο στην Ελβετία και στο θέρετρο Γκστάαντ, αφού λατρεύει το σκι. Εκεί άλλωστε συνάντησε τον Νικόλαο, τον οποίο ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Παρά τις σπουδές Λογοτεχνίας και Κοινωνιολογίας, η Τατιάνα αποφασίζει να ασχοληθεί με τις δημόσιες σχέσεις και αναλαμβάνει το σημαντικό πόστο της event planner για λογαριασμό της απαιτητικής σχεδιάστριας Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ.


Η πρώτη φορά που θα επισκεφτεί την Αθήνα θα είναι το 2009 και οι επαγγελματικές της μετοχές θα ανέβουν τόσο ψηλά που θα εξελιχθεί σε πιστή ακόλουθο της «ιέρειας των ντεφιλέ», με αποτέλεσμα να αναλάβει τον ρόλο «κυρίας επί των τιμών» σε επίδειξη της σχεδιάστριας στη χώρα μας. Ο γάμος της στις Σπέτσες τον Αύγουστο 2010 θα χαρακτηριστεί το απόλυτο γεγονός, ενώ θα καλυφθεί από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο.


Οι γαλαζοαίματες ακόμα μιλούν στους κύκλους τους για το νυφικό της Τατιάνας Μπλάτνικ, που ήταν του οίκου Angel Sanchez, γνωστού τόσο για την εξειδίκευσή του στα νυφικά όσο και για τις διάσημες πελάτισσές του Σάντρα Μπούλοκ, Εύα Λονγκόρια, Ζιζέλ, Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ και Μπιγιονσέ. Το σχέδιό του συνδύαζε μπούστο σε χαρακτηριστική γλυπτή φόρμα με μια vintage πινελιά ενός ντελικάτου μπολερό από λεπτοδουλεμένη δαντέλα, ενώ λόγω της «πριγκιπικής» εμφάνισης, δεν έλειπαν η τιάρα και το μακρύ πέπλο από το λουκ.


Μαρί Σαντάλ


Απόλυτο «fashion icon» στο πλευρό του Παύλου


Συγγραφέας παιδικών βιβλίων και σχεδιάστρια ρούχων είναι η πρώτη νύφη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Μαρί Σαντάλ. Είναι παντρεμένη εδώ και 19χρόνια με τον πρίγκιπα Παύλο και μητέρα πέντε παιδιών. Γεννημένη στις 17 Σεπτεμβρίου του 1968 στο Λονδίνο και με σπουδές που μια πριγκίπισσα πρέπει να έχει, η εντυπωσιακή ξανθιά θεωρείται σήμερα μία από τις πιο επιτυχημένες καριερίστριες της υφηλίου. Η σειρά παιδικών ρούχων με το όνομα Μarie Chantal είναι τόσο πετυχημένη που κατάφερε να κερδίσει ακόμη και το πιο δύσκολο καταναλωτικό κοινό, που δεν είναι άλλο από αυτό της Βρετανίας. Στο κατάστημά της στο Λονδίνο εξυπηρετεί η ίδια τους πελάτες της, μεταξύ των οποίων και όλες σχεδόν οι διάσημες μαμάδες του Χόλιγουντ.


Παράλληλα θεωρείται από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες στον κύκλο των γαλαζοαίματων και έχει φίλη της την ηθοποιό Γκουίνεθ Πάλτροου, την οποία συνόδευσε στο παρελθόν σε τελετή απονομής Οσκαρ. Μάλιστα η Μαρί Σαντάλ είναι η μοναδική που τόλμησε σε επίσημη εμφάνισή της (τον Ιανουάριο του 2012) να φορέσει -πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια- τη διαμαντένια τιάρα της βασίλισσας Φρειδερίκης.


Η Μαρί Σαντάλ είναι γνωστή και για τη φιλανθρωπική της δραστηριότητα, καθώς στηρίζει με δωρεές χρημάτων αλλά και με έργο ιδρύματα και οργανισμούς για την προστασία της φύσης, καθώς και το New York School of American Ballet και το The Animal American Center. Το όνομά της έχει δοθεί μέχρι και στο πιο γρήγορο σκάφος του κόσμου, το «Mari Cha IV», που είναι επισήμως ένα από τα ταχύτερα μονόγαστρα σκάφη.


Με τον πρίγκιπα Παύλο γνωρίστηκε το 1993 σε ένα πάρτι στη Νέα Ορλεάνη. Την 1η Ιουλίου του 1995 δέθηκε μαζί του με τα δεσμά του γάμου σε μια τελετή μέσω της οποίας ασπάσθηκε το ορθόδοξο δόγμα και έλαβε το όνομα «Μαρία». Ο γάμος τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο, έγινε πρώτο θέμα σε όλο τον πλανήτη. Εφερε στον κόσμο τη Μαρία Ολυμπία στις 25 Ιουλίου του 1996, τον Κωνσταντίνο Αλέξιο στις 29 Οκτωβρίου του 1998, τον Αχιλλέα Ανδρέα στις 12 Αυγούστου του 2000, τον Οδυσσέα Κίμωνα στις 17 Σεπτεμβρίου του 2004 και τον Αριστείδη μΣταύρο στις 29 Ιουνίου του 2008.


Λετίθια Ορτίθ


H εστεμμένη που έγινε μεγαλοδημοσιογράφος


Η Λετίθια Ορτίθ βρέθηκε να φλερτάρει με τον πρίγκιπα της Ισπανίας Φελίπε -γιος της αδερφής του Κωνσταντίνου, βασίλισσας Σοφίας- σε ένα δημοσιογραφικό ρεπορτάζ που εκείνη επιμελούνταν και τελικά τον παντρεύτηκε. Εντυπωσιακά όμορφη, πάντα σικάτα ντυμένη με τις τελευταίες δημιουργίες των Μiguel Ρalacio, Αdolfo Dominguez, Felipe Varela και Lorenzo Caprile, και με κοσμήματα Τous, Υanes, Cartier και Suarez, ξέρει να ξεχωρίζει και να τραβά τα φλας πάνω της.


Μάλιστα δεν είναι και λίγες οι φορές που οι κοσμικές της εμφανίσεις έχουν γίνει θέμα στα μεγαλύτερα lifestyle έντυπα και εκπομπές, με τους περισσότερους ειδικούς να την κατατάσσουν στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες γαλαζοαίματες.
Κόρη ενός δημοσιογράφου και μιας νοσοκόμας από το Οβιέδο, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της με Master στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και άρχισε να χτίζει μια λαμπρή καριέρα. Αρχισε να φιγουράρει μέσω των τηλεοπτικών της συνεργασιών με το Bloomberg, το CNN Plus και το εθνικό κανάλι της Ισπανίας, ενώ απέσπασε και το βραβείο από το Ιδρυμα Τύπου της Μαδρίτης για την πιο επιτυχημένη δημοσιογράφο κάτω των 30 ετών. Ο γάμος της με τον Φελίπε τελέστηκε στη Μαδρίτη στις 22 Μαΐου του 2004 και το ζευγάρι έχει ήδη αποκτήσει δύο κόρες, την πριγκίπισσα Ελεονόρα της Ισπανίας στις 31 Οκτωβρίου του 2005 και την πριγκίπισσα Σοφία της Ισπανίας στις 29 Απριλίου του 2007.


Η 41χρονη σήμερα Λετίθια ασχολείται με ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, ενώ οι Ισπανοί την αγαπούν και την ξεχωρίζουν. Σύμφωνα μάλιστα με τα ισπανικά μέσα, η αυλή του πρίγκιπα Φελίπε και της πριγκίπισσας Λετίθια διέθετε πάντα όλα τα best seller στοιχεία της λάμψης και της δύναμης, αλλά και πολλά μυστικά. Εξι χρόνια μετά τον γάμο τους μάλιστα το love story τους έγινε σαπουνόπερα που προβλήθηκε με επιτυχία στην ισπανική τηλεόραση. Πρόκειται για μίξη των πραγματικών γεγονότων με στοιχεία φαντασίας. Η σειρά εξιστορεί τη γνωριμία του ζευγαριού και την πορεία του μέχρι τον καθεδρικό ναό Αλμουντένα της Μαδρίτης, όπου έγινε ο γάμος του και έχει τίτλο «Φελίπε και Λετίθια: Μια ιστορία αγάπης».


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ – Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...