Απάντηση-διαμαρτυρία του αστυνομικού Φωτεινού Παγιαύλα

Με εξώδικη δήλωσή του στην «Εspresso», ο αστυνομικός Φωτεινός Παγιαύλας διαμαρτύρεται για το ρεπορτάζ της 13/11/2019 με τον τίτλο «Από το Λιμενικό στο My Style Rocks», το οποίο αναφερόταν στην Κατερίνα Πλακίδα, ζητώντας να αποκατασταθεί η τρωθείσα τιμή και υπόληψή του από σχετική αναφορά στο πρόσωπό του που γινόταν στο σχετικό δημοσίευμα. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Είναι απολύτως αναληθές ότι η Ελληνική Αστυνομία επέβαλε ”περιοριστικά μέτρα” στον Αστυνομικό κ. Παγιαύλα, όπως εσφαλμένα αναφέραμε γι’ αυτόν, με αφορμή δηλώσεις του υπέρ των μεταναστών και τις δηλώσεις του υπέρ του Athens Pride και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Το αληθές είναι ότι ουδέποτε η Ελληνική Αστυνομία επέβαλε οποιοδήποτε ”περιοριστικό μέτρο” στον Αστυνομικό κ. Παγιαύλα για τις ανωτέρω δημόσιες δηλώσεις του και ότι ουδέποτε ο Αστυνομικός κ. Παγιαύλας έχει αντιμετωπίσει περιοριστικά μέτρα από την Υπηρεσία του σε σχέση με τις δημόσιες δηλώσεις του για θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, η προστασία των οποίων αποτελεί εξάλλου και καταστατικό σκοπό της ίδιας της ύπαρξης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι επίσης απολύτως αναληθές ότι ο Αστυνομικός κ. Παγιαύλας χρησιμοποίησε ”υβριστικούς χαρακτηρισμούς” για την κ. Αικατερίνη Πλακίδα, καθώς επ’ αυτού του θέματος μόνη αρμόδια για να κρίνει τους χαρακτηρισμούς ως ”υβριστικούς” ή ως ”θεμιτές αξιολογικές κρίσεις” είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας εκκρεμεί η αναφερθείσα στο δημοσίευμα μήνυση της κ. Πλακίδα… (…)Σεβόμενη το τεκμήριο της αθωότητας και των δύο, η ΕSPRESSO έπρεπε, αφενός, να είχε αναζητήσει τη διασταύρωση της πληροφορίας και την άποψη και των δύο πλευρών και, αφετέρου, έπρεπε να είχε τηρήσει επιφυλάξεις στη διατύπωση των πραγματικών περιστατικών, όπως τα παρουσίασε το ένα από τα δύο μέρη, δηλαδή η κ. Πλακίδα (…)».

Η θέση της «Εspresso»

Η «Εspresso», αφού διευκρινίσει ότι δεν παρουσίασε σε καμία περίπτωση τις θέσεις της κυρίας Πλακίδα, καθόσον οι πληροφορίες που δημοσίευσε δεν προέρχονταν από αυτήν, αλλά από έρευνα που διενήργησε συλλέγοντας τα στοιχεία του ρεπορτάζ, καθώς και από τις δημοσιεύσεις σε εφημερίδες, περιοδικά, αλλά και τις δημόσιες αναρτήσεις του διαμαρτυρόμενου και της πρώην λιμενικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγνωρίζει ότι πράγματι η κρίση για το αν οι φράσεις που χρησιμοποίησε ο ίδιος σε βάρος της λιμενικού ήταν υβριστικοί χαρακτηρισμοί ή όχι ανήκει αποκλειστικά στη Δικαιοσύνη, όπως και για τους αντίθετους ισχυρισμούς της κυρίας Πλακίδα εναντίον του ιδίου, για τους οποίους έχει προσφύγει αυτός -όπως δηλώνει στην εξώδικη διαμαρτυρία του- στη Δικαιοσύνη.

Επίσης, εφόσον ο ίδιος μάς δηλώνει με την ως άνω εξώδικη διαμαρτυρία του ότι δεν έχουν επιβληθεί σε βάρος του περιοριστικά μέτρα από την υπηρεσία του σχετικά με τις δημόσιες δηλώσεις του για θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσαμε να προσβάλουμε τον διαμαρτυρόμενο αστυνομικό και να δημιουργήσουμε στρεβλή εντύπωση ως προς την ακεραιότητα της προσωπικότητάς του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ