Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Βράζουν» τα νησιά! Υπό παραίτηση ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου

Διορία μίας εβδομάδας προτού παραιτηθεί και επίσημα δίνει στην κυβέρνηση ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, ο οποίος δηλώνει ότι θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον δημαρχιακό θώκο σε περίπτωση που δεν υπάρξει αναθεώρηση των εξαγγελιών αναφορικά με τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που θα εγκατασταθούν στη δομή του νησιού.

«Έχει γίνει ανατροπή των υποσχεθέντων, θέλουν να δημιουργήσουν μια άλλη Σάμο μέσα στη Σάμο. Πρόκειται για κατάληψη της νήσου, και σε αυτό δεν θα βάλω την υπογραφή μου» λέει χαρακτηριστικά.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου προχθές το βράδυ, όταν ανακοίνωσε πως θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί του, προκειμένου να μάθει αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Όπως εξηγεί, έρχεται αντιμέτωπος σε καθημερινή βάση με τις αντιδράσεις των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό.

«Δεν μπορεί μόνο ένας δήμαρχος να σηκώνει ένα τόσο μεγάλο βάρος. Πήραν πίσω όσα έλεγαν για μάξιμουμ 1.500 αλλοδαπούς στο νησί μας, και είμαι υπόλογος στους κατοίκους» σημειώνει, ενώ ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδος τόνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί είναι τεράστιο, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να το επιλύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στη Λέσβο

Μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών δομών και το σταδιακό κλείσιμο της πολύπαθης Μόριας, ανάστατοι είναι και οι κάτοικοι της Λέσβου.

«Αυτό είναι ουτοπικό. Δεν μπορεί να οργανωθεί το χάος που έχει δημιουργηθεί εδώ ούτε σε έναν χρόνο» λέει η κάτοικος της περιοχής και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μόριας Κλεονίκη Βουγιουκλή και προσθέτει ότι οι νησιώτες φοβούνται πως το πρόβλημα δεν θα λυθεί, επειδή δεν υπάρχει βούληση. «Πιστεύουμε πως θα υπάρχουν και η Μόρια και οι κλειστές δομές. Δεν μας υπολογίζει το κράτος και το έχει δείξει πολλές φορές. Λειτουργεί τζαμί μέσα σε χώρο του Ελληνικού Στρατού και δεν αντιδρά κανείς» σημειώνει.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των μέτρων για το Προσφυγικό ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αποτελεσματικότητά τους και επισήμανε ότι υπάρχουν αρκετά θολά σημεία, τα οποία πρέπει να διευκρινιστούν.

«Δεν έχει γίνει γνωστό με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή των χώρων όπου θα δημιουργηθούν οι κλειστές δομές. Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να το γνωρίζει και να είναι σύμφωνη με αυτό. Τόσα χρόνια, ως πολιτικός μηχανικός, είδα πολλά έργα να ναυαγούν εξαιτίας των αντιδράσεων από τους κατοίκους» είπε και πρόσθεσε πως μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα από τους συμπατριώτες του, οι οποίοι φοβούνται πως τελικά θα συνυπάρχουν η Μόρια και οι κλειστές δομές.

«Σε ό,τι έχει να κάνει με τη χωρητικότητα κάθε δομής, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα φιλοξενούνται 5.000 και άνω, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πόσοι θα είναι αυτοί οι παραπάνω. Ήδη στη Μόρια έχουμε 17.000 ανθρώπους και προχθές μόνο έφτασαν 270 από τα τουρκικά παράλια» είπε και ξεκαθάρισε πως δεν έχει λάβει διευκρινιστική ενημέρωση από τους αρμοδίους γι’ αυτά τα ζητήματα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...