Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο «Γηρυόνης» «χτύπησε» και τους καλλιτέχνες

Το πέρασμα του κύματος κακοκαιρίας από την άλλοτε κοσμοπολίτικη Κινέτα υπήρξε καταστροφικό και για πολλές κατοικίες γνωστών καλλιτεχνών, που «βούλιαξαν» στα λασπόνερα.

Από τον ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Μετά την πυρκαγιά του 2018, η οποία έπληξε την περιοχή αφήνοντας πίσω της στάχτες και αποκαΐδια, ήρθε τώρα η σειρά των χειμάρρων να αποτελειώσουν ό,τι είχε απομείνει όρθιο.

Και μπορεί η πιο διάσημη κάτοικος Κινέτας να είναι η Ζωζώ Σαπουντζάκη, της οποίας τη βίλα «κατάπιε» τότε η πυρκαγιά, ωστόσο υπάρχουν κι άλλα μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου που διατηρούν εκεί ακίνητες περιουσίες, οι οποίες χάθηκαν πρόσφατα μέσα σε λίγες ώρες, λόγω της μανίας του «Γηρυόνη».

Από τις πιο γνωστές και παλιές βίλες της περιοχής είναι του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Μουζάκη, που αποτελεί μόνιμη κατοικία της χήρας του Άννας Μουζάκη και του γιου τους Ζάχου. «Ο,τι και να πω είναι λίγο για την καταστροφή που έχουμε υποστεί.Καταστράφηκαν το υπόγειο, το ισόγειο, οι μάντρες, το κλιμακοστάσιο και το νερό μού πήρε και τα δύο αυτοκίνητα που είχα εκεί» αποκαλύπτει στην «Espresso», φανερά σοκαρισμένος, ο γιος του μουσικοσυνθέτη Ζάχος Μουζάκης.

f2 Giorgos Mouzakis
Ο Γιώργος Μουζάκης

Το πιο θλιβερό για την οικογένεια είναι ότι τα ορμητικά νερά πήραν μαζί τους σπουδαία κειμήλια του θρυλικού καλλιτέχνη. «Ένα μεγάλο μέρος του αρχείου και των κειμηλίων του πατέρα μου χάθηκε για πάντα» αναφέρει ο γιος του.

Σε μικρή απόσταση βρίσκεται η οικία του μεγάλου σολίστα του μπουζουκιού Κώστα Παπαδόπουλου, που υπέστη επίσης ανεπανόρθωτες ζημιές. Ο μουσικός και συνεργάτης της θρυλικής δισκογραφικής εταιρίας Columbia, που ευτύχησε να παίξει μαζί με τον Στέλιο Καζαντζίδη, την Καίτη Γκρέυ, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Απόστολο Καλδάρα και πολλούς ακόμα, είδε τον «Γηρυόνη» να βάζει στο… στόχαστρο και τη δική του περιουσία.

F3 10
Ο Κώστας Παπαδόπουλος

«Οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής πήγαν στράφι. Το σπίτι το έχτισα τη δεκαετία του ’70 και σχεδόν το είχα κάνει μόνιμη κατοικία. Τελικά κατέστρεψε σχεδόν τα πάντα αυτή η θεομηνία. Σαφώς και είμαι πολύ στενοχωρημένος με όσα αντίκρισα. Δυστυχώς, δεν είμαι νέος για να μπορώ να το ξαναχτίσω. Δυστυχώς…» λέει με θλίψη στην «Espresso».

Στα λασπόνερα

Τέλος, «βυθισμένο» στα λασπόνερα βρήκε το σπίτι του και ο σπουδαίος χορογράφος Δημήτρης Ιβάνωφ, ο οποίος έμαθε τα άσχημα νέα ενώ ήταν στο νοσοκομείο, άρρωστος. «Πήγε ο γιος του Γιώργου Μουζάκη και είδε τι είχε συμβεί στο δικό μου σπίτι. Δεν μου είπε τίποτα, γιατί ήμουν άρρωστος και δεν ήθελε να με πανικοβάλει. Ωστόσο το υπόγειο και οι μάντρες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Και, δυστυχώς, το σπίτι δεν ήταν ασφαλισμένο για καιρικά φαινόμενα. Χρειάζονται χρήματα και οι εποχές δεν ενδείκνυνται για τέτοια έξοδα. Δουλεύεις μια ζωή και τελικά σ’ τα παίρνει όλα το νερό» μας δηλώνει με παράπονο ο χορογράφος.

f4 dimitris ivanof
Ο Δημήτρης Ιβάνωφ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...