Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μαζί για το Παιδί: Μαζί στρώνουμε το πασχαλινό τραπέζι για 600 παιδιά

Φέτος το Πάσχα το Μαζί για το Παιδί μας...

Η μικρή πήρε το επώνυμο της μητέρας της, Καρολάιν, την οποία σκότωσε...

Το επώνυμο της αδικοχαμένης μητέρας της πήρε η Λυδία...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Ο σφαγέας της Κυριακής θα εξεταστεί από τρεις ψυχιάτρους

Τρεις ψυχίατροι θα εξετάσουν εκ νέου τον 39χρονο που...

Σοκ με τον κόουτς Κουρμπανά

Το «θανάσιμο» μυστικό του πρώην λαμπερού διεθνή ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.

Δύο ημέρες μετά τον ξαφνικό χαμό της συζύγου του, το πικρό μυστικό του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και νυν προπονητή βγήκε στην επιφάνεια… Το προσωπικό του δράμα ήρθε σε σύγκρουση με το επαγγελματικό καθήκον του, αλλά ο κόουτς Νίκος Κουρμπανάς έκανε την καρδιά του πέτρα, έμεινε στις επάλξεις και κάθισε στον πάγκο της ομάδας του, παρά το σοκ που είχε υποστεί και την αβάσταχτη θλίψη του. Μάλιστα ο προπονητής του Παναιγιάλειου δεν μίλησε σε κανέναν για τον θάνατο της γυναίκας του Ιωάννας, για να μην επηρεάσει ψυχολογικά τους παίκτες του πριν από το ντέρμπι της Football League κόντρα στον Πανηλειακό!

Τα ξημερώματα της Δευτέρας κι ενώ κοιμόταν στο σπίτι του στο Αίγιο δέχτηκε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από την κόρη του Χριστίνα. Αμέσως αισθάνθηκε ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Εκείνη με φωνή τρεμάμενη του είπε «μπαμπά, χάσαμε τη μαμά από ανακοπή, έλα γρήγορα στην Αθήνα»!
Χωρίς να χάσει λεπτό πήρε το αυτοκίνητό του για να σταθεί στο πλευρό της κόρης του και στα συγγενικά πρόσωπα τής εν διαστάσει γυναίκας του, με την οποία διατηρούσε, λόγω του παιδιού τους, πολύ καλή σχέση. Ο θάνατος της Ιωάννας, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία της, σε ηλικία 48 ετών προήλθε από ανακοπή καρδιάς.

Σεβαστή η επιθυμία

Τον μόνο άνθρωπο που ενημέρωσε ο Νίκος Κουρμπανάς φεύγοντας από το Αίγιο μέσα από την ομάδα του ήταν ο πρόεδρος του Παναιγιάλειου Αντώνης Ρέλλας, από τον οποίο ζήτησε να μην πει τίποτα στους παίκτες της ομάδας, γιατί σε λίγες ώρες επρόκειτο να δώσουν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι πρωταθλήματος. «Πρόεδρε, σε παρακαλώ, δεν θέλω να πεις τίποτα στα παιδιά, γιατί το ματς αυτό είναι πολύ κρίσιμο και δεν πρέπει να επηρεαστούν». Ο πρόεδρος της αιγιώτικης ομάδας σεβάστηκε την επιθυμία του και το είπε μόνο στον γενικό αρχηγό Θανάση Σταθακόπουλο.

Το πρωί της Δευτέρας ο Αντώνης Ρέλλας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Κουρμπανά. «Του ζήτησα να μην έρθει στο ματς με τον Πανηλειακό και να κοουτσάρει την ομάδα ο βοηθός του Παύλος Ανωγειάτης. Εκείνος όμως ήταν ανένδοτος και ήρθε στο παιχνίδι, γιατί ήθελε να σταθεί στο πλευρό των παιδιών» λέει στην «Espresso» ο πρόεδρος του Παναιγιάλειου.

Πράγματι ο Νίκος Κουρμπανάς επέστρεψε στο Αίγιο το μεσημέρι της Δευτέρας (τον έφερε ο αρραβωνιαστικός της κόρης του) και κάθισε στον πάγκο της ομάδας του, η οποία τελικά πήρε πολύ σημαντική νίκη με σκορ 1-0 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μόλις ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη έφυγε τρέχοντας από τον αγωνιστικό χώρο, πήρε τη βαλίτσα του από τα αποδυτήρια και επέστρεψε στην Αθήνα. Χωρίς πάλι να ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μόλις εκείνη τη στιγμή κατάλαβαν ότι κάτι σοβαρό συνέβη στον προπονητή τους. Ο Θανάσης Σταθακόπουλος τούς ανακοίνωσε το θλιβερό νέο και τους εξιστόρησε όσα είχαν προηγηθεί.

Η κηδεία της Ιωάννας έγινε χθες το απόγευμα στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Λέχαιο Κορινθίας, μέσα σε πολύ βαρύ κλίμα, παρουσία της διοίκησης και όλων των ποδοσφαιριστών του Παναιγιάλειου που στάθηκαν στο πλευρό του προπονητή τους σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής του. Ηταν εκεί επίσης ο πρώην πρόεδρος της Μαρκό και στενός φίλος του Κουρμπανά Γιάννης Μαλέας και ο πρώην πρόεδρος του Βύζαντα Μεγάρων Σωτήρης Μαυρονάσιος.

Από το Βέλο στις κούπες με τον ΠΑΟ και την εθνική ομάδα

Ο Νίκος Κουρμπανάς γεννήθηκε πριν από 52 χρόνια (έχει γενέθλια στις 22 Μαρτίου) στο Βέλο Κορινθίας και το σπίτι του είναι πολύ κοντά με το πατρικό του διάσημου ποινικολόγου Αλέξη Κούγια και του δημοφιλούς ηθοποιού Στάθη Ψάλτη. Εκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική Ελλάδα Βέλου και το 1981 άρχισε να παίζει επαγγελματικά στον Πέλοπα Κιάτου (Β’ Εθνική). Το 1984 μεταπήδησε στη μεγαλύτερη ομάδα του νομού, την Κόρινθο, από την οποία πήρε μεταγραφή στην Παναχαϊκή. Την πενταετία 1989-1994 φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας. Επόμενος σταθμός ήταν ο Πανιώνιος (1993-96) και έκλεισε την καριέρα του στη Μαρκό το 1997, αρχίζοντας από αυτήν το επάγγελμα του προπονητή. Ακολούθησαν ο Αιολικός, η Δόξα Βύρωνα, πάλι η Μαρκό, η Παναχαϊκή, η Καλλιθέα, η Κέρκυρα, ο Φωστήρας, η Νίκη Βόλου, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Λαμία και ο Βύζας Μεγάρων. Από το 2011 είναι προπονητής στον Παναιγιάλειο.

Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...