Συμπλοκές μεταναστών στις ουρές για το επίδομα στα ΑΤΜ

Άγριο ξύλο πέφτει μεταξύ μεταναστών, ακόμη και στις ουρές για το επίδομα στα ΑΤΜ της Σάμου! Η ταυτόχρονη παρουσία εκατοντάδων μεταναστών από τα ΚΥΤ του νησιού στα μηχανήματα ανάληψης ανήμερα την πίστωση του επιδόματος ενίσχυσης στους λογαριασμούς τους πυροδοτεί εντάσεις και φασαρίες με συμπλοκές μεταξύ τους, μια κατάσταση που δυστυχώς έχει γίνει μόνιμη για τους ντόπιους στα νησιά όπου έχουν δημιουργηθεί δομές φιλοξενίας.

Το οπτικό υλικό που δημοσιοποίησε ο ραδιοφωνικός σταθμός Samos Radio Cafe 102.4 αποτελεί σαφή μαρτυρία για όσα βιώνουν οι ντόπιοι κάτοικοι του νησιού ανήμερα την καταβολή των επιδομάτων. Μετανάστες σε ουρές έξω από ΑΤΜ στο Βαθύ της Σάμου τσακώνονται για την προτεραιότητα, με τον καθένα να θέλει να εισπράξει πρώτος τα χρήματα από το επίδομα που τους χορηγείται από τις ΜΚΟ.

vlcsnap 2019 12 09 20h59m46s594

Γενική απεργία

Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί να μην επιτρέπει στους μόνιμους κατοίκους ασφαλή και ομαλή διαβίωση, έχει κηρυχτεί γενική απεργία σε όλα τα νησιά του βόρειου Αιγαίου την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος έχει διατελέσει πρύτανης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η κινητοποίηση έρχεται ως απάντηση στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων κλειστών δομών, χωρίς να προσδιορίζει πότε θα κλείσουν οι υπάρχουσες, χωρητικότητας 7.000 ατόμων, ενώ στη Μυτιλήνη διαβιούν 19.000 μετανάστες, στη Χίο 8.000 και άλλοι τόσοι στη Σάμο.

Ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης κάνει λόγο για μετανάστες και όχι πρόσφυγες, ενώ επισημαίνει ότι «οι διακινητές και αρκετές ΜΚΟ ενθαρρύνουν το πέρασμα, διότι αν δεν υπάρχουν διακινούμενοι, δεν υπάρχει οικονομικό όφελος, άρα ούτε και λόγος ύπαρξής τους», ενώ εμφανίζεται βέβαιος ότι η Τουρκία ελέγχει τις ροές.

Νάντια Αλεξίου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ